Nieuwsarchief

Grote zoekactie na melding steekincident met gewonde op station 't Harde

De politie en Koninklijke Marechaussee zijn vrijdagavond laat een grote zoekactie gestart naar aanleiding van een (melding van een) steekincident op station 't Harde. Omstreeks kwart voor elf vrijdagavond kwam bij de meldkamer van de politie een melding binnen van een steekincident op perron 1 van station 't Harde. Naast de politie werden ook twee ambulances en een traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen. Het slachtoffer van het incident is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De komst van de traumahelikopter werd niet afgewacht. Het is onbekend welk letsel het slachtoffer op heeft gelopen. Een tweede ambulance is kort na vertrek van de eerste ambulance eveneens in de richting van Zwolle vertrokken, zij reden zonder spoed. Of er een tweede slachtoffer was, is nog niet bekend gemaakt door de politie.

De politie heeft na het (mogelijke) steekincident een Plaats Delict (PD) gemaakt met afzetlinten. Er werd onder andere een kledingstuk in een bewijszak gedaan. Naast de politie kwam ook de Koninklijke Marechaussee ter plaatse. Ook beveiligers van Defensie hebben langs het laad- en losperron van Defensie bij station 't Harde gezocht, onder andere met een speurhond. De politie zette eveneens een hondengeleider in. Rond tien over twaalf 's nachts arriveerde een politiehelikopter boven 't Harde. Zij hebben vanuit de lucht gezocht naar de vermoedelijke dader.

De politie heeft via Burgernet een signalement van de vermoedelijke dader gegeven. Het zou gaan om een kale man van ongeveer 35 jaar oud met een lichte huidskleur. De man zou en tattoo in zijn hals hebben en droeg een rode jas met blauwe bovenkant met drie strepen in de kleur wit, blauw en rood. De politie verzocht mensen die de man zouden hebben zien lopen de man niet zelf te benaderen maar direct 112 te bellen. Op het moment van schrijven van deze tekst is niet bekend of de gezochte man al gevonden is.


Locatie Reageren 2.552x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie
Het weer in Wezep
Zonnig 20,4°C
WNW 16,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier