Nieuwsarchief

Snelheid verlaagd op de N50 bij Kampen: 'tijdelijk' van 100km/h naar 80km/h

Op de N50 bij Kampen is in de nacht van donderdag op vrijdag een snelheidsverlaging in gegaan van 100km/h naar 80km/h. De maatregel wordt genomen door Rijkswaterstaat om de verkeersveiligheid te vergroten. Het is een van de tijdelijke maatregelen die genomen wordt op het stuk tussen afslag Kampen en Kampen-Zuid totdat de definitieve maatregelen uitgevoerd kunnen worden. Tijdens de nachtelijke afsluitingen werd de belijning op de weg aangepast, waardoor er meer ruimte is ontstaan tussen de twee rijstroken voor de tijdelijke voertuigkerende barrier die naar verwachting ergens in 2023 wordt geplaatst. Omdat er minder ruimte is gekomen voor voertuigen, is de snelheid eveneens verlaagd van 100km/h naar 80km/h. Vooral voor wat bredere voertuigen is het inmiddels al behoorlijk krap aan het worden. Vooral bij vrachtwagens is goed zichtbaar dat er aan beide zijde van het voertuig nog maar 10 - 20 centimeter over is aan ruimte.

De tijdelijke maatregelen worden getroffen omdat de definitieve verbreding van de N50 van 1 + 1 naar 2 x 2 rijstroken op de lange baan is geschoven vanwege de stikstofproblematiek in Nederland. Eigenlijk zou de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid al verbreed worden op dit moment, maar vanwege de problemen met de stikstof en de uitspraak van de Raad van State is de uitvoering van de verbreding uitgesteld. De tijdelijke maatregelen moeten er voor zorgen dat het aantal frontale aanrijdingen afnemen. Enig effect op de doorstroming lijkt het vooralsnog niet te hebben. In zowel de vrijdagochtend als avondspits waren er wederom files op de N50 bij Kampen.
Reageren 1.484x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
Het weer in Wezep
Zonnig 16,7°C
NNO 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier