N50 bij Kampen vol met slachtafval door gekantelde vrachtwagen

Op de N50 tussen Kampen en Ens is maandagmiddag een vrachtwagen met slachtafval gekanteld. Het ongeval gebeurde omstreeks vijf voor vier op het stuk tussen de Eilandbrug en de Ramspolbrug. De Ramspolbrug stond even verderop open, er zou een file op de rijbaan richting Ens hebben gestaan. Door nog onbekende oorzaak kantelde de vrachtwagen vlak voor deze file. Daarbij is de gehele inhoud van de oplegger op de rijbaan terecht gekomen. Over tientallen meters ligt er slachtafval op de rijbaan. Omdat er door de brugopening even verderop geen verkeer vanuit de tegenovergestelde richting reed, werden er geen tegenliggers geraakt door zowel de vrachtwagen als het slachtafval. De vrachtwagenchauffeur bleef bij het ongeval eveneens ongedeerd.

Omdat de rijbaan vol slachtafval lag, kon er geen gebruik meer worden gemaakt van de weg door het verkeer. De N50 werd daarom door Rijkswaterstaat afgesloten tussen Kampen en Ens. Op de omleidingsroutes stonden flinke files tot het einde van de avondspits. De weg is nog de hele avond afgesloten geweest voor het verkeer.

Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de combinatie te bergen. Daarbij werd gebruik gemaakt van een telekraan. Maar voordat er (relatief) schoon gewerkt kon worden, werd door de aannemer Gebr. Van der Lee het wegdek deels van het slachtafval ontdaan. Daarbij werden diverse ZOAB cleaners ingezet, onder andere ook van Van der Kolk. Ook een kraan van Van Werven kwam ter plaatse om te assisteren. Enkele tientallen medewerkers van diverse bedrijven waren in touw om de weg zo snel als mogelijk weer vrij te geven. Na middernacht kon de weg pas weer open gesteld worden voor het verkeer.

Meer recent nieuws uit Kampen:

File door kopstaart botsing op de N50 bij Kampen
N50 bij Kampen weer dicht na ongeval met gewonde op de Eilandbrug