Nieuwsarchief

Familiedrama langs de Loswal in Kampen: vrouw met kinderen te water, meisje van 1 jaar overleden

Een familiedrama donderdagmiddag langs de Loswal in Kampen. Omstreeks half vijf krijgen de hulpdiensten de melding binnen dat er een vrouw met meerdere kinderen in het water van de IJssel terecht was gekomen. Hoe dat precies gekomen is, wordt nog onderzocht door de politie. Diverse getuigen hebben tegenover onder andere Hart van Nederland en De Stentor verklaart dat de vrouw met de kinderen aan kwam gefietst. Na verloop van tijd bleek de vrouw met tenminste twee van de drie kinderen in het water te liggen. Medewerkers van koeriersdienst DHL die een loods aan de Loswal hebben zagen dit en zijn direct te hulp geschoten. Zij hebben de vrouw en kinderen uit het water weten te krijgen en zijn direct begonnen met het bieden van eerste hulp. Daarbij werd een zeer jong kind gereanimeerd. De hulpdiensten hebben deze reanimatie overgenomen. Er kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. Het zeer jonge kind is onder politiebegeleiding per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. De politie komt vrijdagochtend met een update over de toestand van de slachtoffers. De politie wilde nog niks zeggen over de oorzaak, maar getuigen wijzen er op dat het vermoedelijk om een bewuste actie gaat.

Update 22.45u: De politie heeft laten weten dat een 1-jarig meisje dat gereanimeerd moest worden het niet heeft overleefd.

Update vrijdag: De moeder van de 4 kinderen is door de politie aangehouden. Volgens de politie zijn twee van de vier kinderen in het water terecht gekomen. De moeder - woonachtig in de gemeente Kampen - blijft tenminste twee weken in hechtenis. Het 1-jarige meisje is overleden als gevolg van het incident. De andere kinderen en de moeder zijn in goede gezondheidstoestand.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.


Locatie Reageren 7.646x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,9°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier