Nieuwsarchief

Grote ravage bij zware crash van een Lamborghini op de A28 tussen Zwolle en Meppel

Op de A28 tussen Zwolle en Meppel is zondagochtend een Lamborghini Aventador S gecrasht. Het ongeval gebeurde omstreeks half tien op de rijbaan richting Meppel. Ter hoogte van het viaduct bij afslag De Lichtmis verloor de bestuurder de macht over het stuur. Ooggetuigen verklaarden dat de auto met zeer hoge snelheid over de snelweg reed. Net over het hoogste punt van het viaduct raakte de bestuurder van de weg, botste tegen de vangrail in de middenberm en is vele malen getold op de rijbaan. Wonderbaarlijk genoeg werden er geen andere voertuigen meegenomen in deze zware crash. Ook de inzittenden van de auto bleven ongedeerd. Er is nog wel een ambulance ter plaatse gekomen voor een kind, maar voor zover bekend raakte die niet (ernstig) gewond. De brandweer van Zwolle was ook opgeroepen omdat de auto nog wat vlam zou hebben gevat.

De snelweg A28 werd in beide richtingen afgesloten voor het verkeer ter hoogte van De Lichtmis. Het verkeer moest over de af- en toerit rijden. Op beide rijbanen lag het wegdek bezaaid met brokstukken van de auto. Ook kledingstukken en accessoires zoals tassen en documenten waren uit de auto geslingerd en lagen verspreid over het wegdek. Ook de geleiderail heeft zware schade opgelopen bij het ongeval. Deze is over een afstand van bijna 100 meter geraakt. De aannemer is in opdracht van Rijkswaterstaat bezig om de geleiderail te repareren. Ook werden er ZOAB-cleaners ingezet om de rijbanen weer vrij te maken van brokstukken en vuil.

Bergingsbedrijf Hooikammer kwam ter plaatse om het zwaar beschadigde voertuig te bergen. De politie neemt het voertuig in beslag voor nader onderzoek. De medewerker van de Verkeers Ongevallen Analyse van de Landelijke Eenheid was onderweg naar het noorden van het land toen hij op het ongeval stuitte, enkele tientallen seconden nadat het gebeurd was. Zodoende kon er snel begonnen worden met het uitgebreide sporenonderzoek, waarbij ook nog een drone is ingezet om luchtfoto's te maken. Tegen half twee konden in beide richtingen weer rijstroken vrijgegeven worden. Het repareren van de vangrail heeft nog meerdere uren in beslag genomen.


Locatie 1 reactie 3.286x

Reactie (1)

MartijnDinsdag 29 maart 2022 – 13:59
En dan staat deze autopoest-miljonair ook nog doodleuk voor de camera's te verkondigen dat hij niet te hard reed en geen idee had hoe het gekomen is. Ja, een hobbeltje in de weg. Sorry hoor, de video's en getuigenverklaringen spreken boekdelen.
Deze dwaas mag blij zijn dat hij met zijn roekeloze rijgedrag niemand anders de dood in heeft gejaagd!


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit De Lichtmis:

Vluchtauto ramkraak kledingwinkel Deventer crasht bij afrit A28 De Lichtmis
Het weer in Wezep
Regen 9,9°C
ZO 7,9km/h
11,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Goh, twee treinen die ontsporen door zware windstoten (tot 136km/h) in Zwitserland. Je zou toch verwachten dat die treinen wel wat meer zouden kunnen hebben? https://t.co/OtBY45Eih1
Vrijdag 31 maart 2023 - 22:20
[Politie 20:12.48] Aanrijding letsel Elburgerweg Nunspeet
Vrijdag 31 maart 2023 - 20:12
@DonkersgoedMM @JeroenvdVeer @thomasbruning @DilanYesilgoz Dit vermoed ik dus ook. Afwachten, we gaan het wel zien. En anders bij elke ambulancemelding met ‘HV weg letsel’ voorlichting bellen, ook ‘s nachts. Het kan immers een dodelijk incident zijn.
Vrijdag 31 maart 2023 - 10:18
@CPontier Weinig aan de hand maar wel elke dag file. Alleen daarom al reden om de weg dringend aan te pakken. https://t.co/aUrwzuQrw5
Woensdag 29 maart 2023 - 19:17
@DirkJanBeumer Als je nog eerder in de remmen gaat voor de file, wordt de file wel vanzelf langer. Het is misschien veiliger, maar het lost het probleem van de N50 niet op.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:03
@Qleendert Het gaat niet alleen om de veiligheid, het gaat ook om de capaciteit van de weg. Die is al jaren niet voldoende. De N50 kende zelfs in de 'rustige' coronajaren met weinig verkeer op de weg files in de spits.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:01
@DirkJanBeumer Och uiteraard, dan nemen de files dus nog meer toe. Het is niet alleen een veiligheidspunt, ook de capaciteit van de weg voldoet al jaren niet meer. Verbreding is géén luxe, het is een noodzaak.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:00
Opvallend detail uit het onderzoek: "Iets voor negen uur ‘s avonds ontstond er vermoedelijk brand in of aan zijn auto, waarna hij op de tegengestelde rijstrook terecht kwam en frontaal op een ander voertuig botste." #n50 #kampen https://t.co/tMndLBc1LG
Woensdag 29 maart 2023 - 18:56
Ik hoop dat ik het fout heb, maar je zult zien dat de verbreding en dus het veiliger maken van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid ook op de lange baan geschoven gaat worden. Laat staan een volledige verbreding naar 2x2. Dat krijg je met uitstelgedrag. https://t.co/yDyJRIxA0o
Woensdag 29 maart 2023 - 18:50
RT @OM_OostNL Politieagent treft geen verwijt bij frontale botsing met fatale afloop na achtervolging op N50 bij Kampen afgelopen november. Tegen de agent wordt geen vervolging ingesteld. https://t.co/Mg6XxcSg4L
Woensdag 29 maart 2023 - 17:13