Nieuwsarchief

Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen

De hulpdiensten werden donderdagochtend rond tien over half twaalf gealarmeerd vanwege een stofexplosie in een poedertoren bij een bedrijf aan de Genuakade in Kampen. Door de stofexplosie is brand ontstaan, waarbij kortstondig flinke rookontwikkeling was. Door de sprinklerinstallatie in het bedrijfspand kon de rookontwikkeling snel minder worden. Bij de explosie is op tenminste twee plekken schade aan de gevel van het pand ontstaan. Brokstukken hiervan liggen rondom het pand verspreid. Medewerkers van het bedrijf zijn naar een verzamellocatie aan de Genuakade gebracht.

Bij het bedrijf zijn al vaker stofexplosies geweest. Zo was het in het najaar van 2020 ook al eens raak. Bij deze stofexplosie raakten twee personen gewond. Vorig jaar oktober kwam het eveneens tot een stofexplosie. Bij de stofexplosie van vandaag zijn voor zover nu bekend geen gewonden, zo meldt de Veiligheidsregio IJsselland.


Locatie Reageren 1.169x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
N50 bij Kampen voorzien van (tijdelijke) barriers
Het weer in Wezep
Bewolkt 16,6°C
WZW 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier