Nieuwsarchief

Oldtimer deels uitgebrand op de N50 bij Kampen-Zuid

Op de N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en afrit Kampen-Zuid is maandagavond een oldtimer in brand gevlogen. De Volkswagen Kever uit 1978 vatte vlam vlak voor de afrit van de N50 bij Kampen-Zuid. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand in het motorcompartiment wat bij deze Volkswagen Kever in de achterzijde van het voertuig zit. De brandweer van Kampen was als eerste opgeroepen omdat volgens de melder de brand op de rijbaan richting Zwolle was. Maar toen bleek dat het op de rijbaan richting Kampen was, werd ook brandweer Zwolle mee gealarmeerd.

De politie van Kampen was als eerste hulpdienst ter plaatse en heeft nog geprobeerd met een brandblusser de brand te doven, maar dat slaagde niet. De tankautospuit van Kampen moest omrijden via parkeerplaats Zalkerbroek. De tankwagen van brandweer Kampen die ook meereed op de melding werd echter in de middenberm van de rijbaan richting Zwolle neergezet, omdat er enerzijds al een kijkersfile stond en anderzijds er genoeg ruimte in de middenberm was om het voertuig veilig neer te zetten zonder dat deze de rijbaan blokkeerde. De politie zette het verkeer richting Kampen stil, waarna er met het waterkanon geblust werd. Toen de ergste vlammen er af waren, is een lagedrukslang uitgerold om van dichterbij te kunnen blussen.

Ondertussen werd door een andere politie-eenheid er voor gezorgd dat de rijbaan richting de brand vrijgemaakt werd voor de twee tankautospuiten die nog onderweg waren. Brandweer Zwolle kwam kort voor brandweer Kampen ter plaatse, maar omdat de tankwagen van Kampen al aan het blussen was is Zwolle direct retour gegaan.

De schade aan de oldtimer is groot. Vanwege de brand heeft het verkeer richting Kampen iets meer dan een kwartier stilgestaan. In beide richtingen ontstonden door de brand files. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om Kever te bergen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.
Locatie Reageren 1.873x


Al ruim 30 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Man rijdt met scootmobiel haven in en wordt door omstanders uit het water gehaald in Kampen
Automobilist aangereden en overleden bij ongeval op de N50 bij Kampen
30-jarige man uit Hattemerbroek vast na wilde achtervolging; wapens, harddrugs en wietplantage aangetroffen
Het weer in Wezep
Bewolkt 23,6°C
NO 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 30 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@RenevanHaaften @JulienOtten98 Het leek wel een Duitse kolonie, voertaal was bijna Duits... overal om je heen.
Zaterdag 08 augustus 2020 - 00:35
Afgelopen middag was het gezellig druk in Zandvoort. Met de vouwfiets vanaf Kraantje Lek door de duinen naar de badplaats gefietst, daar even gekeken op het station. Druk, maar te doen. Eerste foto met telezoom gemaakt. Verder hele lange files, politie noodgedwongen over fietspad https://t.co/JxBu5SkIDA
Zaterdag 08 augustus 2020 - 00:14
@JulienOtten98 Hehe, dat levert dus dit beeld op op Zandvoort… Uiteraard heb ik deze foto wel met telezoom gemaakt dus de mensen zijn daardoor meer op elkaar gepakt dan in werkelijkheid. https://t.co/mYxPDJwcn0
Vrijdag 07 augustus 2020 - 23:55
RT @POL_Gelderland UPDATE: vanmiddag is op het politiebureau een 77jr. man uit Epe verhoord als verdachte van het ongeval. Dankzij tips van getuigen is het voertuig en de bestuurder getraceerd. Ook met het slachtoffer/aangever is vandaag nog gesproken. Hiermee wordt de berichtgeving afgerond. ^JA https://t.co/XL2hzKd1Gh
Vrijdag 07 augustus 2020 - 17:12
@JulienOtten98 Prima te doen, druk in de trein maar de Sprinter van net zat niet vol. De VIRM die net aankwam zat wel voller.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 12:09
@frans_welkamp Bij het CBR, met zo’n examinator.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 11:23
RT @adrm1984 @pieter_baas @Stefanuzz Seinen om aan te geven dat je wil inhalen mag conform het Verdrag van Wenen, dat geratificeerd is door Nederland. Daar kun je van vinden wat je wilt, maar het is toegestaan. Onnodig links rijden echter niet.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 10:03