Nieuwsarchief

Sporen in Arnhem - 08 augustus 2010

Opnieuw een dag, opnieuw een bijzondere klus. Zaterdagavond kreeg ik de laatste stand van zaken door: om 8 uur zouden de hijswerkzaamheden beginnen bij station Arnhem. De eerder deze week getransporteerde brugdelen zouden op hun definitieve plek worden gehangen. Maar ondanks de voorspelling van 8 uur werd het iets eerder: 6 uur in de ochtend. Na een sms'je sprong ik uit mijn bed (in een hotel nabij het station) en ging als een kip zonder kop (het was immers uitgestorven op straat) naar het station. Daar aangekomen hing het eerste brugdeel nog enkele meters boven de definitieve plek. Bijna te laat dus, maar gelukkig op tijd ;). Vervolgens mijn in een rap tempo het tweede (grootste) grootste en derde deel geplaatst. Op het moment dat het laatste brugdeel geplaatst moest worden, werd het besluit genomen om de hemelsluizen vol open te gooien. Gelukkig bood het tweede brugdeel ons bescherming tegen de tropische regenbui.

Verderop richting de brug Oranjestraat krijgt de dive-under bijna zijn definitieve vorm. De laatste prefab-betonplaten worden geplaatst en de bewapening is ook bijna voltooid op de plekken waar het beton spoedig zal worden gestort. De sporen voor en na de dive-under zijn grotendeels herbouwt; naar verwachting zal er morgen een begin worden gemaakt aan het bouwen van de bovenleiding. Verder nam ik tijdens mijn veldtocht nog een kijkje in een relaishuis. Dit is het zenuwcentrum wat betreft de regeling en bediening van de wissels. Omdat het hele emplacement op de schop gaat, moet het relaishuis ook opnieuw ingericht worden.

Locatie Reageren 3.277x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Arnhem:

Fotoserie sneeuwval regio Arnhem - Nijmegen
Project OV-terminal Arnhem gaat weer verder
Arnhem gezien vanaf de Rijntoren - 24 mei 2012
Het weer in Wezep
7,5°C
ZW 7,9km/h
2,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier