Nieuwsarchief

Grote ravage bij zware crash van een Lamborghini op de A28 tussen Zwolle en Meppel

Op de A28 tussen Zwolle en Meppel is zondagochtend een Lamborghini Aventador S gecrasht. Het ongeval gebeurde omstreeks half tien op de rijbaan richting Meppel. Ter hoogte van het viaduct bij afslag De Lichtmis verloor de bestuurder de macht over het stuur. Ooggetuigen verklaarden dat de auto met zeer hoge snelheid over de snelweg reed. Net over het hoogste punt van het viaduct raakte de bestuurder van de weg, botste tegen de vangrail in de middenberm en is vele malen getold op de rijbaan. Wonderbaarlijk genoeg werden er geen andere voertuigen meegenomen in deze zware crash. Ook de inzittenden van de auto bleven ongedeerd. Er is nog wel een ambulance ter plaatse gekomen voor een kind, maar voor zover bekend raakte die niet (ernstig) gewond. De brandweer van Zwolle was ook opgeroepen omdat de auto nog wat vlam zou hebben gevat.

De snelweg A28 werd in beide richtingen afgesloten voor het verkeer ter hoogte van De Lichtmis. Het verkeer moest over de af- en toerit rijden. Op beide rijbanen lag het wegdek bezaaid met brokstukken van de auto. Ook kledingstukken en accessoires zoals tassen en documenten waren uit de auto geslingerd en lagen verspreid over het wegdek. Ook de geleiderail heeft zware schade opgelopen bij het ongeval. Deze is over een afstand van bijna 100 meter geraakt. De aannemer is in opdracht van Rijkswaterstaat bezig om de geleiderail te repareren. Ook werden er ZOAB-cleaners ingezet om de rijbanen weer vrij te maken van brokstukken en vuil.

Bergingsbedrijf Hooikammer kwam ter plaatse om het zwaar beschadigde voertuig te bergen. De politie neemt het voertuig in beslag voor nader onderzoek. De medewerker van de Verkeers Ongevallen Analyse van de Landelijke Eenheid was onderweg naar het noorden van het land toen hij op het ongeval stuitte, enkele tientallen seconden nadat het gebeurd was. Zodoende kon er snel begonnen worden met het uitgebreide sporenonderzoek, waarbij ook nog een drone is ingezet om luchtfoto's te maken. Tegen half twee konden in beide richtingen weer rijstroken vrijgegeven worden. Het repareren van de vangrail heeft nog meerdere uren in beslag genomen.


Locatie 1 reactie 2.496x

Reactie (1)

MartijnDinsdag 29 maart 2022 – 13:59
En dan staat deze autopoest-miljonair ook nog doodleuk voor de camera's te verkondigen dat hij niet te hard reed en geen idee had hoe het gekomen is. Ja, een hobbeltje in de weg. Sorry hoor, de video's en getuigenverklaringen spreken boekdelen.
Deze dwaas mag blij zijn dat hij met zijn roekeloze rijgedrag niemand anders de dood in heeft gejaagd!


In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit De Lichtmis:

Vluchtauto ramkraak kledingwinkel Deventer crasht bij afrit A28 De Lichtmis
Het weer in Wezep
Bewolkt 13,1°C
Z 6,5km/h
0,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@arnovanelst Blikseminslag omgeving IJsselvliedt / Zuiderzeestraatweg / Kamperstraatweg, die omgeving. Dat was een flinke bliksem.
Donderdag 30 juni 2022 - 20:45
@TheaWeerdt Gaat weer droogte tegen, dus juist mooi!
Donderdag 30 juni 2022 - 20:28
RT @landmacht @muntverzamelaar In het gebied tussen Meppel, Assen, Opende en Grou wordt deze week geoefend met deze lichte pantservoertuigen (Fennek).
Donderdag 30 juni 2022 - 20:13
@Ruuddewit1973 Mwah, gewoon stukje waarheidsvinding. Als ze er wel hadden gestaan had ik het ook gewoon getweet met de tekst: ‘het klopt inderdaad!’. Verder langs de Reesweg niks te zien. Op de snelweg een vrachtwagen met pech, daardoor snelheidsverlaging.
Donderdag 30 juni 2022 - 19:16
@wishmaster_nl @waarisdechauff1 @gjcats Dat betrof geen ongeval bleek naderhand toen meer informatie naar buiten kwam.
Donderdag 30 juni 2022 - 18:39
RT @De_Stentor Scholier (14) uit Kampen overlijdt op terugweg van sportdag, klasgenootje kruipt door oog van de naald https://t.co/KxKk3D8vOt
Donderdag 30 juni 2022 - 14:19
Nieuws update: Fietsende scholier (14) uit Kampen door automobilist van achteren aangereden en overleden bij tragisch ongeval Kamperstraatweg Kamperveen - https://t.co/nLjoiDyA2R (foto's + video) https://t.co/DVVJuncEMj
Donderdag 30 juni 2022 - 11:54
@MartynBrands @djidee Je bedoelt dan dat iemand die even naar het ziekenhuis moet in het hoge noorden maar vanwege wegbezuinigd OV al gauw 40km aflegt en dus meer aftikt dan iemand die in de Randstad met de fiets er zo is? Zo had ik er nog eens naar gekeken.
Donderdag 30 juni 2022 - 10:02