Nieuwsarchief

Anekdotes en ontmoetingen

Het fotograferen van de Hanzelijn is vaak een moment van rust. Even de tijd nemen om de uiterwaarden van de IJssel in te gaan om dichter bij de brug te kunnen komen. Dat viel zaterdagmiddag niet mee, omdat een groot deel van de uiterwaarden onder water stond door een combinatie van smeltwater van sneeuw en ijs én het stijgen van de IJssel. Via een omweg van misschien wel een kilometer kwam in eindelijk op de plek waar ik wilde zijn: aan de oevers van de IJssel.

Maar bij de bezoeken aan de Hanzelijn kom ik ook regelmatig bekenden tegen, die ik in de loop van de tijd heb leren kennen. Zo woont er een bewoner direct naast de Hanzelijn, die gisteren met een prachtig verhaal kwam.

De Geldersedijk is afgelopen week weer afgesloten geweest omdat er direct boven de dijk geklust moest worden. Automobilisten moeten daarom omrijden via o.a. de Hilsdijk of de A50. Enkele automobilisten (zeg gerust tientallen) wagen het er op toch via de Geldersedijk te rijden; de weg is namelijk wel toegankelijk voor streekbussen. Deze rijden dan via een tunnelconstructie onder de bouw door.

De politie is natuurlijk ook op de hoogte van de wetsovertreders en daarom is er voor gekozen om bijna full-time een aantal agenten gewapend met boeteboekjes te positioneren op de Geldersedijk. Dat het een melkkoe is, blijkt wel uit de aantal boetes die de politie heeft uitgedeeld volgens de bewoners en regelmatige bezoekers van de bouw.
Enkele dagen terug kwam er bij een buurtbewoner een agent aan de deur. De man deed open en de agent stelde zich voor. Buiten stond achter de agent een automobilist, die volgens de agent een bekende zou moeten zijn... of de bewoner dat even wilde bevestigen. De automobilist deed verwoede pogingen om te overtuigen dat hij een bekende was, terwijl de agent al rustig een prent aan het uitschrijven was. Zo eerlijk als de bewoner (terecht!) was, kreeg de man een bekeuring voor het negeren van een inrijverbod.

Ook als er geen bewoners thuis zijn, worden er rare fratsen uitgehaald. Zo vertelde de buurtbewoner dat hij even aan het kijken was bij de bouw, toen hij verderop bij zijn woning een auto zag stoppen en de automobilist zag uitstappen. De man ging druk telefoneren, stopte een folder in de bus en bleef rond turen. Zo gek was het niet, dat de automobilist daar naar toe reed. De onopvallende politieauto met daarin de agenten was weer druk aan het controleren en de automobilist wist dat maar al te goed.

Maar naast de anekdotes en de verhalen van voorbijgangers leer je ook mensen kennen, die je anders nooit zou zien. Zo stond ik gistermiddag op de zandbult te fotograferen, toen ik vanuit mijn ooghoeken een brandweerauto aan zag komen rijden. Het was een dienstauto, maar waar die vandaan kwam kon ik niet zien. Snel de zoomlens er op en een foto maken. Toen ik de foto terug keek en met digitale zoom naar het nummer ging kijken, bleek het een auto te zijn uit Leiden. Totaal verbaasd ben ik toen even naar beneden gelopen, om wat dichterbij de wagen te komen. Terug op de dijk had de bestuurder van de brandweerauto mij al in de smiezen en hij sprak mij dan ook aan. Een gesprek over wat hij hier deed volgde. Een bezoekje aan familie in Zwolle en dan gelijk even kijken hoe de bouw van de brug er bij staat. Erg leuk, want het bracht mij weer in de gelegenheid om een exotische voertuigfoto te maken.


 
Reageren 2.271x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Auto in brand op carpoolplaats langs de Hessenweg - A50 bij Hattem
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,2°C
WNW 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier