Nieuwsarchief

Twee mannen en kind zwaargewond bij zeer ernstig ongeval N50 Kampen

Twee mannen en een kind zijn zaterdagochtend zwaargewond geraakt bij een zeer ernstig verkeersongeval op de N50 bij Kampen. De auto met aanhanger reed over de N50 in zuidelijke richting. Volgens de politie is de aanhanger (waarin zand werd vervoerd) van de auto tussen afslag Kampen en Kampen-Zuid door nog onbekende oorzaak gaan slingeren. De bestuurder van de auto verloor daardoor de controle over de auto, waarbij het voertuig dwars op de N50 terecht kwam en geraakt werd door een tegemoetkomende vrachtwagenchauffeur. Ondanks dat de vrachtwagenchauffeur al in de remmen was gegaan, kon een zijdelingse impact van de vrachtwagen in de auto niet voorkomen worden. Zowel de bestuurder als de bijrijder en het jongetje raakten zwaargewond. Er werden twee traumahelikopters opgeroepen, een traumahelikopter is ter plaatse gekomen. De brandweer van Kampen heeft samen met brandweer IJsselmuiden geassisteerd bij het ongeval. De bijrijder moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijdt.

Alle drie de slachtoffers zijn met spoed per ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de politie zijn alle drie de slachtoffers er ernstig aan toe. Vanwege de ernst van het ongeval is er uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft op de grond sporenonderzoek gedaan. Ze werden daarbij ondersteund door de politiehelikopter en het droneteam. De bemanning van de politiehelikopter heeft luchtfoto's gemaakt. Het droneteam heeft even later van iets minder hoog foto's gemaakt met de drone. Bergingsbedrijf Wolves heeft de auto geborgen, de vrachtwagen kon op eigen kracht verder rijden. Rijkswaterstaat sloot de N50 in beide richtingen af. Rond twee uur werd de weg in beide richtingen weer vrijgegeven.


Locatie Reageren 6.649x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
N50 bij Kampen voorzien van (tijdelijke) barriers
Werkzaamheden in beeld: N50 bij Kampen dit weekend dicht vanwege aanbrengen veiligheidsmaatregelen
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,7°C
ZW 4,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier