Nieuwsarchief

Politie onderzoekt schietincident in centrum van Kampen

De politie is in de nacht van zondag op maandag begonnen met een onderzoek naar aanleiding van een melding van een schietincident in de Boven Nieuwstraat in het centrum van Kampen. De melding kwam zondagavond laat rond half twaalf binnen bij de meldkamer van de politie. Kort voor middernacht werden drie personen door de politie in de boeien geslagen. Na enige tijd werd een persoon per politieauto overgebracht naar het bureau, de andere twee personen werden door de politie vrijgelaten. In eerste instantie meldde de politie via Twitter dat de drie personen aangehouden waren voor betrokkenheid bij het schietincident, maar daar kwam de politie op locatie later op terug: de enige aangehouden persoon die naar het bureau werd overgebracht is voor een ander feit aangehouden en heeft niks met het schietincident te maken. Voor het schietincident zelf zijn op het moment van schrijven van dit artikel nog geen aanhoudingen verricht.

Het schietincident heeft zich voorgedaan in de Boven Nieuwstraat. Ter plaatse troffen agenten een omgevallen scooter aan waar de verlichting nog van brandde. Er is door de Forensische Opsporing (FO) onderzoek gedaan. Ook is er een speurhond ingezet om hulzen en andere sporen op te sporen. Wat er exact gebeurd is, wordt door de politie onderzocht.

Voor zover nu bekend zijn er geen gewonden gevallen. Zowel op locatie is geen ambulance geweest en tot op heden zou er ook nog niemand zich in het ziekenhuis hebben gemeld met schotwonden.

De politie zoekt getuigen, deze kunnen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 hun verhaal doen.


Locatie Reageren 5.272x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
N50 bij Kampen voorzien van (tijdelijke) barriers
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,8°C
O 11,2km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier