Nieuwsarchief

De Amerinederlandse Laura Jansen

Buiten bij de Tolsteeg in Utrecht miezerde het, maar binnen bleek het een stuk hartverwarmender: in een uitverkocht klein zaaltje van Tivoli de Helling stond Laura Jansen woensdagavond met volle overtuiging haar werk te zingen. De Nederlandse die jarenlang in Amerika (heeft ge)woont(/d) is op dit moment aan het doorbreken in Nederland met haar album Bells.

De nummers van dat album zong ze stuk voor stuk achter haar keyboard met een met kerstverlichting versierde microfoon. De openingsnummers begonnen rustig, maar het solo pianospel kreeg een iets pittiger geluid toen Laura het titelnummer speelde van haar album. Zo wist ze ondanks dat ze alleen op het podium stond soms op een integere maar fragiele manier haar gevoel in de nummers te leggen. Niet alleen vanwege het feit dat er qua zang geen enkele valse noot tussen leek te zitten, ook de gevoelsuitrukkingen van Laura lieten zien waar de vrolijke en minder leuke stukjes in haar verhalen zaten.

Als toegift zong Laura Jansen nog een nieuw nummer welke ze nog niet heeft opgenomen voor haar (nieuwe) cd. Een stuk levensverhaal, waarbij ze de eerlijkheid zo ver naar boven weet te halen dat je wordt meegenomen door de sleur uit het leven; allereerst als een klein kind op de basisschool, maar later als volwassen zangeres. Het moraal van haar lied blijkt toch wel dat je altijd prachtig bent, als je er zelf maar in blijft geloven.

Ja, bij veel mensen heeft Laura duidelijk indruk gemaakt. De eerlijkheid, het Amerikaanse glitter en glamour met een nuchtere Hollandse blik; die Laura Jansen is een zangeres waar we in de toekomst zeker wat vaker van gaan horen.


Reageren 1.973x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Utrecht:

Interview met Maria Mena in Tivoli Utrecht
Japans bezoek aan dive-under Utrecht Lunetten
ProRail Ongevallenbestrijding locatie Utrecht
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,9°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartijnFSnl Mwah HDR filtertje met iets te veel contrast ????
Donderdag 19 september 2019 - 10:32
Kijk, iemand die het wél begrijpt. De rechterrijstrook is niet enkel en alleen voor vrachtwagens. ???? https://t.co/G01oAJwOZs
Woensdag 18 september 2019 - 22:41
@arjenlubach Hoe is je Duits? ???? Of word je nagesynchroniseerd?
Woensdag 18 september 2019 - 19:23
Meerdere sirenes over de A28 langs Wezep, zo te horen in de richting van Amersfoort. Klonk als een treintje AT.
Woensdag 18 september 2019 - 19:22
@MartijnFSnl @jaydouble @gerwinboswijk Of je zult maar onwel worden, tegen een boom botsen en zwaargewond raken. Ook zoiets was te voorkomen geweest. https://t.co/OnpwnxCVhW
Woensdag 18 september 2019 - 10:51
@jaydouble @gerwinboswijk De bomen hoeven niet weg wat mij betreft. Maar een geleiderail om auto’s op te vangen in plaats van tegen bomen te laten botsen is het minste wat er moet gebeuren. Gerwin, neem eens kennis van dit ongeval uit 2015. Zoiets was te voorkomen. https://t.co/LxP2mVGC9n
Woensdag 18 september 2019 - 10:44
@jaydouble @gerwinboswijk Een pijnlijke tweet van Gerwin. Triest voor nabestaanden om zoiets te moeten lezen. Tuurlijk is een weg per definitie veilig als er niks gebeurt. Maar als je door toedoen van een fout van een ander in de berm belandt bots je direct tegen hele dikke bomen. (cc @MartijnFSnl)
Woensdag 18 september 2019 - 10:42
@mvbergen Wat raar, je was toch gewoon op verjaardagsvisite? ????
Woensdag 18 september 2019 - 10:25