Nieuwsarchief

Marit Larsen op Eurosonic 2010

Precies een jaar nadat de Noorse Marit Larsen haar eerste voetstappen op Neerlands bodem zette, stond ze weer op het Groningse festival Eurosonic. Precies met het zelfde doel als vorig jaar: proberen de zieltjes van de platenbazen, hoge piefen en bobo's te winnen om zo promotie te kunnen maken met haar album The Chase.

En zo stond zij vrijdagavond dan ook in een druk Platformtheater in Groningen. Een zaal met twee podia waar om en om optredens werden gegeven van een half uur. Tussen het luisteren naar de muziek werd er nogal luidruchtig gepraat, gelachen en gezopen. Zou het een kwestie zijn van de juiste looks (alleen kijken maar wel rustig door kwaken?) of zouden ze daadwerkelijk geluisterd hebben naar de muziek?

Een dozijn fans wisten gelukkig wel hun oren te spitzen, sommige zongen zelfs mee. Het aantal aanwezige fans representeert ook direct het succes van de Noorse in ons eigen kaaslandje. Een schil contrast met onze Oosterburen, waar de CD's van Marit net zo hard over de toonbank gaan als de braadworst en bier. Een nummer een positie zoals het in Duitsland is behaald lijkt er misschien in Nederland ook wel aan te komen, als we de Noorse krant Dagbladet mogen geloven. De promokar is overgenomen van platenmaatschappij EMI door de grote gigant Sony Music. Het bedrijf dat ook verantwoordelijk is voor de promotie van Maria Mena in Nederland.

Terwijl de gedachtes door het hoofd heen gaan naar de mogelijke successen, speelt Marit met haar voltallige band een kleine setlist af. Ondanks de hinderlijke massa's mensen die luidruchtig doen alsof ze in een café zijn en het hutje mutje staan in het publiek, was het toch weer genieten. Niet alleen is het verwonderlijk hoe een kleine oppervlakte van 15 vierkante meter kan gebruikt worden om een heel arsenaal aan instrumenten te gebruiken, het is ook opvallend dat Marit keer op keer zo vrolijk is. Het komt haar nummers in ieder geval ten goede.

Jammer genoeg is het optreden geen blijvertje in het geheugen. Druk, benauwd en lawaaierig zijn de steekwoorden. Een groot contrast met de concerten in april vorig jaar. Gelukkig werd alles nog enigszins goed gemaakt met een praatje na de show. Marit was blij; blij dat ze weer in Nederland mocht spelen... niet dat Duitsland vervelend is, maar het was ook weer fijn om terug te zijn waar het Europese avontuur allemaal begon. Na een foto, een dikke knuffel, nog snel wat laatste geklets, was ze er weer vandoor. Op naar een nieuw muziekjaar. Hopelijk succesvol in Nederland.P.s. al eerder in deze blog schreef ik over een stukje uit de Noorse krant Dagbladet. Bij dat artikel zit ook een foto... en wie staat daar rechts op de foto te filmen? Kijk zelf maar...
Locatie Reageren 3.081x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Groningen:

Auto volledig uitgebrand door felle brand in Groningen Stad
Serious Request in Groningen
Het weer in Wezep
Bewolkt 10,5°C
Z 6,5km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier