Nieuwsarchief

Automobiliste gewond bij aanrijding met lijnbus op kruising Hessenweg - afrit A50 Hattem

Een automobiliste is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Hessenweg met de afrit van de A50 bij Hattem. De lijnbus komende vanaf Zwolle in de richting van Apeldoorn nam daar de afslag, om via de kruising naar de bushalte te gaan op de toerit richting Apeldoorn. De buschauffeur heeft zoals het er naar uit zag geen voorrang verleend aan de automobiliste komende vanuit de richting van Wezep. De bus botste vol in de zijkant van de auto. De bestuurster van de auto moest door de brandweer uit haar auto worden geholpen. De brandweer knipte onder andere het portier uit het voertuig. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De buschauffeur en de passagiers in de bus bleven ongedeerd. De weg was gedeeltelijk afgesloten door Rijkswaterstaat en BOA's van gemeente Hattem. Er was geen sporenonderzoek nodig door de politie, dus bergingsbedrijf Stouwdam kon snel aan de slag met de berging van de personenauto. Voor de lijnbus was een CMV-melding aangemaakt, wat inhield dat de zware bergingsauto van Stouwdam ook ter plaatse kwam. Maar met wat tiewraps konden wat losse onderdelen vastgezet worden waarna de bus op eigen kracht naar de werkplaats kon.

Op de kruising van de Hessenweg met de afrit van de A50 bij Hattem zijn de afgelopen jaren meerdere ongevallen gebeurd. Gemeente Hattem beloofde aanpassingen te doen aan de weg, voorlopig is het enkel gebleven bij een laag nieuw asfalt en betere belijning. Of er in de toekomst nog verdere aanpassingen komen, bijvoorbeeld in de vorm van een rotonde, is nog niet bekend. Gemeente Hattem liet aan De Stentor in augustus 2020 weten met gemeente Oldebroek en Rijkswaterstaat op zoek te zijn naar een betere oplossing voor de probleemkruising.


Locatie Reageren 3.528x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Fietsster zwaargewond na aanrijding met motorrijder Zuiderzeestraatweg Hattem
Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Het weer in Wezep
Bewolkt 10,1°C
NNO 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier