Nieuwsarchief

De Amerinederlandse Laura Jansen

Buiten bij de Tolsteeg in Utrecht miezerde het, maar binnen bleek het een stuk hartverwarmender: in een uitverkocht klein zaaltje van Tivoli de Helling stond Laura Jansen woensdagavond met volle overtuiging haar werk te zingen. De Nederlandse die jarenlang in Amerika (heeft ge)woont(/d) is op dit moment aan het doorbreken in Nederland met haar album Bells.

De nummers van dat album zong ze stuk voor stuk achter haar keyboard met een met kerstverlichting versierde microfoon. De openingsnummers begonnen rustig, maar het solo pianospel kreeg een iets pittiger geluid toen Laura het titelnummer speelde van haar album. Zo wist ze ondanks dat ze alleen op het podium stond soms op een integere maar fragiele manier haar gevoel in de nummers te leggen. Niet alleen vanwege het feit dat er qua zang geen enkele valse noot tussen leek te zitten, ook de gevoelsuitrukkingen van Laura lieten zien waar de vrolijke en minder leuke stukjes in haar verhalen zaten.

Als toegift zong Laura Jansen nog een nieuw nummer welke ze nog niet heeft opgenomen voor haar (nieuwe) cd. Een stuk levensverhaal, waarbij ze de eerlijkheid zo ver naar boven weet te halen dat je wordt meegenomen door de sleur uit het leven; allereerst als een klein kind op de basisschool, maar later als volwassen zangeres. Het moraal van haar lied blijkt toch wel dat je altijd prachtig bent, als je er zelf maar in blijft geloven.

Ja, bij veel mensen heeft Laura duidelijk indruk gemaakt. De eerlijkheid, het Amerikaanse glitter en glamour met een nuchtere Hollandse blik; die Laura Jansen is een zangeres waar we in de toekomst zeker wat vaker van gaan horen.


Reageren 2.074x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Utrecht:

Interview met Maria Mena in Tivoli Utrecht
Japans bezoek aan dive-under Utrecht Lunetten
ProRail Ongevallenbestrijding locatie Utrecht
Het weer in Wezep
Zonnig 5,9°C
ZZO 20,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
RT @gem_Oldebroek Afgelopen zaterdag 22 februari hebben zo'n twintig jeugdleden van VSCO'61 zwerfafval opgeruimd in de omgeving van de voetbalvelden. Dit is de aftrap van meerdere opruimacties van de voetbalvereniging in Oosterwolde. https://t.co/vqOOJuJ3lI
Maandag 24 februari 2020 - 11:23
Nieuws: Bedrijfsbus richt spoor van vernieling aan in Zwolle - https://t.co/Cx2ljleZWr (foto's) https://t.co/9aJZ0L28V9
Maandag 24 februari 2020 - 06:29
@MartijnFSnl Haha uiteraard met overheidssteun. Onbeperkt toegang, alle informatie, met blauwe lampen ter plaatse kunnen gaan. Had ik dat maar. ????
Zondag 23 februari 2020 - 22:01
RT @zondagmetlubach Na voetbalplaatjes, flippo’s en fidget spinners is er een nieuwe rage onder minderjarigen: hele grote messen. Hoe komt het eigenlijk dat er zoveel steekincidenten zijn? https://t.co/6fx9rYWINf. #ZondagMetLubach #MethetmesoptafelKids https://t.co/HHLkcRNX9p
Zondag 23 februari 2020 - 21:44
@leusinkquincy Opmerkelijk dat je mij dan volgt… ????
Zondag 23 februari 2020 - 20:23
@Oriental__Beat Behalve dat het dan Duitsers waren. En dit is het talud van de Eilandbrug, dat heeft niet zo veel met de voormalige Zuiderzee te maken als ik goed heb. ????
Zondag 23 februari 2020 - 20:21
@martinrotman Stond het allemaal nog op Picasaweb? Ik blijf het onbetrouwbaar vinden dat zulke diensten zo van de een op de andere dag stopgezet kunnen worden.
Zondag 23 februari 2020 - 20:14
In Duitsland begint het leveren van foto’s aan de pers door hulpdiensten ook al een dingetje te worden… kennelijk zelfs voor geld?! Bizar. https://t.co/kvjhozhh91
Zondag 23 februari 2020 - 20:08
Ik was vergeten om het linkje naar het fotoalbum toe te voegen bij het artikel over de weggeblazen caravan op de N50. Hierbij nog de link: https://t.co/aTFi47OEhX #servicevandezaak
Zondag 23 februari 2020 - 17:58
Helemaal koekoek daar in Zwolle ???? https://t.co/CiK7lqvCII
Zondag 23 februari 2020 - 17:55