Bedrijfsbus vliegt uit de bocht op knooppunt Hattemerbroek, rode kruizen op de nieuwe matrixborden

Een bestuurder van een bedrijfsbus kwam donderdagmiddag rond vier uur in de problemen toen zijn busje in de verbindingsboog van de A28 vanaf Zwolle naar de A50 richting Apeldoorn uit de bocht vloog op knooppunt Hattemerbroek. Bij het ongeval kwam het busje op de zijkant terecht. De bestuurder kwam er zonder verwondingen vanaf. Vanwege het ongeval was in eerste instantie de linkerrijstrook afgesloten, maar voor de berging van het voertuig moest de gehele verbindingsboog afgesloten worden. De recent geplaatste matrixborden in de verbindingsboog konden hierbij goed ingezet worden. In tegenstelling tot eerdere ongevallen kon nu de verbindingsboog naar de N50 richting Kampen wel open blijven.

De politie heeft tijdens de afhandeling van het ongeval gecontroleerd op het vasthouden van mobiele telefoons door bestuurders die vanuit de auto foto's wilden maken van het ongeval. De politie heeft 1 proces verbaal uitgeschreven.

Meer recent nieuws uit Hattem:

Dijkdoorbraak Apeldoorns Kanaal bij Hattem: water stroomt uiterwaarden in
A50 tussen Heerde en Hattem enige tijd dicht na ongevallen
Trailer met boot gekanteld op de A50 bij Hattem: snelweg enkele uren dicht voor berging