Nieuwsarchief

Drie doden bij ongeval tijdens politieachtervolging op de N50 bij Kampen

Bij een frontale aanrijding tijdens een politieachtervolging op de N50 bij Kampen zijn woensdagavond drie personen om het leven gekomen. De politie van eenheid Noord Nederland kreeg woensdagavond rond half zeven de melding binnen van een geweldsincident in het Groningse Bedum. Wat er daar precies gebeurd is, is op het moment van schrijven van dit artikel nog niet bekend. De politie heeft tegenover RTV Noord laten weten dat de enige verdachte van dat incident op de vlucht is geslagen. Hij werd even later op de A6 in Flevoland gezien, waarna de politie van eenheid Midden Nederland de achtervolging in heeft gezet. Daarbij sloot ook de politiehelikopter vanuit de lucht aan.

Op de N50 bij Kampen ging het vervolgens helemaal mis ter hoogte van de Eilandbrug. Twee voertuigen kwamen met elkaar frontaal in aanrijding. Een van de twee voertuigen is daarbij in brand gevlogen en volledig uitgebrand. De hulpdiensten werden massaal gealarmeerd: er werd opgeschaald naar 'grote hulpverlening', waardoor er in totaal drie blusploegen, een hulpverleningsvoertuig en twee waterwagens gealarmeerd werden. Ook werd de traumahelikopter vanaf vliegveld Eelde opgeroepen, maar deze is uiteindelijk niet meer ter plaatse gekomen.

De politie kan op dit moment nog geen informatie verschaffen over de omgekomen inzittenden van de voertuigen. De politie meldde rond tien over twaalf dat drie personen om het leven zijn gekomen bij het ongeval. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend. De politie heeft nog niet kunnen bevestigen of een van de twee betrokken voertuigen ook de auto was die achtervolgt werd door de politie. Het Team Forensische Opsporing Verkeer (voorheen de VOA) is ter plaatse gekomen om uitgebreid sporenonderzoek te doen. De N50 is in beide richtingen urenlang afgesloten geweest tussen Kampen en Ens.

Update donderdag 12.00u: De politie heeft in een persbericht laten weten dat de verdachte van het geweldsincident een 41-jarige man uit gemeente Het Hogeland is. De man wordt verdacht van een poging tot doodslag op een 39-jarige vrouw uit dezelfde gemeente. Het geweldsincident in de relationele sfeer deed zich voor aan de Sportlaan in Bedum in de provincie Groningen. De verdachte is na het geweldsincident op de vlucht geslagen en werd rond 20.30u op de A6 in de provincie Flevoland gespot. Daarop is de politie een achtervolging gestart, waarbij sprake was van zeer hoge snelheden.

Ter hoogte van de Eilandbrug bij Kampen botste de 41-jarige man die als verdachte gezien werd frontaal tegen een tegemoetkomende auto. In die auto zaten een 68-jarige man en 67-jarige vrouw uit Emmeloord. Zowel de 41-jarige man uit gemeente Het Hogeland als de de 68- en 67-jarige inzittenden van de andere auto kwamen bij het ongeval om het leven. De politie benadrukt dat de 68- en 67-jarige inzittenden van de tegemoetkomende auto geen betrokkenheid hebben gehad bij het geweldsincident.

Vanwege de betrokkenheid van de politie wordt het ongeval onderzocht door de Rijksrecherche. De politie wil vanwege dit onderzoek verder nauwelijks details kwijt over het ongeval om het onderzoek van de Rijksrecherche niet in de weg te zitten.


Locatie 1 reactie 5.850x

Reactie (1)

paulDonderdag 03 november 2022 – 18:45
Ik vind dat de Politie tegenwoordig wel meer fouten maakt met een achtervolging, dat kan ook anders.
Nu zijn er weer onschuldige mensen de dupe geworden, van hun achtervolging.
Het kenteken is bekend dus ga de man (Persoon) thuis te grazen nemen.


In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Bestuurder bedrijfsbusje raakt onwel en belandt in sloot naast de N50 bij Kampen
Familiedrama langs de Loswal in Kampen: vrouw met kinderen te water, meisje van 1 jaar overleden
Onderzoek in stadspark Kampen na melding zedenmisdrijf, 18-jarige verdachte aangehouden
Het weer in Wezep
Bewolkt -1,3°C
ZZO 1,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
RT @010fotograaf Bij een schietpartij op de Rodenburgstraat in Rotterdam zijn begin van de middag twee personen gewond geraakt. De politie doet ter plaatse onderzoek en is nog op zoek naar de dader(s). https://t.co/aX82qm6ldi
Vrijdag 09 december 2022 - 13:56
RT @RTV_Rijnmond Er zijn twee gewonden volgens de politie, de dader(s) zijn nog voortvluchtig. https://t.co/AShDc3hMNx
Vrijdag 09 december 2022 - 13:50
[Traumahelikopter 13:45.48] A1 (DIA) 13991 Hogestraat 8191 Wapenveld 116030 regio6
Vrijdag 09 december 2022 - 13:45
RT @PdDenekamp Automobiliste zwaargewond bij botsing tegen boom op Wijheseweg Lees meer bij @WeblogZwolle : https://t.co/Jz5drxNZVa #zwolle https://t.co/Rdp87qGSCN
Vrijdag 09 december 2022 - 13:30
RT @Kolpen Grote ambulance opschaling nav. een schietpartij op de Rodenburgstraat in #Rotterdam. Code 10 opschaling staat voor tussen de 10 en 20 slachtoffers die direct hulp nodig hebben. https://t.co/wVJOQ1QHJg
Vrijdag 09 december 2022 - 13:12
Code 10 voor de ambulance en eveneens melding schietpartij. #rotterdam https://t.co/hu9LIy91Qd
Vrijdag 09 december 2022 - 13:10
Nieuws: Dringende oproep: camerabeelden gezocht in Wezep n.a.v. vondst zwaargewonde man - https://t.co/qCx3RB8bqQ https://t.co/142lB0aYXr
Vrijdag 09 december 2022 - 12:01
[Politie 11:41.19] Aanrijding letsel Nieuweweg Hattem
Vrijdag 09 december 2022 - 11:41