Nieuwsarchief

Oldtimer deels uitgebrand op de N50 bij Kampen-Zuid

Op de N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en afrit Kampen-Zuid is maandagavond een oldtimer in brand gevlogen. De Volkswagen Kever uit 1978 vatte vlam vlak voor de afrit van de N50 bij Kampen-Zuid. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand in het motorcompartiment wat bij deze Volkswagen Kever in de achterzijde van het voertuig zit. De brandweer van Kampen was als eerste opgeroepen omdat volgens de melder de brand op de rijbaan richting Zwolle was. Maar toen bleek dat het op de rijbaan richting Kampen was, werd ook brandweer Zwolle mee gealarmeerd.

De politie van Kampen was als eerste hulpdienst ter plaatse en heeft nog geprobeerd met een brandblusser de brand te doven, maar dat slaagde niet. De tankautospuit van Kampen moest omrijden via parkeerplaats Zalkerbroek. De tankwagen van brandweer Kampen die ook meereed op de melding werd echter in de middenberm van de rijbaan richting Zwolle neergezet, omdat er enerzijds al een kijkersfile stond en anderzijds er genoeg ruimte in de middenberm was om het voertuig veilig neer te zetten zonder dat deze de rijbaan blokkeerde. De politie zette het verkeer richting Kampen stil, waarna er met het waterkanon geblust werd. Toen de ergste vlammen er af waren, is een lagedrukslang uitgerold om van dichterbij te kunnen blussen.

Ondertussen werd door een andere politie-eenheid er voor gezorgd dat de rijbaan richting de brand vrijgemaakt werd voor de twee tankautospuiten die nog onderweg waren. Brandweer Zwolle kwam kort voor brandweer Kampen ter plaatse, maar omdat de tankwagen van Kampen al aan het blussen was is Zwolle direct retour gegaan.

De schade aan de oldtimer is groot. Vanwege de brand heeft het verkeer richting Kampen iets meer dan een kwartier stilgestaan. In beide richtingen ontstonden door de brand files. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om Kever te bergen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.
Locatie Reageren 2.850x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Arrestatieteam plukt dakpannengooier van het dak: politieauto in puin en ravage in centrum Kampen
Gewonde bij aanrijding tussen twee auto's N307 Flevoweg Kampen
Vier aanhoudingen, vuurwapen en kapmes gevonden na achtervolging eindigend in Kampen
Het weer in Wezep
Bewolkt 17,9°C
N 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@Talpaweer 16,4mm in Wezep op de Noord Veluwe
Zondag 25 juli 2021 - 19:59
RT @RobertSlagter Over eigen spoor met de eerste passagiertrein van @ArrivaBlauwnet vanaf station Zwolle door de dive under onder het spoor naar Meppel door! Fraai project van @ZwolleSpoort @ProRail en @NoorderSpoort ! https://t.co/Vu9TIKYcN3
Zaterdag 24 juli 2021 - 07:13
@010fotograaf @mediamannetje Het geeft het zo toch een apart sfeertje, haast CSI achtig. Bijzonder!
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:22
Nieuws: Felle brand verwoest auto Kalmiastraat Wezep - https://t.co/A5wMrYI5MW (foto's & video) https://t.co/pm9Xw5MypY
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:22
RT @POL_ZwolleNoord Rond 3.45 uur melding van een steekpartij in de #Aalanden. Bleek ter plaatse niets aan de hand. Melder had valse melding gedaan. Had vannacht en ook de nachten ervoor ook al voor overlast gezorgd en werd zodoende aangehouden #politie #Zwolle https://t.co/9NhMuEMHuT
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:09
@010fotograaf Bijzondere verlichting zo bij het onderzoek.
Zaterdag 24 juli 2021 - 04:54
Melding autobrand Kalmiastraat Wezep, auto door felle brand verwoest. Brandweer heeft de brand geblust met schuim. Oorzaak nog onbekend.
Zaterdag 24 juli 2021 - 04:03
Melding steekincident Scheldelaan Zwolle: niks aangetroffen, loos alarm? @POL_Zwolle
Zaterdag 24 juli 2021 - 04:01
Nieuws: Tweede autobrand in week tijd in Zwolle: wederom vermoeden van brandstichting - https://t.co/R9q3wZJYDP (foto's & video) https://t.co/FK3KRs4R44
Zaterdag 24 juli 2021 - 00:57
RT @ProRail In Horst aan de Maas hebben we een overweg gesloten voor gemotoriseerd vervoer. https://t.co/SVV7XMbnBz
Vrijdag 23 juli 2021 - 18:32