Nieuwsarchief

Zeer grote brand verwoest bedrijf aan de Elzenweg in Oldebroek

Een zeer grote brand heeft dinsdagmiddag een bedrijfspand aan de Elzenweg in Oldebroek in de as gelegd. De brandweer werd rond vijf voor half vijf gealarmeerd voor de brand bij het bedrijf. Aanvankelijk werd er gealarmeerd dat er sprake was van een buitenbrand. Doordat de brand zich in razendsnel tempo kon uitbreiden kon de brandweer niet meer voorkomen dat het bedrijfspand zelf ook vlam vatte. Ook een naastgelegen woning werd door de brand bedreigd: een deel van de aanbouw met carport vatte vlam. De brandweer kon door snel ingrijpen wel voorkomen dat deze woning volledig afbrandde.

Doordat er rondom het bedrijfspand diverse andere panden gesitueerd waren, had de brandweer een flinke uitdaging. Niet alleen moest de brand bestreden worden, ook de omliggende panden moesten preventief nat gehouden worden. Medewerkers van een autobedrijf naast het getroffen pand zijn in allerijl met allerlei omstanders begonnen om een loods leeg te halen waar allerlei voertuigen en spullen opgeslagen lagen.

De brand ging gepaard met enorme pikzwarte rookwolken. De veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland stuurde een NL-Alert uit waarin geadviseerd werd ramen en deuren te sluiten indien mensen last hadden van de rook. De rookpluim was tot ver buiten onze regio te zien. Berichten komen dat de rookwolken zelfs te zien waren vanuit Arnhem en Steenwijk.

De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend. Volgens een medewerker van het bedrijf was de brand buiten ontstaan, maar kon deze zich binnen enkele momenten zo snel uitbreiden dat het bedrijfspand zelf ook vlam vatte. Omdat het in het pand ook nog eens veel brandbare materialen stonden opgeslagen, kreeg de brand extra veel brandstof. Aanvankelijk ging de brand vooral gepaard met enorme zwarte rookwolken die letterlijk uit het bedrijfspand geperst werden. Toen de rookgassen tot ontbranding kwamen, ontstonden metershoge steekvlammen. De brand wist zich vervolgens uit te breiden naar de rest van de aangrenzende loods. De meeste rook trok in het begin van de brand in de richting van Oldebroek, even later draaide de wind iets bij waardoor de rook wat meer richting Oosterwolde trok.

Er werd flink opgeschaald bij de brandweer: het sein 'zeer grote brand' werd gegeven. Korpsen uit Oldebroek, Elburg, Wezep, Hattem, Nunspeet, Zwolle, Kampen, Epe, Hasselt, Wapenveld, Uddel, Wijhe en IJsselmuiden werden opgeroepen om te helpen met het bestrijden van de brand. De Logistieke Eenheid uit Apeldoorn kwam ter plaatse om ondersteuning te bieden met betrekking tot ademlucht en verzorging. De hoogwerker van Steenwijk werd naar Zwolle gestuurd om daar voor restdekking te zorgen, omdat de hoogwerkers van Kampen, Zwolle en Elburg ook ingezet waren bij de brand.

Vanwege de brand werd de N308 Zuiderzeestraatweg tussen de Mheneweg Noord en de Vierhuizenweg volledig afgesloten voor het verkeer. Ook diverse wegen op het bedrijventerrein werden afgesloten. De brandweer is nog de hele avond bezig (geweest) met nablussen. Zover nu bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand.


Locatie Reageren 5.990x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Nieuwe tankwagen brandweer Oldebroek gearriveerd bij de kazerne
Drie schuurbranden binnen 600 meter van elkaar in buitengebied bij Oldebroek
Fietsster gewond na aanrijding met automobilist Zuiderzeestraatweg Oldebroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 1,4°C
ZZO 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Nieuws: Opnieuw autobrand op parkeerplaats Erasmuslaan Zwolle - https://t.co/4LnZNXk7UO (foto's & video) https://t.co/mjQUlxZGGe
Donderdag 09 december 2021 - 04:40
@svdleer Ik bekijk het vaak met 4 streams tegelijk op een 5K scherm. Ik moet zeggen dat de 1080p50 / 720p50 streams voldoende kwaliteit bieden, zeker als je ook de datastream volgt. (Correctie: vorige tweet, 60fps = 50fps) https://t.co/dBVgSug4nh
Donderdag 09 december 2021 - 00:26
@svdleer De ‘world feed’ is 1080p60. De rest is (op dit moment) 720p60. Geen 4K helaas, maar het is ook nog niet bekend of Viaplay dat gaat aanbieden (zover ik nu weet). Wellicht dat er volgend seizoen verbeteringen komen bij F1TV, afwachten.
Donderdag 09 december 2021 - 00:24
Voor wie volgend jaar wel F1 wil kijken maar het Viaplay abonnement te duur vind: er is nu een kortingscode beschikbaar, 25% korting op de (toch al niet gekke) €64,99 wat het normaal kost: jaar lang F1TV voor €48,74 (€4,06 p/m i.p.v. €13,99 p/m). https://t.co/CZEAwUU97z
Donderdag 09 december 2021 - 00:10
@HenrieJet @Hoguhugo Correct, twee gewonden naar het ziekenhuis (waarvan één met spoed).
Donderdag 09 december 2021 - 00:02
Nieuws: Auto om boom gevouwen bij ernstig ongeval Hasselterweg Zwolle - https://t.co/q0o4jFwp7Z (foto's & video) https://t.co/4AAnNWcVBG
Woensdag 08 december 2021 - 23:59
[Brandweer 12:39.13] P 2 BON-11 Dier te water A28 Li 83,8 Hattemerbroek 041631
Woensdag 08 december 2021 - 12:39
Vanwege een fotoklus elders in de havens was ik dichtbij en dus maar even gaan kijken op de Maasvlakte bij deze melding: https://t.co/QB7MTjiuFW https://t.co/YROjUM1atB
Dinsdag 07 december 2021 - 15:37
@SjoerdSchippers @GradusDijkman @010fotograaf Wij als particulieren niet, maar verzekeringen, bepaalde bedrijven en (overheids)instanties wel.
Dinsdag 07 december 2021 - 11:05
[Politie 08:34.27] Aanrijding letsel Schipsweg Hilsdijk Hattem
Dinsdag 07 december 2021 - 08:34