Nieuwsarchief

Brandweer haalt pony uit te water geraakte paardentrailer na aanrijding op de A28 bij Rouveen

De hulpdiensten werden dinsdagmiddag rond tien voor twee gealarmeerd voor een aanrijding met letsel op de A28 tussen Staphorst en De Lichtmis ter hoogte van Rouveen. Op de rijbaan richting Zwolle was een bestuurder van een bedrijfsbus achterop een auto met paardentrailer gereden. De bedrijfsbus botste op de achterkant van de paardentrailer, waarna de bestuurster van de auto met paardentrailer de controle over haar combinatie verloor. De paardentrailer belandde in de middenberm tegen de geleiderail. De paardentrailer brak los van de auto en kwam uiteindelijk rechts van de weg in de berm terecht en eindigde in het water.

Omdat in de paardentrailer een shetlandpony aanwezig was werd de brandweer van Staphorst opgeroepen om ter plaatse te komen. Zowel de bedrijfsbus als de personenauto stonden direct na het ongeval op de linkerrijstrook. Beide voertuigen konden nog rijden. Met hulp van de politie en omstanders konden beide voertuigen van de rijbaan gehaald worden.

De brandweer van Staphorst heeft de shetlandpony uit de trailer gehaald en op het droge gezet. Een eigenaar van een paardenvrachtwagen uit de directe omgeving is gebeld met de vraag of hij de shetlandpony kon komen ophalen zodat deze niet meer bij de snelweg in de buurt was.

Beide automobilisten zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Ook de omstander die in het water is geweest om bij de shetlandpony te blijven is nog even geholpen door het ambulancepersoneel met handdoeken om zich af te drogen.

Bergingsbedrijf Hooikammer is ter plaatse gekomen met een bergingsauto met kraan om de paardentrailer uit de sloot te takelen. Zowel de bedrijfsbus als de personenauto zijn eveneens meegenomen. Rijkswaterstaat heeft in de avondspits van dinsdagavond de geleiderail met een noodreparatie laten repareren. In beide richtingen moesten hiervoor de linkerrijstrook afgesloten worden, waardoor er met name vanuit de richting Zwolle een lange file ontstond.
Locatie Reageren 559x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Rouveen:

Man overleden na auto te water Hasselterweg Rouveen
Het weer in Wezep
Bewolkt 16,1°C
NNW 1,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier