Nieuwsarchief

Drie doden bij ongeval tijdens politieachtervolging op de N50 bij Kampen

Bij een frontale aanrijding tijdens een politieachtervolging op de N50 bij Kampen zijn woensdagavond drie personen om het leven gekomen. De politie van eenheid Noord Nederland kreeg woensdagavond rond half zeven de melding binnen van een geweldsincident in het Groningse Bedum. Wat er daar precies gebeurd is, is op het moment van schrijven van dit artikel nog niet bekend. De politie heeft tegenover RTV Noord laten weten dat de enige verdachte van dat incident op de vlucht is geslagen. Hij werd even later op de A6 in Flevoland gezien, waarna de politie van eenheid Midden Nederland de achtervolging in heeft gezet. Daarbij sloot ook de politiehelikopter vanuit de lucht aan.

Op de N50 bij Kampen ging het vervolgens helemaal mis ter hoogte van de Eilandbrug. Twee voertuigen kwamen met elkaar frontaal in aanrijding. Een van de twee voertuigen is daarbij in brand gevlogen en volledig uitgebrand. De hulpdiensten werden massaal gealarmeerd: er werd opgeschaald naar 'grote hulpverlening', waardoor er in totaal drie blusploegen, een hulpverleningsvoertuig en twee waterwagens gealarmeerd werden. Ook werd de traumahelikopter vanaf vliegveld Eelde opgeroepen, maar deze is uiteindelijk niet meer ter plaatse gekomen.

De politie kan op dit moment nog geen informatie verschaffen over de omgekomen inzittenden van de voertuigen. De politie meldde rond tien over twaalf dat drie personen om het leven zijn gekomen bij het ongeval. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend. De politie heeft nog niet kunnen bevestigen of een van de twee betrokken voertuigen ook de auto was die achtervolgt werd door de politie. Het Team Forensische Opsporing Verkeer (voorheen de VOA) is ter plaatse gekomen om uitgebreid sporenonderzoek te doen. De N50 is in beide richtingen urenlang afgesloten geweest tussen Kampen en Ens.

Update donderdag 12.00u: De politie heeft in een persbericht laten weten dat de verdachte van het geweldsincident een 41-jarige man uit gemeente Het Hogeland is. De man wordt verdacht van een poging tot doodslag op een 39-jarige vrouw uit dezelfde gemeente. Het geweldsincident in de relationele sfeer deed zich voor aan de Sportlaan in Bedum in de provincie Groningen. De verdachte is na het geweldsincident op de vlucht geslagen en werd rond 20.30u op de A6 in de provincie Flevoland gespot. Daarop is de politie een achtervolging gestart, waarbij sprake was van zeer hoge snelheden.

Ter hoogte van de Eilandbrug bij Kampen botste de 41-jarige man die als verdachte gezien werd frontaal tegen een tegemoetkomende auto. In die auto zaten een 68-jarige man en 67-jarige vrouw uit Emmeloord. Zowel de 41-jarige man uit gemeente Het Hogeland als de de 68- en 67-jarige inzittenden van de andere auto kwamen bij het ongeval om het leven. De politie benadrukt dat de 68- en 67-jarige inzittenden van de tegemoetkomende auto geen betrokkenheid hebben gehad bij het geweldsincident.

Vanwege de betrokkenheid van de politie wordt het ongeval onderzocht door de Rijksrecherche. De politie wil vanwege dit onderzoek verder nauwelijks details kwijt over het ongeval om het onderzoek van de Rijksrecherche niet in de weg te zitten.


Locatie 1 reactie 6.370x

Reactie (1)

paulDonderdag 03 november 2022 – 18:45
Ik vind dat de Politie tegenwoordig wel meer fouten maakt met een achtervolging, dat kan ook anders.
Nu zijn er weer onschuldige mensen de dupe geworden, van hun achtervolging.
Het kenteken is bekend dus ga de man (Persoon) thuis te grazen nemen.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Bestuurder bedrijfsbusje raakt onwel en belandt in sloot naast de N50 bij Kampen
Familiedrama langs de Loswal in Kampen: vrouw met kinderen te water, meisje van 1 jaar overleden
Onderzoek in stadspark Kampen na melding zedenmisdrijf, 18-jarige verdachte aangehouden
Het weer in Wezep
Regen 9,9°C
ZO 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Goh, twee treinen die ontsporen door zware windstoten (tot 136km/h) in Zwitserland. Je zou toch verwachten dat die treinen wel wat meer zouden kunnen hebben? https://t.co/OtBY45Eih1
Vrijdag 31 maart 2023 - 22:20
[Politie 20:12.48] Aanrijding letsel Elburgerweg Nunspeet
Vrijdag 31 maart 2023 - 20:12
@DonkersgoedMM @JeroenvdVeer @thomasbruning @DilanYesilgoz Dit vermoed ik dus ook. Afwachten, we gaan het wel zien. En anders bij elke ambulancemelding met ‘HV weg letsel’ voorlichting bellen, ook ‘s nachts. Het kan immers een dodelijk incident zijn.
Vrijdag 31 maart 2023 - 10:18
@CPontier Weinig aan de hand maar wel elke dag file. Alleen daarom al reden om de weg dringend aan te pakken. https://t.co/aUrwzuQrw5
Woensdag 29 maart 2023 - 19:17
@DirkJanBeumer Als je nog eerder in de remmen gaat voor de file, wordt de file wel vanzelf langer. Het is misschien veiliger, maar het lost het probleem van de N50 niet op.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:03
@Qleendert Het gaat niet alleen om de veiligheid, het gaat ook om de capaciteit van de weg. Die is al jaren niet voldoende. De N50 kende zelfs in de 'rustige' coronajaren met weinig verkeer op de weg files in de spits.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:01
@DirkJanBeumer Och uiteraard, dan nemen de files dus nog meer toe. Het is niet alleen een veiligheidspunt, ook de capaciteit van de weg voldoet al jaren niet meer. Verbreding is géén luxe, het is een noodzaak.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:00
Opvallend detail uit het onderzoek: "Iets voor negen uur ‘s avonds ontstond er vermoedelijk brand in of aan zijn auto, waarna hij op de tegengestelde rijstrook terecht kwam en frontaal op een ander voertuig botste." #n50 #kampen https://t.co/tMndLBc1LG
Woensdag 29 maart 2023 - 18:56
Ik hoop dat ik het fout heb, maar je zult zien dat de verbreding en dus het veiliger maken van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid ook op de lange baan geschoven gaat worden. Laat staan een volledige verbreding naar 2x2. Dat krijg je met uitstelgedrag. https://t.co/yDyJRIxA0o
Woensdag 29 maart 2023 - 18:50
RT @OM_OostNL Politieagent treft geen verwijt bij frontale botsing met fatale afloop na achtervolging op N50 bij Kampen afgelopen november. Tegen de agent wordt geen vervolging ingesteld. https://t.co/Mg6XxcSg4L
Woensdag 29 maart 2023 - 17:13