Nieuwsarchief

Twee gewonden bij ernstig ongeval op de N50 bij Kampen Zuid

Op de N50 bij Kampen Zuid zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt bij een kopstaart aanrijding met drie voertuigen. Het ongeval gebeurde omstreeks vijf voor half drie op de rijbaan richting Emmeloord, precies ter hoogte van afslag Kampen Zuid. Getuigen die het ongeval zagen gebeuren lieten weten dat het verkeer al geregeld wat langzamer reed vanwege filevorming. Ter hoogte van Kampen Zuid ging het verkeer bijna helemaal in de ankers, waarbij een bestuurder van een bedrijfsbus de (bijna) stilstaande voertuigen voor hem / haar niet zag en er achterop botste. De rode auto tolde op de rijbaan en kwam op de geleiderail in de middenberm terecht. De auto liep daarbij forse schade op, met name aan de bijrijderskant.

Ambulancepersoneel hebben twee personen per ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. Een slachtoffer ging met spoed richting het ziekenhuis, de ander is even later zonder spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Het is niet bekend welk letsel de slachtoffers aan het ongeval overhielden.

Vanwege het ongeval was de rijbaan richting Emmeloord versperd. Het verkeer kon gebruik maken van de af- en toerit ter hoogte van de afslag. Desondanks leverde het wel enige vertraging op voor het verkeer in de avondspits. Nadat de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie het sporenonderzoek had afgerond, kon de aannemer bezig met een reparatie aan het asfalt. Bergingsbedrijf Wolves heeft de voertuigen geborgen en Van der Kolk heeft de rijbaan gereinigd.

De politie laat op Instagram weten dat er diverse bekeuringen zijn uitgeschreven vanwege automobilisten die vanaf de andere rijbaan foto's maakten van het ongeval tijdens het rijden. Deze bestuurders kunnen binnenkort post thuis verwachten.


Locatie 1 reactie 3.702x

Reactie (1)

Jolanda Donderdag 23 juni 2022 – 18:44
Potverdorie je weet dat het een rot stuk is. Hou je je dan aan je regels en pas je aan. Sterkte voor de slachtoffers.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
N50 bij Kampen voorzien van (tijdelijke) barriers
Werkzaamheden in beeld: N50 bij Kampen dit weekend dicht vanwege aanbrengen veiligheidsmaatregelen
Het weer in Wezep
Bewolkt 3,7°C
ZZO 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier