Vrachtwagen verliest oplegger op toerit N50 Kampen-Noord

Een chauffeur van een vrachtwagen is maandagochtend de oplegger verloren op de toerit van de N50 bij Kampen-Noord. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat ontdekte het eenzijdige ongeval. Er vielen geen gewonden. Doordat de oplegger eraf was geschoten was ook de dieseltank kapot getrokken waardoor er een flinke diesellekkage ontstond. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de vrachtwagen te bergen. Daarbij werd ook de hulp ingeschakeld door Van der Kolk om het wegdek te reinigen en Van Werven om rijplaten te leggen. De toerit van de N50 bij Kampen-Noord voor verkeer richting Zwolle is tot in de middag afgesloten geweest. Voor het verkeer op de N50 zelf is er geen hinder geweest. De berm waar de diesellekkage voor vervuilde grond heeft gezorgd is later maandagmiddag afgegraven en opnieuw aangevuld met schone grond.

Meer recent nieuws uit Kampen:

N50 bij Kampen vol met slachtafval door gekantelde vrachtwagen
File door kopstaart botsing op de N50 bij Kampen