Nieuwsarchief

Twee doden bij vliegtuigcrash in het Zwarte Meer bij Genemuiden

Bij een vliegtuigcrash in het Zwarte Meer bij Genemuiden zijn dinsdagochtend twee personen om het leven gekomen. De hulpdiensten werden dinsdagochtend rond vijf over elf massaal gealarmeerd vanwege het vliegtuigongeval. Ooggetuigen zagen hoe de vliegtuig motorproblemen leek te hebben, waarbij knallen te horen waren. Het vliegtuigje zou vervolgens bijna loodrecht naar beneden zijn gestort. De twee inzittenden van het vliegtuigje hebben volgens de veiligheidsregio Flevoland (waar het Zwarte Meer onder valt) de crash niet overleeft. Hoe het ongeval exact heeft kunnen gebeuren is nog onbekend.

Bij de reddingsactie werden brandweer- en politieboten ingezet. Er kwamen meerdere boten van de KNRM ter plaatse. Ook Rijkswaterstaat is met een boot ter plaatse gekomen om te assisteren. Vanuit de lucht werd er gezocht met een Search And Rescue (SAR) helikopter van de kustwacht, deze heeft ook nog enige tijd aan de grond gestaan. Een vliegtuig van de Kustwacht vloog eveneens rond boven het Zwarte Meer. De politiehelikopter is ter plaatse gekomen om vanuit de lucht mee te kijken. Een droneteam van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft met een drone de brandstofvervuiling in kaart gebracht.

Het bleek niet mogelijk om de slachtoffers uit het vliegtuigje te krijgen. Omdat het Zwarte Meer ondiep is, zou het vliegtuigje zich in de bodem hebben geboord. Bergingsboten moeten ter plaatse komen om het vliegtuigje te bergen. Pas dan kunnen de slachtoffers geborgen worden.


Locatie Reageren 2.018x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Genemuiden:

Het weer in Wezep
Bewolkt 6,1°C
N 6,5km/h
5,8mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier