Nieuwsarchief

Stormchase met shelfcloud en whales mouth

Er stond nog redelijk onverwachts Ostgewitter op het programma woensdagavond: pittige onweersbuien kwamen vanuit Duitsland via Twente richting onze regio. Ik besloot om nog even snel een mooi plekje te zoeken tussen Zwolle en Meppel. Ik eindigde op de Oosterparallelweg vlakbij de kruising met de Scholenweg iets onder Staphorst. Daar had ik mooi zicht op een naderende shelfcloud vanuit het oosten. Aan de achterkant van de voorzijde van de bui waren weer prachtige woelige luchten te zien: zogenaamde whales mouth wolken.

Omdat de treksnelheid van de buien niet enorm hoog lag en de buien redelijk pal westelijk trokken kon ik via de N377 en N331 vrij snel richting Marknesse rijden. Daar wilde ik in de polder weer voor de bui uitkomen, om zo nog een keer de buienwolk op de foto te kunnen zetten. Dit slaagde gelukkig. Ik kon zelfs nog even doorrijden tot aan Emmeloord om daar de fraaie shelfcloud op de foto te zetten. Daarna ben ik vrij snel weer terug gegaan richting onze eigen regio vanwege het zeer tragische ongeval in Zwolle waarbij een vrouw als gevolg van het noodweer om het leven kwam.

Hieronder ook nog een 4K timelapse van de shelfcloud en whales mouth bij Staphorst:


Locatie Reageren 826x


Al ruim 30 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Staphorst:

Automobiliste botst tegen vangrail op de A28 bij Staphorst
Het weer in Wezep
Bewolkt 24,7°C
NO 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 30 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@RenevanHaaften @JulienOtten98 Het leek wel een Duitse kolonie, voertaal was bijna Duits... overal om je heen.
Zaterdag 08 augustus 2020 - 00:35
Afgelopen middag was het gezellig druk in Zandvoort. Met de vouwfiets vanaf Kraantje Lek door de duinen naar de badplaats gefietst, daar even gekeken op het station. Druk, maar te doen. Eerste foto met telezoom gemaakt. Verder hele lange files, politie noodgedwongen over fietspad https://t.co/JxBu5SkIDA
Zaterdag 08 augustus 2020 - 00:14
@JulienOtten98 Hehe, dat levert dus dit beeld op op Zandvoort… Uiteraard heb ik deze foto wel met telezoom gemaakt dus de mensen zijn daardoor meer op elkaar gepakt dan in werkelijkheid. https://t.co/mYxPDJwcn0
Vrijdag 07 augustus 2020 - 23:55
RT @POL_Gelderland UPDATE: vanmiddag is op het politiebureau een 77jr. man uit Epe verhoord als verdachte van het ongeval. Dankzij tips van getuigen is het voertuig en de bestuurder getraceerd. Ook met het slachtoffer/aangever is vandaag nog gesproken. Hiermee wordt de berichtgeving afgerond. ^JA https://t.co/XL2hzKd1Gh
Vrijdag 07 augustus 2020 - 17:12
@JulienOtten98 Prima te doen, druk in de trein maar de Sprinter van net zat niet vol. De VIRM die net aankwam zat wel voller.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 12:09
@frans_welkamp Bij het CBR, met zo’n examinator.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 11:23
RT @adrm1984 @pieter_baas @Stefanuzz Seinen om aan te geven dat je wil inhalen mag conform het Verdrag van Wenen, dat geratificeerd is door Nederland. Daar kun je van vinden wat je wilt, maar het is toegestaan. Onnodig links rijden echter niet.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 10:03