Nieuwsarchief

Een persoonlijk bericht

Het is inmiddels alweer meer dan een week geleden dat ik voor het laatst een artikel op mijn website heb geplaatst. Meestal als dit gebeurt ben ik op vakantie of is het zo druk met opdrachten dat ik geen tijd heb om op incidenten te rijden. Maar dit keer is er een hele andere reden dat ik al een tijdje niks meer heb geplaatst. Normaal gesproken ben ik niet het type dat veel informatie over mijn privéleven naar buiten brengt. De afgelopen jaren ben ik mij steeds bewuster geworden van privacy op het internet. Zeker met de rol die social media tegenwoordig spelen, is het heel goed om je bewust te zijn wat je zelf naar buiten brengt over wat je privé meemaakt met familie, vrienden en bekenden.

Desondanks is er nu een moment aangebroken dat ik op mijn eigen website ook een klein beetje informatie ga verschaffen over mijn huidige privéleven. Want er is erg mooi nieuws te melden. Afgelopen weekend zijn mijn vrouw en ik ouders geworden van een prachtige zoon. Een heel erg bijzonder moment, haast onbeschrijfelijk om mee te maken. Negen maanden lang wacht je op het moment en als het zover is, is het toch nog overweldigend.

Elke ouder die in dezelfde periode zit als waar wij nu in zitten of die deze periode zelf ook heeft meegemaakt weet hoeveel tijd het kost, hoe hectisch en druk je bent in de eerste weken. Maar ik hoor ook van iedereen om mij heen dat deze eerste paar maanden erg snel voorbij gaan, ondanks de slaaptekort die je krijgt in de veel te lange nachten. 'Geniet ervan!' staat zo'n beetje op elke kaart, want het is zo weer over. Dus dat ervan genieten proberen we ook zeker.

Voor mijn werk heb ik daarom ook wat beslissingen gemaakt die de komende maanden effect gaan hebben op mijn website. De komende maanden wil ik mij grotendeels richten op het opdrachtenwerk en mijn rol als vader. Incidenten fotograferen zal tot het minimale terug gebracht worden. Zakelijk gezien omdat ik steeds meer opdrachten krijg van mijn vaste opdrachtgevers en tegelijkertijd de inkomsten vanuit incidenten teruglopen. Dat laatste komt enerzijds doordat sommige afnemers minder zijn gaan afnemen vanwege redactionele keuzes. Anderzijds komt dat ook omdat ik niet meer op elke (kleine) melding rij, zeker niet de meldingen die wat verder van Wezep af liggen. Met de huidige brandstofprijzen is het zakelijk gezien niet meer gunstig om elke dag de hele regio door te rijden. Wellicht dat het in andere drukkere regio's nog uit kan, maar ik vind het hier in de regio alleen bij grote incidenten nog de moeite waard. Zolang auto's nog niet op water lopen, zal de kostenafweging altijd gemaakt worden.

Bovendien is tijd schaars. En incidenten fotograferen kost veel tijd. Er zijn zat fotografen die bij een incident komen, snel een paar foto's maken, doorsturen naar afnemers om vervolgens weer direct te vertrekken. Als je het puur voor het geld doet, is dat wellicht de manier om het te doen. Maar incidenten fotograferen is voor mij meer dan enkel een bron van inkomsten. Het is ook het sociale contact met collega's, met hulpverleners, met omstanders, tipgevers en vaste bezoekers van mijn website. Het is juist dit deel van mijn werk dat het voor mij interessant genoeg houdt om soms ook urenlang bij een incident te staan, terwijl het zakelijk gezien helemaal niet interessant is. Het levert wel een volledige fotoserie op, een geheel verhaal. Een stukje passie, wat ik bij andere fotografen soms mis. Ook zijn de contacten met hulpverleners enorm waardevol. Niet alleen weet je wat er speelt bij de verschillende hulpdiensten, je krijgt ook steeds meer stukjes mee van hun vakgebieden waardoor je meer begrip krijgt voor het werk dat ze uitvoeren.

Met de komst van de kleine kan ik niet meer zo gemakkelijk even een uurtje langer bij een incident blijven staan. Er moet thuis ook gewoon veel gebeuren. Zeker straks als mijn vrouw ook weer aan het werk gaat over een paar maanden. Dan vind ik het erg asociaal om 's nachts tegen haar te zeggen: "Schat, ik ga naar een melding, regel jij het met de kleine?" terwijl zij de volgende dag ook weer een vroege dienst moet draaien bijvoorbeeld.

De afgelopen maanden ben ik steeds meer aan het idee gaan wennen dat ik niet meer bij elke melding aanwezig ben. Dat ik vaker een melding laat schieten. Mijn pieper (waar ik de meldingen op ontvang) staat inmiddels al meer dan een week uit. Uiteindelijk zal die vast de komende weken wel weer aan gaan overdag. Maar wel enkel op de momenten dat ik weg kan, dat ik mijn verantwoording als vader niet ontloop. Ik wil ook zeker niet helemaal stoppen met incidentenfotografie, want de passie voor het vak is er nog veel te veel en ik wil de sociale contacten er bij ook niet missen. Toch zal het hier op mijn website zeker de komende weken een stuk rustiger zijn.

Na ruim 13 jaar voelt het nu als een natuurlijk moment om even rustiger aan te doen met incidentenfotografie. Even niet 24/7 aan staan, het hele jaar door, in weer en wind. Even tijd nemen voor mijn gezin, genieten van deze bijzondere tijd.Postadres (op verzoek toegevoegd):
Familie Verkerk
Postbus 5
8090 AA Wezep
 
9 reacties 5.091x
Tags:

Reacties (9)

Jolande Zondag 23 oktober 2022 – 19:48
Gefeliciteerd met jullie zoon. Top, dat je het zo oplost. Ik zal, zoals velen mij, je berichten missen. Geniet van jullie zoon, het gaat inderdaad snel.

Gerrit Jan VeldhoenMaandag 24 oktober 2022 – 10:34
Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon.
Dat je er heel veel vreugde van mag ervaren.
Bedankt voor je bericht, succes met alles wat je doet.

Melissa Maandag 24 oktober 2022 – 10:36
Wat een super leuk nieuws zeg, gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleine man en heel veel geluk samen en geniet er voor al van want voor je het weet is het een grote man.

Peter Esselink Maandag 24 oktober 2022 – 15:46
Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon.
Geniet ervan Samen want ze zijn zo weer groot.

Groetjes Diny en Peter Esselink.

Klaas NoorlandDinsdag 25 oktober 2022 – 07:24
Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie zoon. Ga er vooral van genieten. Een verstandige keuze die je maakt Stefan om je prioriteiten te stellen. En dan is je gezin prioriteit 1. We gaan elkaar vast nog wel eens tegen komen. Bedankt in ieder geval voor het werk wat je tot nu toe voor ons deed. Groeten Klaas Noorland

Bert BossenbroekDinsdag 25 oktober 2022 – 10:47
Hartelijk gefeliciteerd samen en geniet ervan. Heel verstandig om hier tijd voor te nemen

MartijnDinsdag 25 oktober 2022 – 13:57
Gefeliciteerd!
Heel goede keuze die je maakt door de prioriteiten zo te stellen.

Gert WitteveenDinsdag 25 oktober 2022 – 18:42
Van harte gefeliciteerd Stefan en je vrouw met de geboorte van je zoon.
Geniet er van.

ArnoVrijdag 28 oktober 2022 – 07:37
Ha Stefan, van harte proficiat met jullie zoon. Al een tijdje niet meer gezien langs de weg. Ook hier is drukte de oorzaak. Wat een goed besluit heb je genomen, wat ik in je tekst lees. Hou dat vast want die tijd met je familie moet je zeker koesteren!
Mooie tijd meegemaakt in de afgelopen vele jaren in de 112fotografie wat voor jou begon op je fiets. De Zuiderzeestraatweg naar Oldebroek fietsend afleggen om buiten adem op de locatie aan te komen, het rijwiel weg te smijten om maar zo snel mogelijk die eerste foto te kunnen maken. Wij, als collega’s grinnikten meermaals. :) We gaan elkaar vast wel weer eens tegenkomen. (En het is zeer gewaardeerd om iets in de privésfeer te posten!!) Groet aan partner en zoon. Mooie tijd toegewenst!


In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie
Het weer in Wezep
Bewolkt -1,3°C
ZZO 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
RT @010fotograaf Bij een schietpartij op de Rodenburgstraat in Rotterdam zijn begin van de middag twee personen gewond geraakt. De politie doet ter plaatse onderzoek en is nog op zoek naar de dader(s). https://t.co/aX82qm6ldi
Vrijdag 09 december 2022 - 13:56
RT @RTV_Rijnmond Er zijn twee gewonden volgens de politie, de dader(s) zijn nog voortvluchtig. https://t.co/AShDc3hMNx
Vrijdag 09 december 2022 - 13:50
[Traumahelikopter 13:45.48] A1 (DIA) 13991 Hogestraat 8191 Wapenveld 116030 regio6
Vrijdag 09 december 2022 - 13:45
RT @PdDenekamp Automobiliste zwaargewond bij botsing tegen boom op Wijheseweg Lees meer bij @WeblogZwolle : https://t.co/Jz5drxNZVa #zwolle https://t.co/Rdp87qGSCN
Vrijdag 09 december 2022 - 13:30
RT @Kolpen Grote ambulance opschaling nav. een schietpartij op de Rodenburgstraat in #Rotterdam. Code 10 opschaling staat voor tussen de 10 en 20 slachtoffers die direct hulp nodig hebben. https://t.co/wVJOQ1QHJg
Vrijdag 09 december 2022 - 13:12
Code 10 voor de ambulance en eveneens melding schietpartij. #rotterdam https://t.co/hu9LIy91Qd
Vrijdag 09 december 2022 - 13:10
Nieuws: Dringende oproep: camerabeelden gezocht in Wezep n.a.v. vondst zwaargewonde man - https://t.co/qCx3RB8bqQ https://t.co/142lB0aYXr
Vrijdag 09 december 2022 - 12:01
[Politie 11:41.19] Aanrijding letsel Nieuweweg Hattem
Vrijdag 09 december 2022 - 11:41