Nieuwsarchief

Meerdere gewonden bij ongeval op kruising Hessenweg - afrit A50 Hattem

Op de kruising van de Hessenweg met de afrit van de A50 bij Hattem is het vrijdagmiddag tot een aanrijding gekomen tussen een personenauto en een taxibus. De taxibus met passagiers reed over de Hessenweg in de richting van Hattem. De personenauto kwam vanaf de afrit van de A50 en wilde de kruising oversteken maar verleende daarbij geen voorrang aan de taxibus. Een fikse aanrijding was het gevolg. Er raakten meerdere personen gewond. Twee vrouwen uit de personenauto moesten door de brandweer uit de auto worden geholpen omdat de deuren van de auto niet meer open konden. Er zijn in totaal drie ambulances ter plaatse geweest om de verschillende gewonden te behandelen. Tenminste twee personen zijn per ambulances naar het ziekenhuis overgebracht.

Vanwege het ongeval werd de afrit van de A50 bij Hattem voor verkeer vanaf knooppunt Hattemerbroek afgesloten en kon het verkeer op de Hessenweg niet de toerit van de A50 op. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is nog ter plaatse gekomen om het ongeval vast te leggen. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de twee voertuigen te bergen.

Het is het zoveelste ongeval op de kruising. Een persoonlijke opmerking: moeten de gemeente Hattem (wegbeheerder Hessenweg) en Rijkswaterstaat (wegbeheerder af- en toerit) niet eens haast maken met verbeteringen aan deze kruising (zie artikel De Stentor 23 juli 2019)? Bijvoorbeeld in de vorm van een rotonde of duidelijke STOP-borden?
Locatie 1 reactie 1.589x


Reactie (1)

Joop uit de BultenMaandag 03 augustus 2020 – 18:19
Deze mensen hebben gewoon niet goed uit gekeken, het uitzicht is er prima.
Ik kom er elke dag 4 keer op de fiets langs maar ze proberen op het laatste moment er nog op te draaien.
Een rotonde is geld verspilling. een stopbord zou op zijn plaats zijn.
Gr. joop


Al ruim 30 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Automobiliste botst tegen middenbarrier N50 bij Hattem
Automobilist botst achterop caravan op de A50 tussen Hattem en Heerde
Bedrijfsbus vliegt uit de bocht op knooppunt Hattemerbroek, rode kruizen op de nieuwe matrixborden
Het weer in Wezep
Zonnig 30,9°C
N 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 30 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@RenevanHaaften @JulienOtten98 Het leek wel een Duitse kolonie, voertaal was bijna Duits... overal om je heen.
Zaterdag 08 augustus 2020 - 00:35
Afgelopen middag was het gezellig druk in Zandvoort. Met de vouwfiets vanaf Kraantje Lek door de duinen naar de badplaats gefietst, daar even gekeken op het station. Druk, maar te doen. Eerste foto met telezoom gemaakt. Verder hele lange files, politie noodgedwongen over fietspad https://t.co/JxBu5SkIDA
Zaterdag 08 augustus 2020 - 00:14
@JulienOtten98 Hehe, dat levert dus dit beeld op op Zandvoort… Uiteraard heb ik deze foto wel met telezoom gemaakt dus de mensen zijn daardoor meer op elkaar gepakt dan in werkelijkheid. https://t.co/mYxPDJwcn0
Vrijdag 07 augustus 2020 - 23:55
RT @POL_Gelderland UPDATE: vanmiddag is op het politiebureau een 77jr. man uit Epe verhoord als verdachte van het ongeval. Dankzij tips van getuigen is het voertuig en de bestuurder getraceerd. Ook met het slachtoffer/aangever is vandaag nog gesproken. Hiermee wordt de berichtgeving afgerond. ^JA https://t.co/XL2hzKd1Gh
Vrijdag 07 augustus 2020 - 17:12
@JulienOtten98 Prima te doen, druk in de trein maar de Sprinter van net zat niet vol. De VIRM die net aankwam zat wel voller.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 12:09
@frans_welkamp Bij het CBR, met zo’n examinator.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 11:23
RT @adrm1984 @pieter_baas @Stefanuzz Seinen om aan te geven dat je wil inhalen mag conform het Verdrag van Wenen, dat geratificeerd is door Nederland. Daar kun je van vinden wat je wilt, maar het is toegestaan. Onnodig links rijden echter niet.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 10:03