Nieuwsarchief

Brandweer uren druk met flinke bosbrand langs de Bovendwarsweg bij Oldebroek

De brandweer is dinsdagmiddag met veel materieel uitgerukt naar een melding van een brand in het bos tussen de Bovendwarsweg en de A28 ter hoogte van Oldebroek. Omstreeks vijf over vier 's middags werd door het verkenningsvliegtuigje Ajax van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland een brand ontdekt in het bos vlakbij 't Harde. De melding werd vanuit het vliegtuig doorgezet naar de meldkamer van de brandweer in Apeldoorn, die - vanwege het verhoogde natuurbrandrisico - direct een peloton blusvoertuigen (4 stuks) op pad stuurde samen met ondersteunende waterwagens en officieren. De Officier van Dienst van de brandweer heeft vrij snel rond aankomst het verzoek gedaan om een tweede peloton van vier blusvoertuigen te alarmeren samen met extra waterwagens, omdat de brand in moeilijk begaanbaar gebied was en er flinke rookwolken boven het bos uitkwamen. Op de grond bleek dat er een stuk van (naar schatting) zo'n 100 bij 100 meter in brand stond, welke door de wind dreigde uit te breiden.

Omdat het terrein slecht begaanbaar was, duurde het eventjes voordat de eerste blusvoertuigen bij de brandhaard konden komen. Er werd vanaf verschillende ingangen geprobeerd bij de brand te komen. Ook zijn er enkele voertuigen naar de parkeerplaats langs de A28 gegaan om daar de twee hekwerken tussen het bos en de snelweg te verwijderen en boompjes en struiken om te zagen zodat de tankautospuiten het bos in konden. Toen de diverse blusvoertuigen eenmaal bij de vuurhaard waren aangekomen, was de brand ook snel onder controle en kon verdere uitbreiding worden voorkomen.

De brandweerkorpsen van Oldebroek, Elburg, Wezep, Nunspeet, Epe, Oene, Heerde, Wapenveld, Hattem, Uddel en Elspeet zijn voor de brand opgeroepen geweest. De parkeerplaats langs de A28 is tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer.

De oorzaak van de brand is op dit moment nog onbekend. Daar zal op een later tijdstip onderzoek naar worden gedaan. De brandweer is nog tot in de avond volop bezig geweest met nablussen.


Locatie Reageren 3.541x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Brand in stapel poetsdoeken in garagebedrijf in Oldebroek
Automobiliste botst tegen geparkeerde voertuigen op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek
Auto en bedrijfsbus botsen op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek
Het weer in Wezep
Bewolking met zon 9,2°C
WNW 13,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier