Nieuwsarchief

Zeven gewonden en grote ravage bij ernstig ongeval N50 Kampen

Bij een ernstig ongeval op de N50 bij Kampen zijn zondagmiddag zeven personen gewond geraakt. Het ongeval op de N50 tussen Kampen-Zuid en Kampen vond plaats iets na half zes 's middags. Een camper en een drietal auto's kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Bij de aanrijding sloeg de camper over de kop waarbij een vrouw bekneld kwam te zitten onder het onderstel. De vrouw is door de brandweer uit haar benarde positie bevrijdt. De woordvoerder van de veiligheidsregio IJsselland liet zondagavond weten dat er in totaal 16 personen betrokken zijn geraakt bij het ongeval, waarbij in totaal zeven personen gewond zijn geraakt. Enkele zouden zwaargewond zijn geraakt. Er kwamen twee traumahelikopters ter plaatse. Naast ambulances uit IJsselland werden ook ambulances uit de regio Noord- en Oost Gelderland en de regio Flevoland opgeroepen.

Vanwege het ongeval en de ravage die daarbij was ontstaan was de gehele rijbaan versperd, er lagen overal brokstukken en voertuigen. Naast de volledig vernielde camper lagen nog eens twee personenauto's op zijn kant en een derde auto stond iets verderop met forse schade. De hulpdiensten hadden hun handen vol aan de slachtoffers en andere betrokkenen.

Uiteraard heeft de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie bij dit ongeval uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarbij werd ondersteuning geboden vanuit de lucht: de politiehelikopter vanaf Schiphol kwam ter plaatse om luchtfoto's te maken en om infraroodbeelden te maken voor het sporenonderzoek. De helikopter is ook nog enige tijd aan de grond geweest zodat de beelden direct vanaf de grond afgeleverd konden worden per geheugenkaartje aan de specialisten van de VOA.

Na het onderzoek van de politie konden Rijkswaterstaat samen met de aannemer, bergingsbedrijf Wolves en Van der Kolk beginnen met het opruimen van de ravage. Alle voertuigen moesten worden geborgen door de berger en Van der Kolk heeft met een grijper grote brokstukken van de rijbaan verwijderd. Pas na middernacht kon de N50 in beide richtingen weer vrijgegeven worden.

De N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid gaat in 2022 op de schop. Dan wordt het traject waar het ongeval vanavond op gebeurd is verbreed van 1+1 naar 2x2 met een middengeleider. Pas in 2023 zullen die werkzaamheden afgerond zijn, zo meldt Rijkswaterstaat op haar website.


Locatie 1 reactie 4.013x


Reactie (1)

Gradus DijkmanMaandag 10 augustus 2020 – 00:44
Ook op deze mooie reportage is te zien op het viaduct dat de mensen schijt hebben aan de corona regels ...de 1.5 meter


Al meer dan 75 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Politie onderzoekt schietincident in centrum van Kampen
Kopstaart aanrijding op de N50 bij Kampen
Teken de petitie voor een snellere veiligere N50 bij Kampen
Het weer in Wezep
Bewolkt 10,2°C
N 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 75 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
RT @VolkerRail Wij werken aan verschillende projecten door het hele land. Sinds kort hangen onze nieuwe bouwhekdoeken op de bouwlocaties. Heb jij ze al gezien? #teamvolkerrail #maakmorgenmogelijk #vernieuwen https://t.co/5OnV8bmsXs
Maandag 21 september 2020 - 08:00
@HetStadsatelier Goed gezien, inderdaad bij @FruittuinVrbeek! Mooie locatie!
Zondag 20 september 2020 - 22:12
Nieuws: Zes Koninklijke onderscheidingen bij korpsavond brandweer Oldebroek - https://t.co/RgvaeJRZ6R (foto's) https://t.co/fdpMtn0kHa
Zondag 20 september 2020 - 21:02
[Politie 12:52.17] Aanrijding Letsel Elburgerweg Vaassen
Zondag 20 september 2020 - 12:52
RT @OvDRail_Jeroen Vanwege een aanrijding te Wezep is het treinverkeer daar gestaakt. Collega Philippe heeft de regie. Gestrande reizigers vervolgen op dit moment hun reis. @ICB_ProRail is ter plaatse om overheidshulpdiensten te assisteren. #ProRail #incidentenbestrijding #incidentenbestrijders https://t.co/pXrIP9CnYD
Zondag 20 september 2020 - 00:40
Overweg Stationsweg Wezep is afgesloten vanwege een aanrijding op het spoor. Locatie is verder nog onbekend, hulpdiensten zijn aan het zoeken.
Zaterdag 19 september 2020 - 23:27
[Traumahelikopter 23:16.51] A1 (MMT Inzet, amheli regio 06) 13991 Rit 82873 Wezep Ow Stationsweg 78.79
Zaterdag 19 september 2020 - 23:16