Nieuwsarchief

Zeven gewonden en grote ravage bij ernstig ongeval N50 Kampen

Bij een ernstig ongeval op de N50 bij Kampen zijn zondagmiddag zeven personen gewond geraakt. Het ongeval op de N50 tussen Kampen-Zuid en Kampen vond plaats iets na half zes 's middags. Een camper en een drietal auto's kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Bij de aanrijding sloeg de camper over de kop waarbij een vrouw bekneld kwam te zitten onder het onderstel. De vrouw is door de brandweer uit haar benarde positie bevrijdt. De woordvoerder van de veiligheidsregio IJsselland liet zondagavond weten dat er in totaal 16 personen betrokken zijn geraakt bij het ongeval, waarbij in totaal zeven personen gewond zijn geraakt. Enkele zouden zwaargewond zijn geraakt. Er kwamen twee traumahelikopters ter plaatse. Naast ambulances uit IJsselland werden ook ambulances uit de regio Noord- en Oost Gelderland en de regio Flevoland opgeroepen.

Vanwege het ongeval en de ravage die daarbij was ontstaan was de gehele rijbaan versperd, er lagen overal brokstukken en voertuigen. Naast de volledig vernielde camper lagen nog eens twee personenauto's op zijn kant en een derde auto stond iets verderop met forse schade. De hulpdiensten hadden hun handen vol aan de slachtoffers en andere betrokkenen.

Uiteraard heeft de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie bij dit ongeval uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarbij werd ondersteuning geboden vanuit de lucht: de politiehelikopter vanaf Schiphol kwam ter plaatse om luchtfoto's te maken en om infraroodbeelden te maken voor het sporenonderzoek. De helikopter is ook nog enige tijd aan de grond geweest zodat de beelden direct vanaf de grond afgeleverd konden worden per geheugenkaartje aan de specialisten van de VOA.

Na het onderzoek van de politie konden Rijkswaterstaat samen met de aannemer, bergingsbedrijf Wolves en Van der Kolk beginnen met het opruimen van de ravage. Alle voertuigen moesten worden geborgen door de berger en Van der Kolk heeft met een grijper grote brokstukken van de rijbaan verwijderd. Pas na middernacht kon de N50 in beide richtingen weer vrijgegeven worden.

De N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid gaat in 2022 op de schop. Dan wordt het traject waar het ongeval vanavond op gebeurd is verbreed van 1+1 naar 2x2 met een middengeleider. Pas in 2023 zullen die werkzaamheden afgerond zijn, zo meldt Rijkswaterstaat op haar website.


Locatie 1 reactie 4.966x

Reactie (1)

Gradus DijkmanMaandag 10 augustus 2020 – 00:44
Ook op deze mooie reportage is te zien op het viaduct dat de mensen schijt hebben aan de corona regels ...de 1.5 meter


100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Trappen storten naar beneden in pand Oudestraat Kampen
Motorrijder gewond bij ongeval Haatlanderdijk Kampen
Vrachtwagen verliest oplegger op toerit N50 Kampen-Noord
Het weer in Wezep
Regen 4,0°C
NO 14,4km/h
9,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@alarmermelo @Hammetje87 Als ik het goed heb (en ook goed zie op de porto) heeft elke ambu zijn eigen gesprekskanaal.
Vrijdag 09 april 2021 - 22:23
[Brandweer 20:09.43] P 2 BON-13 BR nacontrole N763 - Kamperstraatweg Kamperveen 066741
Donderdag 08 april 2021 - 20:09
@thomasbruning @IntoBits En dat terwijl de @Kon_Marine het zelf wel aankondigt als ‘nieuws’. Merkwaardige gang van zaken weer als het zo ‘geheimzinnig’ is. https://t.co/e2y7bo5ruG
Donderdag 08 april 2021 - 18:59
RT @POL_TVRotterdam Nog steeds in de ergernissen top-5 en niet alleen ergerlijk maar ook nog eens gevaarlijk: onnodig links rijden. We controleren er de komende weken extra op! Op de snelweg bedraagt de boete €150,-. U kunt op kenteken worden bekeurd, maar laat het niet zover komen. Rijd rechts! https://t.co/a8kuBSMpbY
Woensdag 07 april 2021 - 22:29
@RWSverkeersinfo A28 Re 86,7 voorwerpen op kantstreep middenberm/rijstrook 1
Woensdag 07 april 2021 - 16:27
RT @Talpaweer Zo, op sommige plaatsen in Gelderland is het echt volop wit, lokaal ligt er ruim 5 cm. In Zuid-Limburg kan nog wat meer vallen komende uren, in de heuvels 8 cm. #sneeuw #april https://t.co/qKpWRCTmei
Woensdag 07 april 2021 - 07:06
[Politie 17:20.42] Aanrijding Letsel Eperweg Heerde
Dinsdag 06 april 2021 - 17:20
Nieuws: Spekgladde weg door hagelbui: bestuurster met auto in sloot Zuiderzeestraatweg Oldebroek - https://t.co/Y9xzSIZWWG (foto's & video) https://t.co/VoDWGUdSqN
Dinsdag 06 april 2021 - 08:51