Nieuwsarchief

Verdachte aangehouden bij zoekactie in Zwolle na eenzijdig ongeval op knooppunt Hattemerbroek

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een verdachte aanhouden na een ongeval op knooppunt Hattemerbroek. De politie kreeg rond kwart voor vier 's nachts een melding binnen dat er een gecrashte personenauto stond op de A50 bij knooppunt Hattemerbroek, op de verbindingsboog vanaf Hattem richting Zwolle.

De politie was snel ter plaatse, maar de bestuurder was al gevlogen. Het was niet precies duidelijk hoe lang de bestuurder al verdwenen was, er waren geen getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. Omdat de bestuurder nog in de buurt kon zijn, is de politie gestart met een zoekactie. Agenten zijn gaan zoeken in de sloten naast de snelweg en in de bosschages. Dat leverde niets op. Andere agenten van de Veluwe die de kortste looproute richting Zwolle afreden kwamen op de Katerveerbrug (de 'Oude IJsselbrug' in volksmond) een man tegen die bij het zien van de politie het op het lopen zette.

De agenten die de man zagen rennen gaven via de portofoon een signalement door van de op de vlucht geslagen man. De agenten die bij de ongevalslocatie aan het zoeken waren zijn daarop ook richting Zwolle gereden, waar ook agenten van politie Zwolle zich aansloten bij de zoekactie.

De man vluchtte het park het Engelse Werk in en verstopte zich daar. De politie zette een politiehond in om de man op te zoeken. Uiteindelijk leek het net rondom de man zich verder te sluiten, totdat de politie achter het restaurant Het Engelse Werk een verstopte man werd aangetroffen. Deze man leek te voldoen aan het signalement van de persoon die op de vlucht sloeg bij het zien van de politie. De man is door de politie overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De gecrashte auto op het knooppunt werd ondertussen door bergingsbedrijf Wolves geborgen. Op basis van het kenteken blijkt uit data van de RDW dat het voertuig niet verzekerd is en dat de APK van het voertuig al in juli 2019 verlopen was. Naast de schade aan de auto zelf, liep de geleiderail ook flinke schade op door de aanrijding.
Locatie Reageren 3.730x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Fietsster zwaargewond na aanrijding met motorrijder Zuiderzeestraatweg Hattem
Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Het weer in Wezep
Regen 7,2°C
N 17,6km/h
4,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier