Nieuwsarchief

Lichtende nachtwolken

Na een lange dag fotograferen bij een bruiloft e.o. reden we met de bus terug vanuit Leusden naar Eemdijk. Nadat Oranje gewonnen had van Uruguay was het trouwfeest nog feestelijker en werd het een behoorlijke drukte in het zaaltje. Op de terugweg zoals gezegd, was het richting twaalf uur en was het daglicht weggejaagd door de nacht. Maar richting het noordwesten was een bijzonder fenomeen waar te nemen: lichtende nachtwolken.

Een jaar geleden deed ik ook al verslag van dit prachtige natuurverschijnsel (zie blog). Wolken die ruim 80 kilometer hoog in de lucht zweven, beschenen door de zonnenstralen die door de kromming van de aarde ons niet meer kunnen bereiken. De wolken die een stuk westelijker van ons liggen, bevinden zich zo hoog in de lucht dat we ze nog wel kunnen zien vanaf Nederland. Kortom, bijzonder!

Het kon haast niet beter want het beste zicht op lichtende nachtwolken heb je op plaatsen waar zeer weinig omgevingslicht is. En waar verbleef ik de afgelopen twee nachten? In Eemdijk, midden in de polder! :)

Reageren 2.036x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Eemdijk:

Het weer in Wezep
Bewolkt 5,8°C
N 6,5km/h
5,8mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier