Nieuwsarchief

Motorrijder overleden bij ernstig ongeval op de A28 bij Hattem

Een 53-jarige motorrijder uit het Brabantse Zundert is zaterdagavond om het leven gekomen bij een ernstig ongeval op de A28 bij Hattem. Rond vijf over zes ging het mis op de rijbaan tussen afslag Zwolle-Zuid en knooppunt Hattemerbroek. Door nog onbekende oorzaak kwamen een personenauto en motor met elkaar in botsing. De motorrijder lijkt tegen de rechterzijde van de auto terecht te zijn gekomen. Mogelijk daarvoor of daarna is de motorrijder zelf ten val gekomen. Het slachtoffer is tot stilstand gekomen tegen de geleiderail aan de linkerzijde van de rijbaan. De hulp van de toegesnelde hulpdiensten mocht niet meer baten: de motorrijder overleed op locatie aan zijn verwondingen.

Vanwege het ongeval waren twee van de vier rijstroken afgesloten. Dit zorgde voor een file vanaf afslag Zwolle-Centrum tot aan knooppunt Hattemerbroek. De politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarbij is ook gebruik gemaakt van een drone voor luchtfoto's. Bergingsbedrijf Wolves is ter plaatse gekomen om de motor en auto te bergen. De motor moest vanwege het onderzoek op een pallet op de laadbak van de bergingsauto geladen worden.

Rijkswaterstaat heeft de calamiteitenaannemer Gebr. Van der Lee anti-kijkschermen laten plaatsen. Ondanks deze schermen keken meerdere automoblisten achterom achter het stuur, waardoor een aantal onnodige remacties en bijna ongevallen plaatsvonden. Volgens de politie zijn meerdere automobilisten op kenteken bekeurd voor het maken van foto's met de telefoon tijdens het rijden langs het ongeval.


Locatie 1 reactie 18.606x

Reactie (1)

AlbertZondag 25 juni 2023 – 07:52
Triest verhaal, iemand maakt een kleine fout met noodlottig resultaat.
Iets anders, een klein detail.
Met vriendelijke groeten,
Albert Wiel


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Fietsster zwaargewond na aanrijding met motorrijder Zuiderzeestraatweg Hattem
Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,8°C
N 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier