Nieuwsarchief

De brandweer in Kampen

Het zijn nog steeds rustige weken in Wezep. Er gebeurd vrijwel niets en dus is het qua nieuwsvoorziening op mijn site wat opgedroogd. Afgelopen zondag was ik echter in Kampen om samen met oud-klasgenoot Lars een rondje te gaan maken door Kampen en IJsselmuiden. Voor de website 112Kampen.nl (waar ik technisch beheerder van ben) moesten we nog foto's maken van de kazernes en basissen van de hulpdiensten. Deze foto's waren nodig ter illustratie op de hulpverleningsdiensten-pagina.

Even later zijn we samen met Tom en Jeroen nog eventjes naar de brandweerkazerne van Kampen gegaan. Tom is op dit moment 14 jaar en zit bij de Jeugdbrandweer van Kampen. Zijn vader is als brandweerman de aanstichter van het 'brandweervirus' in huize Van der Weerd. Ondanks dat de gemiddelde leeftijd van de 112Kampen-'crew' rond de 18 jaar ligt, is Tom bij ons als jonge knaap een zeer gewaardeerd lid van ons team. Vaak was het voor ons onmogelijk om makkelijk aan onze informatie te komen, maar met een vader die bij de brandweer zit is het soms nét iets makkelijker.

Maar daar waar deuren voor andere gesloten blijven, werd de deur van de kazerne voor Tom en ons gewoon open gezet. Voor ons een mooie kans om alle voertuigen in de kazerne op de foto te zetten voor de voertuigenpagina op de site. Daarnaast maakte ik ook nog wat 'stockfoto's' die makkelijk te gebruiken zijn, als de fotografen in Kampen eens niet aanwezig zijn bij een incident.


 
Locatie 1 reactie 3.651x


Reactie (1)

Susanne van der WeerdDonderdag 11 februari 2010 – 13:50
Mooi geschreven.....(moeder van Tom)


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Caravan van de weg geblazen op de N50 bij de Eilandbrug bij Kampen
Italiaanse vrachtwagenchauffeur gewond door kantelen combinatie op de N50 bij Kampen
Man (26) gewond bij steekpartij Oudestraat Kampen
Het weer in Wezep
Zonnig 6,2°C
ZZO 16,2km/h
0,4mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
RT @gem_Oldebroek Afgelopen zaterdag 22 februari hebben zo'n twintig jeugdleden van VSCO'61 zwerfafval opgeruimd in de omgeving van de voetbalvelden. Dit is de aftrap van meerdere opruimacties van de voetbalvereniging in Oosterwolde. https://t.co/vqOOJuJ3lI
Maandag 24 februari 2020 - 11:23
Nieuws: Bedrijfsbus richt spoor van vernieling aan in Zwolle - https://t.co/Cx2ljleZWr (foto's) https://t.co/9aJZ0L28V9
Maandag 24 februari 2020 - 06:29
@MartijnFSnl Haha uiteraard met overheidssteun. Onbeperkt toegang, alle informatie, met blauwe lampen ter plaatse kunnen gaan. Had ik dat maar. ????
Zondag 23 februari 2020 - 22:01
RT @zondagmetlubach Na voetbalplaatjes, flippo’s en fidget spinners is er een nieuwe rage onder minderjarigen: hele grote messen. Hoe komt het eigenlijk dat er zoveel steekincidenten zijn? https://t.co/6fx9rYWINf. #ZondagMetLubach #MethetmesoptafelKids https://t.co/HHLkcRNX9p
Zondag 23 februari 2020 - 21:44
@leusinkquincy Opmerkelijk dat je mij dan volgt… ????
Zondag 23 februari 2020 - 20:23
@Oriental__Beat Behalve dat het dan Duitsers waren. En dit is het talud van de Eilandbrug, dat heeft niet zo veel met de voormalige Zuiderzee te maken als ik goed heb. ????
Zondag 23 februari 2020 - 20:21
@martinrotman Stond het allemaal nog op Picasaweb? Ik blijf het onbetrouwbaar vinden dat zulke diensten zo van de een op de andere dag stopgezet kunnen worden.
Zondag 23 februari 2020 - 20:14
In Duitsland begint het leveren van foto’s aan de pers door hulpdiensten ook al een dingetje te worden… kennelijk zelfs voor geld?! Bizar. https://t.co/kvjhozhh91
Zondag 23 februari 2020 - 20:08
Ik was vergeten om het linkje naar het fotoalbum toe te voegen bij het artikel over de weggeblazen caravan op de N50. Hierbij nog de link: https://t.co/aTFi47OEhX #servicevandezaak
Zondag 23 februari 2020 - 17:58
Helemaal koekoek daar in Zwolle ???? https://t.co/CiK7lqvCII
Zondag 23 februari 2020 - 17:55