Nieuwsarchief

Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem

De brandweer heeft nieuwjaarsnacht de handen vol gehad aan een felle autobrand bij een woning aan de Groeneweg in het buitengebied tussen Hattem en Hattemerbroek. Omstreeks tien voor half drie 's nachts kwam de melding bij de brandweer van Wezep binnen als een stalbrand aan het Vijzelpad. Vanwege de informatie die de meldkamer kreeg werden ook de waterwagen van Hattem en het watertransportsysteem van brandweer Wezep gealarmeerd. Bij aankomst bleek het echter geen stalbrand te zijn, maar een brandende auto die tegen een schuur geparkeerd stond.

Er was een flinke uitbreidingsrisico aanwezig: niet alleen liep de schuur het risico om vlam te vatten, ook stond er direct naast de auto aan de andere zijde van de heg een rietgedekte woning. Door snel ingrijpen van brandweer Wezep konden de grootste vlammen er snel van af worden gehaald. Maar vervolgens had de blusploeg de handen vol aan de vloeistofbrand als gevolg van een gescheurde brandstoftank. De brand liet zich niet gemakkelijk blussen, ook een eerste bluspoging met een flinke lading schuim mocht niet baten. Pas toen de schuimblusser voor de tweede keer ingezet werd na het vullen kon de brand definitief worden geblust.

In de tussentijd is met de tweede auto die bij de woning stond de brandende auto op afstand van de schuur en rietgedekte woning getrokken. De tweede auto was door de brand al aan de achterzijde flink beschadigd geraakt. Omdat er weinig werkruimte was en er geen ander voertuig op de oprit van de woning gereden kon worden, is de reeds beschadigde auto gebruikt om de brandende auto op afstand van de andere objecten te krijgen.

De oorzaak van de brand is op dit moment nog onbekend. Er werd op locatie niet uitgegaan van brandstichting, mogelijk is er sprake geweest van een technisch defect aan het voertuig.


Locatie Reageren 2.050x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Auto in brand op carpoolplaats langs de Hessenweg - A50 bij Hattem
Man raakt gewond bij klussen in schuur: brandweer bevrijdt slachtoffer
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,2°C
WNW 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier