Nieuwsarchief

Familiedrama langs de Loswal in Kampen: vrouw met kinderen te water, meisje van 1 jaar overleden

Een familiedrama donderdagmiddag langs de Loswal in Kampen. Omstreeks half vijf krijgen de hulpdiensten de melding binnen dat er een vrouw met meerdere kinderen in het water van de IJssel terecht was gekomen. Hoe dat precies gekomen is, wordt nog onderzocht door de politie. Diverse getuigen hebben tegenover onder andere Hart van Nederland en De Stentor verklaart dat de vrouw met de kinderen aan kwam gefietst. Na verloop van tijd bleek de vrouw met tenminste twee van de drie kinderen in het water te liggen. Medewerkers van koeriersdienst DHL die een loods aan de Loswal hebben zagen dit en zijn direct te hulp geschoten. Zij hebben de vrouw en kinderen uit het water weten te krijgen en zijn direct begonnen met het bieden van eerste hulp. Daarbij werd een zeer jong kind gereanimeerd. De hulpdiensten hebben deze reanimatie overgenomen. Er kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. Het zeer jonge kind is onder politiebegeleiding per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. De politie komt vrijdagochtend met een update over de toestand van de slachtoffers. De politie wilde nog niks zeggen over de oorzaak, maar getuigen wijzen er op dat het vermoedelijk om een bewuste actie gaat.

Update 22.45u: De politie heeft laten weten dat een 1-jarig meisje dat gereanimeerd moest worden het niet heeft overleefd.

Update vrijdag: De moeder van de 4 kinderen is door de politie aangehouden. Volgens de politie zijn twee van de vier kinderen in het water terecht gekomen. De moeder - woonachtig in de gemeente Kampen - blijft tenminste twee weken in hechtenis. Het 1-jarige meisje is overleden als gevolg van het incident. De andere kinderen en de moeder zijn in goede gezondheidstoestand.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.


Locatie Reageren 6.288x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Bestuurder bedrijfsbusje raakt onwel en belandt in sloot naast de N50 bij Kampen
Drie doden bij ongeval tijdens politieachtervolging op de N50 bij Kampen
Onderzoek in stadspark Kampen na melding zedenmisdrijf, 18-jarige verdachte aangehouden
Het weer in Wezep
Regen 9,9°C
ZO 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Goh, twee treinen die ontsporen door zware windstoten (tot 136km/h) in Zwitserland. Je zou toch verwachten dat die treinen wel wat meer zouden kunnen hebben? https://t.co/OtBY45Eih1
Vrijdag 31 maart 2023 - 22:20
[Politie 20:12.48] Aanrijding letsel Elburgerweg Nunspeet
Vrijdag 31 maart 2023 - 20:12
@DonkersgoedMM @JeroenvdVeer @thomasbruning @DilanYesilgoz Dit vermoed ik dus ook. Afwachten, we gaan het wel zien. En anders bij elke ambulancemelding met ‘HV weg letsel’ voorlichting bellen, ook ‘s nachts. Het kan immers een dodelijk incident zijn.
Vrijdag 31 maart 2023 - 10:18
@CPontier Weinig aan de hand maar wel elke dag file. Alleen daarom al reden om de weg dringend aan te pakken. https://t.co/aUrwzuQrw5
Woensdag 29 maart 2023 - 19:17
@DirkJanBeumer Als je nog eerder in de remmen gaat voor de file, wordt de file wel vanzelf langer. Het is misschien veiliger, maar het lost het probleem van de N50 niet op.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:03
@Qleendert Het gaat niet alleen om de veiligheid, het gaat ook om de capaciteit van de weg. Die is al jaren niet voldoende. De N50 kende zelfs in de 'rustige' coronajaren met weinig verkeer op de weg files in de spits.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:01
@DirkJanBeumer Och uiteraard, dan nemen de files dus nog meer toe. Het is niet alleen een veiligheidspunt, ook de capaciteit van de weg voldoet al jaren niet meer. Verbreding is géén luxe, het is een noodzaak.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:00
Opvallend detail uit het onderzoek: "Iets voor negen uur ‘s avonds ontstond er vermoedelijk brand in of aan zijn auto, waarna hij op de tegengestelde rijstrook terecht kwam en frontaal op een ander voertuig botste." #n50 #kampen https://t.co/tMndLBc1LG
Woensdag 29 maart 2023 - 18:56
Ik hoop dat ik het fout heb, maar je zult zien dat de verbreding en dus het veiliger maken van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid ook op de lange baan geschoven gaat worden. Laat staan een volledige verbreding naar 2x2. Dat krijg je met uitstelgedrag. https://t.co/yDyJRIxA0o
Woensdag 29 maart 2023 - 18:50
RT @OM_OostNL Politieagent treft geen verwijt bij frontale botsing met fatale afloop na achtervolging op N50 bij Kampen afgelopen november. Tegen de agent wordt geen vervolging ingesteld. https://t.co/Mg6XxcSg4L
Woensdag 29 maart 2023 - 17:13