Nieuwsarchief

Werkzaamheden in beeld: N50 bij Kampen dit weekend dicht vanwege aanbrengen veiligheidsmaatregelen

De N50 bij Kampen is dit weekend afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. De autoweg is afgesloten voor het verkeer vanaf knooppunt Emmeloord tot Kampen-Zuid en andersom vanaf knooppunt Hattemerbroek tot Ens. Ter hoogte van Kampen worden dit weekend en volgend weekend veiligheidsmaatregelen aangebracht vanwege de vele ongevallen die er de afgelopen jaren gebeurd zijn op dit stuk. Afgelopen week was de N50 in de avond- en nachtelijke uren al enkele keren afgesloten, dit weekend wordt er eveneens flink gewerkt. Tussen afslag Kampen en afslag Kampen-Zuid wordt dit weekend bermverharding aangebracht. Dit is nodig omdat volgend weekend tijdens een tweede weekendafsluiting een tijdelijke middenberm geplaatst gaat worden. Deze tijdelijke middenberm moet voorkomen dat er nog frontale aanrijdingen kunnen plaatsvinden op de N50. Om hulpdiensten ruimte te geven bij files, moet er bermverharding aangebracht worden zodat er langs een file heen gereden kan worden in het geval van een calamiteit.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het traject tussen Kampen en Kampen-Zuid verbreed wordt naar 2 x 2 rijstroken. Deze verbreding staat voorlopig nog in de ijskast vanwege de stikstofcrisis. Wanneer de verbreding plaats gaat vinden is op dit moment nog niet bekend.

Met het aanbrengen van een fysieke rijbaanscheiding neemt de kans op ernstige ongevallen op het traject tussen Kampen en Kampen-Zuid naar alle waarschijnlijkheid af. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de sterkte van de tijdelijke fysieke rijbaanafscheiding: als een vrachtwagen bij wijze van spreke zo door zo'n rijbaanafscheiding heen rijdt heeft het alsnog slechts een geringe toegevoegde waarde.

Op het traject tussen Kampen en Ens komt voorlopig nog geen fysieke rijbaanscheiding. Op dit stuk vonden de afgelopen jaren ook diverse ernstige ongevallen plaats met doden en zwaargewonden tot gevolg. Rijkswaterstaat meldt op haar website dat naar verwachting pas in 2025 of 2026 dit stuk voorzien gaat worden van een soortgelijke fysieke rijbaanscheiding.

Het uitblijven van een verbreding van de N50 naar 2 x 2 rijstroken blijft de autoweg bij Kampen een zeer filegevoelig traject. Bijna elke ochtend- en avondspits staat het verkeer in beide richtingen vast op meerdere locaties tussen Kampen en knp. Hattemerbroek.
Locatie Reageren 2.717x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
Het weer in Wezep
Bewolking met zon 9,2°C
NNW 11,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier