Nieuwsarchief

Vrachtwagenchauffeur zwaargewond bij ernstig ongeval N309 Elburgerweg Dronten

Op de N309 Elburgerweg tussen Dronten en Elburg is dinsdagochtend rond half twaalf een vrachtwagenchauffeur zwaargewond geraakt bij een ernstig eenzijdig ongeval. De vrachtwagenchauffeur raakte van de weg en kwam rechts van de weg in de berm terecht. Daar kwam de combinatie in een greppel terecht en vloog de vrachtwagen geladen met mest over de kop. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren konden de hulpdiensten dinsdagochtend nog niet zeggen. De vrachtwagenchauffeur is met diverse botbreuken en ander letsel per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De opgeroepen traumahelikopter uit Amsterdam is niet ter plaatse geweest.

Vanwege het ongeval werd de N309 tussen Dronten en Elburg afgesloten tussen de Oudebosweg en de Hondweg. Bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek is ter plaatse gekomen om de berging uit te voeren. Dat bleek nog een complexe klus te zijn. Onder andere de schotel van de oplegger was door het ongeval fors beschadigd geraakt. Ook moest er nog een flinke hoeveelheid mest uit de vrachtwagen worden overgepompt. Met de telekraan werd eerst de trekker van de oplegger gescheiden. Pas daarna kon de oplegger rechtop gezet worden. De berging heeft minstens tot het einde van de middag geduurd. Daarna moest door de wegbeheerder Provincie Flevoland de berm nog hersteld worden.


Locatie Reageren 2.949x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Dronten:

Drie voertuigen betrokken bij ongeval op Elburgerbrug bij Elburg
Uitslaande brand op dak van bedrijfspand Handelsweg-Zuid Dronten
Vijf gewonden bij opnieuw een ongeval bij wegwerkzaamheden N307 Hanzeweg Dronten
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,8°C
N 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier