Twee mannen en kind zwaargewond bij zeer ernstig ongeval N50 Kampen

Twee mannen en een kind zijn zaterdagochtend zwaargewond geraakt bij een zeer ernstig verkeersongeval op de N50 bij Kampen. De auto met aanhanger reed over de N50 in zuidelijke richting. Volgens de politie is de aanhanger (waarin zand werd vervoerd) van de auto tussen afslag Kampen en Kampen-Zuid door nog onbekende oorzaak gaan slingeren. De bestuurder van de auto verloor daardoor de controle over de auto, waarbij het voertuig dwars op de N50 terecht kwam en geraakt werd door een tegemoetkomende vrachtwagenchauffeur. Ondanks dat de vrachtwagenchauffeur al in de remmen was gegaan, kon een zijdelingse impact van de vrachtwagen in de auto niet voorkomen worden. Zowel de bestuurder als de bijrijder en het jongetje raakten zwaargewond. Er werden twee traumahelikopters opgeroepen, een traumahelikopter is ter plaatse gekomen. De brandweer van Kampen heeft samen met brandweer IJsselmuiden geassisteerd bij het ongeval. De bijrijder moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijdt.

Alle drie de slachtoffers zijn met spoed per ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de politie zijn alle drie de slachtoffers er ernstig aan toe. Vanwege de ernst van het ongeval is er uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft op de grond sporenonderzoek gedaan. Ze werden daarbij ondersteund door de politiehelikopter en het droneteam. De bemanning van de politiehelikopter heeft luchtfoto's gemaakt. Het droneteam heeft even later van iets minder hoog foto's gemaakt met de drone. Bergingsbedrijf Wolves heeft de auto geborgen, de vrachtwagen kon op eigen kracht verder rijden. Rijkswaterstaat sloot de N50 in beide richtingen af. Rond twee uur werd de weg in beide richtingen weer vrijgegeven.

Meer recent nieuws uit Kampen:

N50 bij Kampen vol met slachtafval door gekantelde vrachtwagen
File door kopstaart botsing op de N50 bij Kampen