Nieuwsarchief

Meerdere gewonden bij ongeval op kruising Hessenweg - afrit A50 Hattem

Op de kruising van de Hessenweg met de afrit van de A50 bij Hattem is het vrijdagmiddag tot een aanrijding gekomen tussen een personenauto en een taxibus. De taxibus met passagiers reed over de Hessenweg in de richting van Hattem. De personenauto kwam vanaf de afrit van de A50 en wilde de kruising oversteken maar verleende daarbij geen voorrang aan de taxibus. Een fikse aanrijding was het gevolg. Er raakten meerdere personen gewond. Twee vrouwen uit de personenauto moesten door de brandweer uit de auto worden geholpen omdat de deuren van de auto niet meer open konden. Er zijn in totaal drie ambulances ter plaatse geweest om de verschillende gewonden te behandelen. Tenminste twee personen zijn per ambulances naar het ziekenhuis overgebracht.

Vanwege het ongeval werd de afrit van de A50 bij Hattem voor verkeer vanaf knooppunt Hattemerbroek afgesloten en kon het verkeer op de Hessenweg niet de toerit van de A50 op. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is nog ter plaatse gekomen om het ongeval vast te leggen. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de twee voertuigen te bergen.

Het is het zoveelste ongeval op de kruising. Een persoonlijke opmerking: moeten de gemeente Hattem (wegbeheerder Hessenweg) en Rijkswaterstaat (wegbeheerder af- en toerit) niet eens haast maken met verbeteringen aan deze kruising (zie artikel De Stentor 23 juli 2019)? Bijvoorbeeld in de vorm van een rotonde of duidelijke STOP-borden?
Locatie 1 reactie 1.626x


Reactie (1)

Joop uit de BultenMaandag 03 augustus 2020 – 18:19
Deze mensen hebben gewoon niet goed uit gekeken, het uitzicht is er prima.
Ik kom er elke dag 4 keer op de fiets langs maar ze proberen op het laatste moment er nog op te draaien.
Een rotonde is geld verspilling. een stopbord zou op zijn plaats zijn.
Gr. joop


Al ruim 40 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Automobiliste botst tegen middenbarrier N50 bij Hattem
Automobilist botst achterop caravan op de A50 tussen Hattem en Heerde
Bedrijfsbus vliegt uit de bocht op knooppunt Hattemerbroek, rode kruizen op de nieuwe matrixborden
Het weer in Wezep
Bewolkt 22,0°C
O 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 40 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@BramvantVeen Gaaf hoor! Van je passie je werk kunnen maken, top!
Maandag 10 augustus 2020 - 21:18
@Martintencaat @KamperNieuws @Amivedi Hè? Verbazingwekkend ???? Ik heb vannacht 79 foto’s geupload en niks verwijderd vandaag... Dat ik vaak meer foto’s maak dan dat ik plaats is geen geheim, niet alles is geschikt voor internet, maar er is vandaag zeker geen censuur geweest. Bijzondere observatie dan... ????
Maandag 10 augustus 2020 - 20:09
@JanVenekamp @rijnhoutb @eelcogrooters Wat weet jij over de oorzaak wat ik nog niet weet?
Maandag 10 augustus 2020 - 12:21
@jmwestenbrink @Rijkswaterstaat Wat los je daar mee op denk je? De meeste ongevallen worden niet veroorzaakt door snelheid.
Maandag 10 augustus 2020 - 12:15
@martinp1986 @EdzoV @leen_today @Rijkswaterstaat Klopt hoor, ook met 2 rijstroken en betonnen middengeleider kan het nog goed mis gaan door niet-drukte gerelateerde oorzaken: https://t.co/qaBT8ASvG1 Dus 2x2 geeft absoluut geen garanties, maar het zal een stuk minder voorkomen hoop ik.
Maandag 10 augustus 2020 - 11:50
@keesvk99 Dank je! Kwam zomaar uit de lucht vallen die foto. ????
Maandag 10 augustus 2020 - 11:47
@koolhydraadje Maar daarmee voorkom je geen klapband, onwel wording of andere externe oorzaak van een ongeval. En hoe hoger de intensiteit van een weg, hoe groter de kans is dat zoiets eens per jaar gebeurd. Nu al standaard 1x per jaar minimaal ernstig dodelijk ongeval.
Maandag 10 augustus 2020 - 11:32
@Rijkswaterstaat Dat snap ik, de communicatie zoals jullie het doen is correct, maar in de tweets valt een belangrijk woord weg: ‘gedeeltelijk’. En dat is in deze discussie zeer zeker van belang.
Maandag 10 augustus 2020 - 11:25
@Poebie2404 Mijn eerste Peugeot 307 uit 2002 had het in ieder geval wel. ????
Maandag 10 augustus 2020 - 11:07
@Poebie2404 Ja dat laatste vind ik soms ook wel eens ‘schrikken’, maar daar stel ik mij tegenwoordig al op in. Gewoon altijd met verlichting rijden. :-) En die veiligheidsfunctie van de alarmlichten zit er al enige tijd in… denk al wel 10 of 15 jaar. Gebeurt ook bij erg hard remmen b.v.
Maandag 10 augustus 2020 - 11:04