Nieuwsarchief

Achtervolging vanuit Wezep eindigt bij Oldebroek, verdachte aangehouden in Oosterwolde Gld

De politie heeft vrijdagavond een verdachte aangehouden na een achtervolging van een witte bedrijfsbus vanuit Wezep. De achtervolging zou gestart zijn nadat het voertuig een stopteken negeerde toen de politie het voertuig wilde stoppen omdat het andere kentekenplaten voerde dan dat bij het voertuig hoorde. Het voertuig kwam bij een bedrijf aan de Rondweg in Wezep vandaan waar een hek kapot is gereden en waar goederen zijn gestolen. Het stopteken werd genegeerd en de achtervolging ging onder andere door de woonwijk Wezep Noord, waarbij volgens ooggetuigen de witte bedrijfsbus achterna werd gezeten door de politie. Vanaf daar is de bedrijfsbus de Zuiderzeestraatweg op gegaan richting Oldebroek. Vlak voor de bebouwde kom van Oldebroek werd de bedrijfsbus gedumpt bij een woning vlakbij de Verlengde Looweg. De verdachte ging er te voet vandoor. De politie slaagde er in eerste instantie niet in om de man daar nog te vinden, een zoekactie met een speurhond leverde niks op.

Via 112 kwam er informatie binnen dat er iemand met een nat pak gezien was in de omgeving van de Zwarteweg bij Oosterwolde Gld. De politie spoedde zich vanaf de Zuiderzeestraatweg in hoog tempo richting Oosterwolde. Daar werd uiteindelijk een man aangetroffen in de tuin bij een woning. Volgens omstanders zou de man bij voorbijgangers om een lift hebben gevraagd. De politie meldde even later via Instagram dat de aangehouden man naar alle waarschijnlijkheid de bestuurder is geweest van de bedrijfsbus.

De witte bedrijfsbus is door de politie in beslag genomen. Een berger is ter plaatse gekomen om het voertuig te bergen. De politie ontdekte dat de 'originele' kentekenplaten afgedekt waren met andere kentekenplaten. Zowel de 'originele' als de 'afdekplaten' komen bij de RWD uit op een witte Mercedes bedrijfsbus. In de bus werden gestolen kentekenplaten en gestolen goederen aangetroffen.

Dit item kwam tot stand door een tip. Heb je ook tips? Neem contact met mij op!


Locatie Reageren 10.850x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Brand in stapel poetsdoeken in garagebedrijf in Oldebroek
Automobiliste botst tegen geparkeerde voertuigen op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek
Brandweer uren druk met flinke bosbrand langs de Bovendwarsweg bij Oldebroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,3°C
Z 9,7km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier