Nieuwsarchief

Twee gewonden bij ernstig ongeval op de N50 bij Kampen Zuid

Op de N50 bij Kampen Zuid zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt bij een kopstaart aanrijding met drie voertuigen. Het ongeval gebeurde omstreeks vijf voor half drie op de rijbaan richting Emmeloord, precies ter hoogte van afslag Kampen Zuid. Getuigen die het ongeval zagen gebeuren lieten weten dat het verkeer al geregeld wat langzamer reed vanwege filevorming. Ter hoogte van Kampen Zuid ging het verkeer bijna helemaal in de ankers, waarbij een bestuurder van een bedrijfsbus de (bijna) stilstaande voertuigen voor hem / haar niet zag en er achterop botste. De rode auto tolde op de rijbaan en kwam op de geleiderail in de middenberm terecht. De auto liep daarbij forse schade op, met name aan de bijrijderskant.

Ambulancepersoneel hebben twee personen per ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. Een slachtoffer ging met spoed richting het ziekenhuis, de ander is even later zonder spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Het is niet bekend welk letsel de slachtoffers aan het ongeval overhielden.

Vanwege het ongeval was de rijbaan richting Emmeloord versperd. Het verkeer kon gebruik maken van de af- en toerit ter hoogte van de afslag. Desondanks leverde het wel enige vertraging op voor het verkeer in de avondspits. Nadat de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie het sporenonderzoek had afgerond, kon de aannemer bezig met een reparatie aan het asfalt. Bergingsbedrijf Wolves heeft de voertuigen geborgen en Van der Kolk heeft de rijbaan gereinigd.

De politie laat op Instagram weten dat er diverse bekeuringen zijn uitgeschreven vanwege automobilisten die vanaf de andere rijbaan foto's maakten van het ongeval tijdens het rijden. Deze bestuurders kunnen binnenkort post thuis verwachten.


Locatie 1 reactie 1.902x

Reactie (1)

Jolanda Donderdag 23 juni 2022 – 18:44
Potverdorie je weet dat het een rot stuk is. Hou je je dan aan je regels en pas je aan. Sterkte voor de slachtoffers.


In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Ongevallen zorgen voor vertraging op de N50 bij Kampen
Opinie: toezegging minister Harbers voor maatregelen N50 bij Kampen is zoveelste pleistertje dat geplakt wordt
N50 bij Kampen Zuid kort dicht vanwege kopstaart aanrijding met gewonde
Het weer in Wezep
Bewolkt 13,1°C
ZZW 6,5km/h
0,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@arnovanelst Blikseminslag omgeving IJsselvliedt / Zuiderzeestraatweg / Kamperstraatweg, die omgeving. Dat was een flinke bliksem.
Donderdag 30 juni 2022 - 20:45
@TheaWeerdt Gaat weer droogte tegen, dus juist mooi!
Donderdag 30 juni 2022 - 20:28
RT @landmacht @muntverzamelaar In het gebied tussen Meppel, Assen, Opende en Grou wordt deze week geoefend met deze lichte pantservoertuigen (Fennek).
Donderdag 30 juni 2022 - 20:13
@Ruuddewit1973 Mwah, gewoon stukje waarheidsvinding. Als ze er wel hadden gestaan had ik het ook gewoon getweet met de tekst: ‘het klopt inderdaad!’. Verder langs de Reesweg niks te zien. Op de snelweg een vrachtwagen met pech, daardoor snelheidsverlaging.
Donderdag 30 juni 2022 - 19:16
@wishmaster_nl @waarisdechauff1 @gjcats Dat betrof geen ongeval bleek naderhand toen meer informatie naar buiten kwam.
Donderdag 30 juni 2022 - 18:39
RT @De_Stentor Scholier (14) uit Kampen overlijdt op terugweg van sportdag, klasgenootje kruipt door oog van de naald https://t.co/KxKk3D8vOt
Donderdag 30 juni 2022 - 14:19
Nieuws update: Fietsende scholier (14) uit Kampen door automobilist van achteren aangereden en overleden bij tragisch ongeval Kamperstraatweg Kamperveen - https://t.co/nLjoiDyA2R (foto's + video) https://t.co/DVVJuncEMj
Donderdag 30 juni 2022 - 11:54
@MartynBrands @djidee Je bedoelt dan dat iemand die even naar het ziekenhuis moet in het hoge noorden maar vanwege wegbezuinigd OV al gauw 40km aflegt en dus meer aftikt dan iemand die in de Randstad met de fiets er zo is? Zo had ik er nog eens naar gekeken.
Donderdag 30 juni 2022 - 10:02