Nieuwsarchief

Vrachtwagen raakt van de weg N765 Frieseweg Kampen: weg uren dicht voor bergingsklus

De N765 Frieseweg tussen Kampen en Ens is donderdag een groot gedeelte van de avond afgesloten geweest vanwege een eenzijdig ongeval met een vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur reed rond kwart over zes 's avonds in de richting van Kampen en raakte na de Ramspolbrug onwel. De combinatie raakte van de weg en belandde links van de weg in een weiland. De vrachtwagenchauffeur is met assistentie van de hulpdiensten - waaronder de brandweerkorpsen van Ens en IJsselmuiden - uit het weiland gehaald en naar de ambulance overgebracht. Daar is de man behandeld, hij hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

De schade aan de vrachtwagen en het weiland waren groot. De inhoud van de zeecontainer op de oplegger was door de harde klap tegen het kopschot van de container geklapt, waardoor deze bol was komen te staan. De trekker maakte een behoorlijke smakker in het weiland, er was forse schade aan de wal van de sloot ontstaan.

Bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek is ter plaatse gekomen om de berging uit te voeren. Daarvoor moest de N765 tussen Kampen en Ens afgesloten worden voor het verkeer. Van der Kolk kwam ter plaatse met verlichting en regelde in opdracht van de wegbeheerder Provincie Overijssel de wegafzettingen. Van Werven kwam ter plaatse om rijplaten te plaatsen naast het fietspad, zodat de telescoopkraan van bergingsbedrijf Stouwdam zijn stempels kon plaatsen. Eerst is de oplegger van de vrachtwagen geborgen, daarna werd de trekker weggehesen. Nadat dit alles uitgevoerd was, kon Van der Kolk beginnen met het reinigen van het wegdek. Pas na middernacht kon de weg weer vrijgegeven worden voor het verkeer.


Locatie Reageren 2.367x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
N50 bij Kampen voorzien van (tijdelijke) barriers
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,3°C
ZZO 16,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier