Nieuwsarchief

Felle caravanbrand slaat over op bermen A50 bij Hattem: snelweg in beide richtingen kort dicht

De A50 bij Hattem is maandagochtend enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest vanwege een felle caravanbrand die over was geslagen op de naastgelegen midden- en buitenberm. De brandweer van Hattem werd om tien voor elf gealarmeerd voor de caravanbrand op de A50 net na afslag Hattem richting Heerde. De twee Duitse inzittenden van de auto met caravan kwamen vanaf de TT Assen en hadden vlak voor Zwolle getankt. Ter hoogte van knooppunt Hattemerbroek begonnen automobilisten naar de bestuurder te seinen dat er iets aan de hand was. De bestuurder zette de combinatie aan de kant ter hoogte van de invoegstrook bij afslag Hattem. Daar ontdekten de twee mannen dat er brand was. In razendsnel tempo hebben ze de caravan nog kunnen loskoppelen van de auto. Maar goed ook, want de caravan stond volledig in brand. Ook ontplofte er voor aankomst van de brandweer nog een gasfles.

Door de felle brand kwamen ook de middenberm en buitenberm in brand te staan. De brandweer van Hattem is na aankomst direct in gaan zetten op het voorkomen van uitbreiding van de bermbranden. Omdat de caravan toch al volledig verwoest was door de brand, had die geen prioriteit meer. Vanwege de brand hebben de politie en Rijkswaterstaat de snelweg in beide richtingen korte tijd afgesloten. Vooral het verkeer richting het zuiden had hier het meeste last van. Het verkeer richting Apeldoorn heeft ruim drie kwartier stilgestaan. Als gevolg hiervan is veel verkeer een omweg gaan zoeken door onder andere Wezep en via de A28. Daardoor ontstonden er in de bebouwde kom van Wezep en op de A28 vlak voor afslag Wezep lange files. Volgens Rijkswaterstaat was de vertraging op de A28 vanaf Zwolle richting afslag Wezep alleen al 45 minuten.

Van de caravan was na de brand nauwelijks meer iets over. Van der Kolk is ter plaatse gekomen om de resten van de caravan met een grijper in een containerbak te gooien. Alleen het onderstel is uiteindelijk met de bergingsauto van Wolves meegegaan. Brandweer Hattem werd tijdens het nablussen gealarmeerd voor een woningbrand in Wezep. Even later is brandweer Zwolle nog ter plaatse gekomen om nog een keer na te komen blussen omdat er op vijf plekken nog wat kleine stukken berm smeulden.


Locatie Reageren 2.331x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Fietsster zwaargewond na aanrijding met motorrijder Zuiderzeestraatweg Hattem
Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Het weer in Wezep
Zonnig 13,9°C
N 11,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier