Nieuwsarchief

Brandweeroefening Hanzelijn tunnel

Via een van de veiligheidsmensen van ProRail vernam ik dat de brandweer van Kampen zou gaan oefenen bij de nieuwe spoortunnel onder het Drontermeer bij Kampen. Een mooie gelegenheid om eens op eigen houtje dingen te gaan regelen. Via de brandweer en via ProRail wist ik het voor elkaar te krijgen om toestemming te verkrijgen tot het (bouw)terrein. Niet iedereen mag daar zo maar op: je moet beschikken over de juiste veiligheidsmiddelen en een bewijs van toegang hebben. Nu voldoe ik sinds het weekend van 01 en 02 mei aan alle veiligheidsvoorschriften (afgezien van het rode t-shirt onder mijn gele hesje, maar dat werd deze keer door de vingers gezien...), waardoor de Hanzelijn toegankelijker wordt om te fotograferen.

Gisteren stond plots een mailtje in mijn inbox waarin stond dat de oefening op donderdagavond 08 juli zou worden gehouden. Het was echter jammer dat ik op dat moment in Oldebroek ben voor de overhandiging van de nieuwe brandweerauto van korps Oldebroek, want anders zou ik zeker zijn gegaan. Maar plots belde een medewerker van brandweer Kampen mij vanmorgen op: ook vanavond zou er een oefening worden gehouden. Top! Nadat ik thuis was gekomen vanuit Eemdijk en mijn avondeten naar binnen had gewerkt, werd het alweer tijd om naar Kampen te gaan. Daar was de oefenleiding al aanwezig en werden de brandweerploegen opgeroepen om ter plaatse te gaan. Het scenario viel uiteindelijk nog wel mee... het voetbal spookte door de hoofden van de brandweer en dus werd er snel gehandeld om zo min mogelijk van de tweede halve finale te missen. Voor mij een kleine domper, want alles was sneller voorbij dan ik had gehoopt, waardoor ik een fotomoment ín de tunnel heb gemist.

Dat moest goed gemaakt worden en dus ging ik even rondvragen of het mogelijk zou zijn om vanuit de hoogwerker van de brandweer foto's te kunnen maken van de tunnel. Dat was geen probleem: er was zelfs van harte samenwerking om de foto's te realiseren. Nadat de hoogwerker in balans was gebracht en ik samen met mijn contactpersoon van ProRail de veiligheidsharnassen aan hadden gedaan konden we omhoog. Met een hoogte van 14 meter reikte 'de korf' waar wij ons in bevonden zich boven het landschap uit. Het was een prachtig gezicht om de tunnel te kunnen zien van enige hoogte. Samen met het hulpverleningsvoertuig werd dit moment vereeuwigd op de foto. Daarna was het snel omlaag en de boel in een behoorlijk tempo opruimen... nog voor het begin van de tweede helft was ik weer thuis. Je maakt nog eens wat mee als fotograaf. :) (En ja, dit zijn de dingen die ik prachtig vind aan fotografie...)

Foto / illustratie Bekijk de fotoreportage van de oefening, klik hier!


 
Locatie Reageren 2.821x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
N50 bij Kampen voorzien van (tijdelijke) barriers
Het weer in Wezep
Bewolking met zon 11,5°C
ZZW 17,6km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier