Nieuwsarchief

Grote ravage bij zware crash van een Lamborghini op de A28 tussen Zwolle en Meppel

Op de A28 tussen Zwolle en Meppel is zondagochtend een Lamborghini Aventador S gecrasht. Het ongeval gebeurde omstreeks half tien op de rijbaan richting Meppel. Ter hoogte van het viaduct bij afslag De Lichtmis verloor de bestuurder de macht over het stuur. Ooggetuigen verklaarden dat de auto met zeer hoge snelheid over de snelweg reed. Net over het hoogste punt van het viaduct raakte de bestuurder van de weg, botste tegen de vangrail in de middenberm en is vele malen getold op de rijbaan. Wonderbaarlijk genoeg werden er geen andere voertuigen meegenomen in deze zware crash. Ook de inzittenden van de auto bleven ongedeerd. Er is nog wel een ambulance ter plaatse gekomen voor een kind, maar voor zover bekend raakte die niet (ernstig) gewond. De brandweer van Zwolle was ook opgeroepen omdat de auto nog wat vlam zou hebben gevat.

De snelweg A28 werd in beide richtingen afgesloten voor het verkeer ter hoogte van De Lichtmis. Het verkeer moest over de af- en toerit rijden. Op beide rijbanen lag het wegdek bezaaid met brokstukken van de auto. Ook kledingstukken en accessoires zoals tassen en documenten waren uit de auto geslingerd en lagen verspreid over het wegdek. Ook de geleiderail heeft zware schade opgelopen bij het ongeval. Deze is over een afstand van bijna 100 meter geraakt. De aannemer is in opdracht van Rijkswaterstaat bezig om de geleiderail te repareren. Ook werden er ZOAB-cleaners ingezet om de rijbanen weer vrij te maken van brokstukken en vuil.

Bergingsbedrijf Hooikammer kwam ter plaatse om het zwaar beschadigde voertuig te bergen. De politie neemt het voertuig in beslag voor nader onderzoek. De medewerker van de Verkeers Ongevallen Analyse van de Landelijke Eenheid was onderweg naar het noorden van het land toen hij op het ongeval stuitte, enkele tientallen seconden nadat het gebeurd was. Zodoende kon er snel begonnen worden met het uitgebreide sporenonderzoek, waarbij ook nog een drone is ingezet om luchtfoto's te maken. Tegen half twee konden in beide richtingen weer rijstroken vrijgegeven worden. Het repareren van de vangrail heeft nog meerdere uren in beslag genomen.


Locatie 1 reactie 3.977x

Reactie (1)

MartijnDinsdag 29 maart 2022 – 13:59
En dan staat deze autopoest-miljonair ook nog doodleuk voor de camera's te verkondigen dat hij niet te hard reed en geen idee had hoe het gekomen is. Ja, een hobbeltje in de weg. Sorry hoor, de video's en getuigenverklaringen spreken boekdelen.
Deze dwaas mag blij zijn dat hij met zijn roekeloze rijgedrag niemand anders de dood in heeft gejaagd!


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit De Lichtmis:

Vluchtauto ramkraak kledingwinkel Deventer crasht bij afrit A28 De Lichtmis
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,1°C
WZW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier