Nieuwsarchief

N50 bij Kampen vol met slachtafval door gekantelde vrachtwagen

Op de N50 tussen Kampen en Ens is maandagmiddag een vrachtwagen met slachtafval gekanteld. Het ongeval gebeurde omstreeks vijf voor vier op het stuk tussen de Eilandbrug en de Ramspolbrug. De Ramspolbrug stond even verderop open, er zou een file op de rijbaan richting Ens hebben gestaan. Door nog onbekende oorzaak kantelde de vrachtwagen vlak voor deze file. Daarbij is de gehele inhoud van de oplegger op de rijbaan terecht gekomen. Over tientallen meters ligt er slachtafval op de rijbaan. Omdat er door de brugopening even verderop geen verkeer vanuit de tegenovergestelde richting reed, werden er geen tegenliggers geraakt door zowel de vrachtwagen als het slachtafval. De vrachtwagenchauffeur bleef bij het ongeval eveneens ongedeerd.

Omdat de rijbaan vol slachtafval lag, kon er geen gebruik meer worden gemaakt van de weg door het verkeer. De N50 werd daarom door Rijkswaterstaat afgesloten tussen Kampen en Ens. Op de omleidingsroutes stonden flinke files tot het einde van de avondspits. De weg is nog de hele avond afgesloten geweest voor het verkeer.

Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de combinatie te bergen. Daarbij werd gebruik gemaakt van een telekraan. Maar voordat er (relatief) schoon gewerkt kon worden, werd door de aannemer Gebr. Van der Lee het wegdek deels van het slachtafval ontdaan. Daarbij werden diverse ZOAB cleaners ingezet, onder andere ook van Van der Kolk. Ook een kraan van Van Werven kwam ter plaatse om te assisteren. Enkele tientallen medewerkers van diverse bedrijven waren in touw om de weg zo snel als mogelijk weer vrij te geven. Na middernacht kon de weg pas weer open gesteld worden voor het verkeer.


Locatie Reageren 5.321x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,5°C
N 9,7km/h
13,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier