Nieuwe tankwagen brandweer Oldebroek gearriveerd bij de kazerne

De nieuwe tankwagen groot (TW-G) van brandweer Oldebroek is donderdagavond bij de brandweerkazerne aan de Spronksweg gearriveerd. De nieuwe tankwagen met het roepnummer 06-6768 gaat binnenkort de 'oude' tankwagen vervangen. De nieuwe tankwagen is gebouwd op een chassis van een DAF en is gebaseerd op het standaard model van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. De oude tankwagen - vroeger nog een cementwagen - zal binnenkort een tweede leven tegemoet gaan elders in Nederland.

Met enkele maanden zal de nieuwe tankwagen in dienst komen te staan. Er zullen eerst oefeningen gedraaid worden met de tankwagen, waarna de tankwagen officieel gebruikt gaat worden. Tankwagens bij de brandweer worden ingezet om bij branden en andere incidenten waar veel water nodig is de blusvoertuigen van water te voorzien. Doordat - zeker in buitengebieden - niet altijd snel water voor handen was in het verleden, zijn de veiligheidsregio's overgestapt op een model waarbij diverse korpsen voorzien worden van tankwagens. Bij inzetten waar veel water nodig is, kunnen dan een of meerdere tankwagens ingezet worden om de blusvoertuigen van water te voorzien en al pendelend nieuw water te halen.

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Drie schuurbranden binnen 600 meter van elkaar in buitengebied bij Oldebroek
Fietsster gewond na aanrijding met automobilist Zuiderzeestraatweg Oldebroek