Nieuwsarchief

Boeren blokkeren vanwege stikstofprotest A28 en A50 bij knooppunt Hattemerbroek: verkeersinfarct in de regio tot gevolg

Op de Noord Veluwe en in en rond Zwolle is het maandagavond tot een verkeersinfarct gekomen door een onaangekondigde boerenprotest op de A28 bij knooppunt Hattemerbroek. Boeren blokkeerden daar vanwege de protesten rondom de stikstofcrisis de snelweg in beide richtingen. Vanaf vijf uur 's middags liep het verkeer op de snelwegen helemaal vast. Ook op het onderliggende wegennet tussen Wezep, Hattemerbroek, Hattem en Zwolle liep het verkeer helemaal vast door de enorme drukte van omrijdend verkeer. Op de snelweg zelf werd ter hoogte van de samenkomende rijbanen van de A28 en de A50 de rijbaan richting het noorden volledig geblokkeerd. Op de rijbaan richting het zuiden kon het verkeer nog mondjesmaat tussen de landbouwvoertuigen door slalommen.

De politie heeft via Twitter laten weten dat er tenminste een aanhouding is verricht. De eigenaar van een trekker voldeed niet aan vorderingen van de politie om te vertrekken. Hij werd onder andere aangehouden voor het blokkeren van de snelweg. De trekker werd in beslag genomen en is op een vrachtwagen afgevoerd. De man is even later op het politiebureau heengezonden met een dagvaarding, er was voor de politie geen reden meer om de man nog langer vast te houden.

De Mobiele Eenheid liet via een megafoon weten dat de resterende boeren gevorderd werden om te vertrekken. Als daar geen gehoor aan zou worden gegeven, zou de volgende trekker in beslag genomen worden. De boeren werden vervolgens aangeboden om onder begeleiding van de politie de snelweg te verlaten. Onderaan de snelweg zou de lokale politie dan staan om de boeren op te vangen, vermoedelijk voor het uitdelen van boetes. De politie liet via Twitter weten dat er meerdere boetes uitgedeeld zijn voor het met een landbouwvoertuig rijden op de snelweg en het niet voldoen aan vorderingen / bevelen.

De protestactie trok bekijks van vele honderden nieuwsgierigen die zich op het viaduct van de Oostersedijk en langs de snelweg begaven. De Mobiele Eenheid van de politie was ook ter plaatse, maar het is niet tot een confrontatie gekomen. De sfeer tussen de boeren en de politie leek over het algemeen rustig te zijn.

Bij het verlaten van de snelweg via de serviceweg van Rijkswaterstaat zijn enkele hooibalen op de snelweg gedumpt en in brand gestoken door een aantal boeren. Om de weg weer snel vrij te kunnen maken, werd de brandweer van Wezep met spoed ter plaatse verzocht zodat de brand geblust kon worden. Nadat alle landbouwvoertuigen en personen van de snelweg af waren, kon Rijkswaterstaat beginnen met het reinigen van de snelweg. Pas tegen half 12 's avonds kon de weg weer volledig vrijgegeven worden.


Locatie Reageren 2.218x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Forse schade bij eenzijdig ongeval op de A50 bij Hattem
Bewoner uit woning gered door brandweer bij woningbrand Richtershoeve Hattem
Automobilist aangehouden bij ongeval op de A28 bij knooppunt Hattemerbroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,1°C
W 11,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Een selectie van (pers)alarmeringen werd ook automatisch geplaatst op mijn Twitter account, dat zal dus vanaf volgende week ook automatisch stopgezet gaat worden.
Donderdag 02 februari 2023 - 14:56
Elon Musk sloopt inmiddels alles wat Twitter groot gemaakt heeft. Vanaf volgende week geen gratis toegang meer tot API's van Twitter. Daardoor geen alarmeringen meer op diverse accounts zoals @groteincidenten, @BrndwrOldebroek of @112Kampen. https://t.co/XnjYUvkYwF
Donderdag 02 februari 2023 - 14:56
RT @ProRail Station Almere Centrum is feestelijk geopend en klaar voor de toekomst. Een mooie samenwerking tussen @almere @NS_Stations en @FlevoNieuws https://t.co/EMojwz3psH
Donderdag 02 februari 2023 - 12:20
[Politie 08:23.47] Aanrijding letsel Zuiderzeestraatweg Oldebroek
Donderdag 02 februari 2023 - 08:23
Overigens wordt er gesuggereerd dat een groot deel van het verkeer op de A27 van/naar stad Utrecht is. Zo’n 90% van de ritten die ik daar rij zijn van/naar bestemmingen buiten Utrecht… en ik denk echt niet dat ik de enige ben daarin.
Woensdag 01 februari 2023 - 23:05
[Traumahelikopter 13:56.27] A1 (DIA) 13991 Molenweg 8081 Elburg 10225 regio 06
Woensdag 01 februari 2023 - 13:55
@RWSverkeersinfo A28 Re 94,8 rijstrook 4 voorwerp op de weg
Woensdag 01 februari 2023 - 09:29
[Brandweer 17:10.09] P 1 BON-06 BR bijgebouw (keet/hok/schuurtje) N308 - Zuiderzeestraatweg Oldebroek 061841
Dinsdag 31 januari 2023 - 17:09
Zeer grote brand in Roden, Drenthe. Van afstand al grote rookwolken te zien. https://t.co/V7q2Phts8x
Dinsdag 31 januari 2023 - 15:15