Nieuwsarchief

Drie schuurbranden binnen 600 meter van elkaar in buitengebied bij Oldebroek

De brandweerkorpsen van Oldebroek en Elburg hebben het in de nacht van zaterdag op zondag druk gehad met een drietal schuurbranden die allen kort na elkaar gemeld werden. De brandweer van Oldebroek werd als eerste opgeroepen voor een schuurbrand aan de Mulligenweg. Er stond een hooischuur in brand, waarbij een naastgelegen pand ook gevaar liep. De meldkamer schaalde vrij snel op naar middelbrand, waardoor ook de tankautospuit van Elburg aangestuurd werd. Bij aankomst van de brandweer van Oldebroek was er sprake van een flinke brand. De brandweer heeft direct enkele stralen water op het naastgelegen pand gezet, zodat deze bespaard bleef.

Terwijl de blusploeg van brandweer Elburg bezig was om de slangen uit te rollen bij de brand aan de Mulligenweg, kwam er bij de meldkamer een melding binnen dat er op zo'n 300 meter van de eerste brandlocatie nog een brand was. Aan de Bovenmolenweg stond eveneens een schuur in brand. De brandweer van Elburg ging die kant op en kon de blussing snel inzetten. Desalniettemin was de schuur door de brand al verwoest.

De brandweer van Elburg was nog net niet begonnen met nablussen toen de Officier van Dienst van de brandweer opnieuw met een brandmelding kwam: weer zo'n 300 meter verderop stond aan de Bovenheigraaf een schuur in brand. Deze schuur stond tegenover het parkeerterrein van voetbalvereniging OWIOS in een maisveld. Bij aankomst van de brandweer van Elburg sloegen de vlammen al metershoog boven de schuur uit. Ook deze schuur was al grotendeels verwoest door de brand.

De politie was uiteraard ook zeer alert en was met veel voertuigen - zowel opvallende als onopvallende - aanwezig in de omgeving. Of er aanhoudingen verricht zijn, is op dit moment niet bekend. Er wordt uitgegaan van brandstichting, drie branden op zo'n korte afstand in zo'n kort tijdsbestek kan geen toeval zijn zo is gedachte. Getuigen die iets gezien hebben kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Locatie Reageren 8.185x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Nieuwe tankwagen brandweer Oldebroek gearriveerd bij de kazerne
Fietsster gewond na aanrijding met automobilist Zuiderzeestraatweg Oldebroek
Zeer grote brand verwoest bedrijf aan de Elzenweg in Oldebroek
Het weer in Wezep
Regen 7,7°C
WZW 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
[Politie 13:18.47] Aanrijding letsel Stationsweg Wezep
Donderdag 21 oktober 2021 - 13:18
@EdAldus Ze zullen jou vast wel een kijkje laten nemen. En als er een afzetting is met linten zie je vaak van daar buiten ook aardig wat. Bij daglicht denk ik het beste moment om eens te kijken naar schadesporen?
Donderdag 21 oktober 2021 - 05:21
Ga je zo de weg op? Pas dan goed op onderweg voor omgewaaide bomen en afgebroken takken. De meldingen van stormschades hier in de regio (en vooral landelijk) nemen flink toe inmiddels. Forse windstoten kunnen voor flinke schade zorgen. https://t.co/AgmoZapn4s
Donderdag 21 oktober 2021 - 04:05
RT @POL_Zwolle AANHOUDING!! Begin van deze avond heeft een ondersteuningsgroep van de politie, een 44-jarige inwoner uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van de overval op de Kruidvat, die gisteren plaatsvond in de wijk Holtenbroek. ^ME
Woensdag 20 oktober 2021 - 23:04
RT @MeteoWard Nieuwe beelden van de #tornado in 's-Heerenberg (Gelderland - NL). Rotatie mooi te zien. © Sascha Jolink #onweer https://t.co/WwXI7t3YKR
Woensdag 20 oktober 2021 - 20:27
RT @PascalBosveld Windhoos zojuist gespot boven Elten. Windhoos is ongeveer 1 minuut aan de grond geweest. @StormchaserNL @weermanreinier https://t.co/589oabVmcJ
Woensdag 20 oktober 2021 - 18:58
@Riekelien Met dat laatste is zeker rekening gehouden, in de beginuren zijn er zeker geen foto’s van het voertuig gepubliceerd gezien de heftigheid van de aanrijding en de eventuele afloop ervan. De auto was zover ik verder wist grotendeels geschoond van persoonlijke eigendommen.
Woensdag 20 oktober 2021 - 11:46
@WimWesterink @Arno_nurse Maar waarom zou dat geen nieuwswaarde kunnen hebben? Er is sprake van een groot maatschappelijk probleem in het verkeer. Dat die fles aanwezig is, wil niet zeggen dat het gebruikt is, maar zou het in zijn geheel voor particulieren verboden moeten zijn om te vervoeren?
Woensdag 20 oktober 2021 - 11:44
@PdDenekamp Ik denk dat je de column (subjectief) en de artikelen (journalistiek) los van elkaar moet zien.
Woensdag 20 oktober 2021 - 11:14
@Ruben0570 Zeker, ik heb de column gelezen. En zoals vaker bij meningen kan het gebeuren dat degene die het uit niet altijd volledig op de hoogte is van wat er allemaal mee speelt op de achtergrond.
Woensdag 20 oktober 2021 - 09:02