Nieuwsarchief

Motorrijder zwaargewond bij ernstig ongeval N763 Kamperstraatweg - De Zande Kamperveen

De hulpdiensten werden woensdagavond rond tien voor zeven opgeroepen voor een ernstig verkeersongeval op de N763 Kamperstraatweg ter hoogte van De Zande bij Kamperveen. Een automobilist uit de richting van Kampen sloeg linksaf De Zande op. Een motorrijder komende uit de richting van Wezep botste op de kruising frontaal op de voorkant van de afslaande auto. De motorrijder werd bij het ongeval gelanceerd en kwam even verderop op het asfalt terecht.

Diverse voorbijgangers hebben eerste hulp verleend en hebben de hulpdiensten geassisteerd bij het ongeval. De motorrijder is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Naar verluidt zou de motorrijder onder andere meerdere ernstige botbreuken hebben opgelopen. Ook een van de inzittenden van de personenauto liep letsel op. Deze vrouw is door de medewerker van de Rapid Responder behandeld en meegenomen.

De schade aan zowel de auto als de motor was groot. Vanwege de ernst van het ongeval is de Verkeers Ongevallen Analyse van de politie ter plaatse gekomen. Er is uitgebreid sporenonderzoek geweest, dit om te onderzoeken of er sprake is geweest van een voorrangsfout en met welke snelheden beide voertuigen reden.

De Kamperstraatweg is kort na het ongeval enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer, daarna kon het verkeer om en om langs het ongeval rijden, behalve op de momenten dat de politie voor het onderzoek hoogtefoto's moest maken. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om beide voertuigen te bergen. De motor werd op een pallet geladen, omdat de politie op een later tijdstip nog verder onderzoek gaat doen naar de motor. Door het ongeval was er sprake van een flinke olielekkage uit de auto. Wegbeheerder provincie Overijssel heeft Van der Kolk ter plaatse laten komen voor de wegafzetting en voor het reinigen van het wegdek met de ZOAB-cleaner. Pas na tien uur 's avonds was de weg weer volledig vrij.


Locatie Reageren 4.214x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit De Zande:

Brand in uiterwaarden van de IJssel nabij De Zande
Rietbrand langs de IJssel tussen De Zande en Kampen
Twee gewonden bij ongeval Kamperstraatweg bij De Zande
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,1°C
WNW 11,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier