Nieuwsarchief

Vier (zwaar)gewonden bij ernstig ongeval Nieuwleusen: drie traumahelikopters ingezet

De hulpdiensten kregen vrijdagmiddag rond vijf over twaalf een melding binnen van een ernstig ongeval bij Nieuwleusen. Een personenauto kwam op de kruising van de Buldersweg met de Prinses Beatrixlaan in botsing met een busje. De personenauto kwam bij het ongeval in het water terecht. Bij het ongeval raakten vier personen gewond. Drie daarvan raakten zwaargewond. Diverse voorbijgangers hebben geprobeerd eerste hulp te verlenen bij het te water geraakte voertuig. Er kwamen veel hulpverleners ter plaatse: naast de brandweer met duikers kwamen er ook nog eens zes ambulances ter plaatse, veel politie en ook nog eens drie traumahelikopters. In eerste instantie werd de Lifeliner 3 vanaf vliegbasis Volkel opgeroepen. Ook werd de Duitse traumahelikopter Christoph Europa 2 vanuit Rheine ter plaatse. Als derde traumahelikopter werd de Lifeliner 1 uit Amsterdam gealarmeerd. Deze traumahelikopter was na een inzet in Kampen naar het helidek van het Isala ziekenhuis in Zwolle gevlogen om daar de arts op te halen. Doordat zij dus al in de buurt waren, waren zij ook snel ter plaatse.

Twee van de drie zwaargewonden zijn per ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. Deze twee slachtoffers werden onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Rijkswaterstaat sloot op verzoek van de politie de linkerrijstrook af van de A28 tussen afslag Nieuwleusen en Zwolle-Noord, zodat de politiemotoren en de ambulance vrij baan hadden richting het ziekenhuis. Het derde zwaargewonde slachtoffer is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht. Mogelijk gaat dit om een kind. Het vierde slachtoffer - de bestuurder van het busje - is voor controle naar het ziekenhuis in Hardenberg overgebracht.

Een berger van bergingsbedrijf Autax werd met spoed opgeroepen omdat de auto uit het water getakeld moest worden, zodat gecontroleerd kon worden of er niet nog slachtoffers in het voertuig zaten. Dat bleek gelukkig niet meer het geval. Beide voertuigen zijn na het uitgebreide sporenonderzoek van de Verkeers Ongevallen Analyse team (VOA) van de politie door bergingbedrijf Wolves geborgen.

Update zaterdag 12.45u: De politie heeft aan De Stentor laten weten dat er bij het ongeval twee kinderen betrokken zijn. Het gaat om een 1-jarig jongetje en een 4-jarig meisje. Het 4-jarige meisje is per traumahelikopter naar het UMCG in Groningen vervoerd. Het gezin uit Nieuwleusen met de 29-jarige moeder zat in de personenauto en werd op de kruising aangereden door een 49-jarige bestuurder van een busje uit Nieuwleusen.


Locatie Reageren 6.382x

In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Nieuwleusen:

Ballonvaarten Wezep - Olst en Dalfsen - Nieuwleusen
Het weer in Wezep
Regen 8,4°C
Z 6,5km/h
1,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@KoenBrouwer @RWS_MN Moet je @RWSverkeersinfo even vragen, die weten het vaak sneller.
Maandag 28 november 2022 - 10:43
@Arjan_Spoormans Nee even Google Maps raadplegen, ik denk aan een bepaalde spoorlijn
Zondag 27 november 2022 - 12:35
[Politie 03:34.53] Aanrijding letsel A28 Re 73,9 Oldebroek
Zondag 27 november 2022 - 03:34
@RubenMeinten ‘Als het kalf verdronken, dempt men heel misschien over tig jaar wellicht als het niet te veel gaat kosten de (beer)put.’ - kan zo op een tegeltje. #n50
Zaterdag 26 november 2022 - 10:56
@Amras_80 Het gaat niet alleen om veiligheid. Juist de doorstroming nu (elke werkdag files in beide richtingen) is een van de grootste pijnpunten. Hard rijden zal dus zeker niet gaan…
Zaterdag 26 november 2022 - 08:56
Waarschijnlijk wordt in 2026(!) een voorlopig plan gemaakt(!) hoe de verbreding wordt uitgevoerd v/d N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid. Tweeduizendzesentwintig. Een plan. Niet de realisatie… een plan. Echt… Nederland is het aanmodderland geworden. https://t.co/fJ8DC4tE9i
Zaterdag 26 november 2022 - 08:13
[Politie 04:52.45] Aanrijding letsel Kleine Woldweg Oosterwolde Gld
Zaterdag 26 november 2022 - 04:52
@judah47 But I’ll take the Scandinavia/Russian high for granted as long as it in the long term means we’ll get some snow. Cold weather is great for ice skaters here but I’m more a snow lover. ??
Vrijdag 25 november 2022 - 17:28
[Brandweer 09:55.03] P 1 Ass. Ambu Sneeuwbesstraat Wezep
Vrijdag 25 november 2022 - 09:55
[Brandweer 09:54.45] P 2 BON-07 Ass. Ambu (til assistentie) Sneeuwbesstraat Wezep 061941
Vrijdag 25 november 2022 - 09:54