Nieuwsarchief

Zeer grote brand verwoest bedrijf aan de Elzenweg in Oldebroek

Een zeer grote brand heeft dinsdagmiddag een bedrijfspand aan de Elzenweg in Oldebroek in de as gelegd. De brandweer werd rond vijf voor half vijf gealarmeerd voor de brand bij het bedrijf. Aanvankelijk werd er gealarmeerd dat er sprake was van een buitenbrand. Doordat de brand zich in razendsnel tempo kon uitbreiden kon de brandweer niet meer voorkomen dat het bedrijfspand zelf ook vlam vatte. Ook een naastgelegen woning werd door de brand bedreigd: een deel van de aanbouw met carport vatte vlam. De brandweer kon door snel ingrijpen wel voorkomen dat deze woning volledig afbrandde.

Doordat er rondom het bedrijfspand diverse andere panden gesitueerd waren, had de brandweer een flinke uitdaging. Niet alleen moest de brand bestreden worden, ook de omliggende panden moesten preventief nat gehouden worden. Medewerkers van een autobedrijf naast het getroffen pand zijn in allerijl met allerlei omstanders begonnen om een loods leeg te halen waar allerlei voertuigen en spullen opgeslagen lagen.

De brand ging gepaard met enorme pikzwarte rookwolken. De veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland stuurde een NL-Alert uit waarin geadviseerd werd ramen en deuren te sluiten indien mensen last hadden van de rook. De rookpluim was tot ver buiten onze regio te zien. Berichten komen dat de rookwolken zelfs te zien waren vanuit Arnhem en Steenwijk.

De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend. Volgens een medewerker van het bedrijf was de brand buiten ontstaan, maar kon deze zich binnen enkele momenten zo snel uitbreiden dat het bedrijfspand zelf ook vlam vatte. Omdat het in het pand ook nog eens veel brandbare materialen stonden opgeslagen, kreeg de brand extra veel brandstof. Aanvankelijk ging de brand vooral gepaard met enorme zwarte rookwolken die letterlijk uit het bedrijfspand geperst werden. Toen de rookgassen tot ontbranding kwamen, ontstonden metershoge steekvlammen. De brand wist zich vervolgens uit te breiden naar de rest van de aangrenzende loods. De meeste rook trok in het begin van de brand in de richting van Oldebroek, even later draaide de wind iets bij waardoor de rook wat meer richting Oosterwolde trok.

Er werd flink opgeschaald bij de brandweer: het sein 'zeer grote brand' werd gegeven. Korpsen uit Oldebroek, Elburg, Wezep, Hattem, Nunspeet, Zwolle, Kampen, Epe, Hasselt, Wapenveld, Uddel, Wijhe en IJsselmuiden werden opgeroepen om te helpen met het bestrijden van de brand. De Logistieke Eenheid uit Apeldoorn kwam ter plaatse om ondersteuning te bieden met betrekking tot ademlucht en verzorging. De hoogwerker van Steenwijk werd naar Zwolle gestuurd om daar voor restdekking te zorgen, omdat de hoogwerkers van Kampen, Zwolle en Elburg ook ingezet waren bij de brand.

Vanwege de brand werd de N308 Zuiderzeestraatweg tussen de Mheneweg Noord en de Vierhuizenweg volledig afgesloten voor het verkeer. Ook diverse wegen op het bedrijventerrein werden afgesloten. De brandweer is nog de hele avond bezig (geweest) met nablussen. Zover nu bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand.


Locatie Reageren 8.040x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Brand in stapel poetsdoeken in garagebedrijf in Oldebroek
Automobiliste botst tegen geparkeerde voertuigen op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek
Brandweer uren druk met flinke bosbrand langs de Bovendwarsweg bij Oldebroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 11,0°C
N 13,0km/h
1,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier