Nieuwsarchief

Drie zwaargewonden - waaronder kind - bij ernstig eenzijdig ongeval Haatlanderdijk Kampen

Op de Haatlanderdijk in Kampen is maandagochtend een automobilist frontaal tegen een boom gereden. Bij dat ongeval zijn drie personen - waaronder een jong kind - zwaargewond geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks tien over half tien vlak voor de kruising met de Metaalstraat. De auto kwam uit de richting van de Haatlandhaven en is vlak voor de kruising met de Metaalstraat van de weg geraakt. Beelden van beveiligingscamera's van naastgelegen bedrijven laten zien dat de auto met hoge snelheid over de Haatlanderdijk reed. Vlak voor de kruising verliest de bestuurder de macht over het stuur, rijdt links de berm in en botst daar frontaal tegen een boom. De auto kwam door de klap direct tot stilstand.

Diverse omstanders hebben direct na de klap eerste hulp verleend tot de aankomst van de hulpdiensten. Omdat de auto aan het roken was en de auto op LPG reed, hebben de omstanders de slachtoffers snel uit de auto gehaald omdat ze bang waren dat de auto eventueel in brand zou vliegen. Het eerste slachtoffer dat met spoed per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht was een jong kind, gevolgd door de bestuurder van de auto die ook met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Ondertussen kwam er met spoed een derde ambulance ter plaatse. Deze heeft de bijrijder met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Het is niet bekend welk letsel de slachtoffers hebben opgelopen, maar volgens de hulpdiensten ter plaatse was het letsel ernstig te noemen.

Vanwege de ernst van het ongeval werd de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie ter plaatse gevraagd. Zij hebben het ongeval in kaart gebracht. De politie heeft het voertuig in beslag genomen om zo op een later tijdstip verder onderzoek te kunnen doen. Bergingsbedrijf Stouwdam kwam ter plaatse om de auto te bergen. Omstreeks kwart over twaalf was de weg weer vrij voor het verkeer.


Locatie Reageren 5.584x


100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Bestuurder spoorloos na auto te water Cellebroederspoort Dronten
Grote brand verwoest bedrijfspand Gildestraat Kampen
Wietplantage ontdekt in bedrijfsunit Eckertstraat Kampen
Het weer in Wezep
Bewolkt 3,7°C
ZW 4,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
RT @ProRail Op station Leeuwarden werken we aan groot onderhoud van de perronkappen. De historische en grote kap is aan de beurt en gaan we nu eerst verwijderen, lees meer >> https://t.co/79ASx4uzEO https://t.co/sKKWXXFPCH
Woensdag 27 januari 2021 - 14:12
RT @ProRail Op station Leeuwarden werken we aan groot onderhoud van de perronkappen. De historische en grote kap is aan de beurt en gaan we nu eerst verwijderen, lees meer >> https://t.co/79ASx4uzEO https://t.co/sKKWXXFPCH
Woensdag 27 januari 2021 - 14:12
Nieuws: Gewonde bij ongeval auto tegen bomen A50 Hattem - https://t.co/Ese8QyryT2 (foto's) https://t.co/QAkKohEsvU
Woensdag 27 januari 2021 - 08:02
Oude tijden herleven. Hulde voor de maker! ???? https://t.co/eQeZ17ufBm
Woensdag 27 januari 2021 - 07:29
[Politie 05:20.56] Aanrijding Letsel Afrit A50 Re - Hattem 30 235,5 Hattem
Woensdag 27 januari 2021 - 05:21
@thejermaine @POL_Korpschef Gevalletje ‘in beslag genomen op straat en als trofee opgehangen’? Of het handig is, is een tweede.
Dinsdag 26 januari 2021 - 20:28
@LuciaHardonk First Responder, brandweer rukt standaard mee uit bij reanimaties.
Dinsdag 26 januari 2021 - 16:24
Sirenes Wezep betreft medische noodsituatie.
Dinsdag 26 januari 2021 - 16:20