Nieuwsarchief

De brandweer in Kampen

Het zijn nog steeds rustige weken in Wezep. Er gebeurd vrijwel niets en dus is het qua nieuwsvoorziening op mijn site wat opgedroogd. Afgelopen zondag was ik echter in Kampen om samen met oud-klasgenoot Lars een rondje te gaan maken door Kampen en IJsselmuiden. Voor de website 112Kampen.nl (waar ik technisch beheerder van ben) moesten we nog foto's maken van de kazernes en basissen van de hulpdiensten. Deze foto's waren nodig ter illustratie op de hulpverleningsdiensten-pagina.

Even later zijn we samen met Tom en Jeroen nog eventjes naar de brandweerkazerne van Kampen gegaan. Tom is op dit moment 14 jaar en zit bij de Jeugdbrandweer van Kampen. Zijn vader is als brandweerman de aanstichter van het 'brandweervirus' in huize Van der Weerd. Ondanks dat de gemiddelde leeftijd van de 112Kampen-'crew' rond de 18 jaar ligt, is Tom bij ons als jonge knaap een zeer gewaardeerd lid van ons team. Vaak was het voor ons onmogelijk om makkelijk aan onze informatie te komen, maar met een vader die bij de brandweer zit is het soms nét iets makkelijker.

Maar daar waar deuren voor andere gesloten blijven, werd de deur van de kazerne voor Tom en ons gewoon open gezet. Voor ons een mooie kans om alle voertuigen in de kazerne op de foto te zetten voor de voertuigenpagina op de site. Daarnaast maakte ik ook nog wat 'stockfoto's' die makkelijk te gebruiken zijn, als de fotografen in Kampen eens niet aanwezig zijn bij een incident.


 
Locatie 1 reactie 3.548x


Reactie (1)

Susanne van der WeerdDonderdag 11 februari 2010 – 13:50
Mooi geschreven.....(moeder van Tom)


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Dode bij eenzijdig ongeval N50 tussen Kampen-Zuid en knooppunt Hattemerbroek
Auto met boottrailer rolt de IJssel in bij Kampen
Auto over de kop op de N50 tussen Kampen-Zuid en knooppunt Hattemerbroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,8°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartijnFSnl Mwah HDR filtertje met iets te veel contrast ????
Donderdag 19 september 2019 - 10:32
Kijk, iemand die het wél begrijpt. De rechterrijstrook is niet enkel en alleen voor vrachtwagens. ???? https://t.co/G01oAJwOZs
Woensdag 18 september 2019 - 22:41
@arjenlubach Hoe is je Duits? ???? Of word je nagesynchroniseerd?
Woensdag 18 september 2019 - 19:23
Meerdere sirenes over de A28 langs Wezep, zo te horen in de richting van Amersfoort. Klonk als een treintje AT.
Woensdag 18 september 2019 - 19:22
@MartijnFSnl @jaydouble @gerwinboswijk Of je zult maar onwel worden, tegen een boom botsen en zwaargewond raken. Ook zoiets was te voorkomen geweest. https://t.co/OnpwnxCVhW
Woensdag 18 september 2019 - 10:51
@jaydouble @gerwinboswijk De bomen hoeven niet weg wat mij betreft. Maar een geleiderail om auto’s op te vangen in plaats van tegen bomen te laten botsen is het minste wat er moet gebeuren. Gerwin, neem eens kennis van dit ongeval uit 2015. Zoiets was te voorkomen. https://t.co/LxP2mVGC9n
Woensdag 18 september 2019 - 10:44
@jaydouble @gerwinboswijk Een pijnlijke tweet van Gerwin. Triest voor nabestaanden om zoiets te moeten lezen. Tuurlijk is een weg per definitie veilig als er niks gebeurt. Maar als je door toedoen van een fout van een ander in de berm belandt bots je direct tegen hele dikke bomen. (cc @MartijnFSnl)
Woensdag 18 september 2019 - 10:42
@mvbergen Wat raar, je was toch gewoon op verjaardagsvisite? ????
Woensdag 18 september 2019 - 10:25