Nieuwsarchief

Brandweer uren druk met brand in binnenstad van Kampen

De brandweerkorpsen van Kampen en IJsselmuiden zijn zaterdagavond en in de nacht naar zondag enkele uren druk geweest met een woningbrand in de Oudestraat in Kampen. De brandweer kreeg rond half elf 's avonds de melding van een schoorsteenbrand bij een woning in de Oudestraat. Ter plaatse aangekomen bleek dat de schoorsteenbrand zich had uitgebreid richting het dak. In de woning waar de schoorsteenbrand woedde en het pand ernaast was sprake van enige rookontwikkeling. Daarop werd er opgeschaald naar middelbrand, waardoor er nog enkele ondersteunende voertuigen ter plaatse kwamen.

De brandweer heeft enkele woningen ontruimd. Ook moest er toegang worden verschaft tot een kledingzaak, daarbij is een voorruit beschadigd geraakt. De brandweer is enkele uren bezig geweest om de brand (na) te blussen. Met behulp van de hoogwerker werd op het dak met een motorkettingzaag een gat in het dak gezaagd om de (eventuele resterende) vuurhaard te lokaliseren en te blussen. De Oudestraat in Kampen was enkele uren afgesloten vanwege de werkzaamheden van de brandweer. Ook de IJsselkade was enige tijd afgesloten omdat er een watertransport was opgebouwd vanaf de IJssel richting de Oudestraat.


Locatie Reageren 2.276x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
N50 bij Kampen voorzien van (tijdelijke) barriers
Werkzaamheden in beeld: N50 bij Kampen dit weekend dicht vanwege aanbrengen veiligheidsmaatregelen
Het weer in Wezep
Regen 13,5°C
WZW 4,7km/h
5,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier