Nieuwsarchief

Drie schuurbranden binnen 600 meter van elkaar in buitengebied bij Oldebroek

De brandweerkorpsen van Oldebroek en Elburg hebben het in de nacht van zaterdag op zondag druk gehad met een drietal schuurbranden die allen kort na elkaar gemeld werden. De brandweer van Oldebroek werd als eerste opgeroepen voor een schuurbrand aan de Mulligenweg. Er stond een hooischuur in brand, waarbij een naastgelegen pand ook gevaar liep. De meldkamer schaalde vrij snel op naar middelbrand, waardoor ook de tankautospuit van Elburg aangestuurd werd. Bij aankomst van de brandweer van Oldebroek was er sprake van een flinke brand. De brandweer heeft direct enkele stralen water op het naastgelegen pand gezet, zodat deze bespaard bleef.

Terwijl de blusploeg van brandweer Elburg bezig was om de slangen uit te rollen bij de brand aan de Mulligenweg, kwam er bij de meldkamer een melding binnen dat er op zo'n 300 meter van de eerste brandlocatie nog een brand was. Aan de Bovenmolenweg stond eveneens een schuur in brand. De brandweer van Elburg ging die kant op en kon de blussing snel inzetten. Desalniettemin was de schuur door de brand al verwoest.

De brandweer van Elburg was nog net niet begonnen met nablussen toen de Officier van Dienst van de brandweer opnieuw met een brandmelding kwam: weer zo'n 300 meter verderop stond aan de Bovenheigraaf een schuur in brand. Deze schuur stond tegenover het parkeerterrein van voetbalvereniging OWIOS in een maisveld. Bij aankomst van de brandweer van Elburg sloegen de vlammen al metershoog boven de schuur uit. Ook deze schuur was al grotendeels verwoest door de brand.

De politie was uiteraard ook zeer alert en was met veel voertuigen - zowel opvallende als onopvallende - aanwezig in de omgeving. Of er aanhoudingen verricht zijn, is op dit moment niet bekend. Er wordt uitgegaan van brandstichting, drie branden op zo'n korte afstand in zo'n kort tijdsbestek kan geen toeval zijn zo is gedachte. Getuigen die iets gezien hebben kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Locatie Reageren 9.971x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Brand in stapel poetsdoeken in garagebedrijf in Oldebroek
Automobiliste botst tegen geparkeerde voertuigen op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek
Brandweer uren druk met flinke bosbrand langs de Bovendwarsweg bij Oldebroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,9°C
ZO 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier