Nieuwsarchief

Open Dag brandweer Kampen groot succes

De open dag van brandweer Kampen is zaterdag zeer goed bezocht. Tussen de buien door was het goed vertoeven op het terrein van de kazerne van brandweer Kampen. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers en organisaties konden de bezoekers zich goed laten informeren en amuseren. Maar deze dag was ook onvergetelijk voor de vele aanwezige kinderen.

Want wie wil dat nou niet? Met de grote zware brandweerslangen water spuiten, Kampen vanaf hoogte bekijken vanuit de hoogwerker of met ademlucht op een met rook gevuld gebouw in. Naast de vele activiteiten voor kinderen werden er ook demonstraties gegeven. Zo liet het bedrijf NTC uit Kampen zien hoe je een vlam in de pan moet blussen... en vooral ook hoe niet. Maar ook het bevrijden van een slachtoffer uit een auto en het redden van iemand op hoogte door brandweer Oldenzaal trok veel bekijks.

De open dag was ook een plek waar bijzondere voertuigen bekeken konden worden: zo was er een Crashtender aanwezig van vliegbasis Leeuwarden, een COH (Commando Haakarmbak) van regio IJsselland, een mobiele C2000 mast, een voertuig van ProRail ongevallenbestrijding en oude museumvoertuigen. Ook was het mogelijk voor de bezoekers om een ritje te maken in de vele aanwezige voertuigen van de brandweer van Kampen.

Als afsluiter van de dag reed de Crashtender over de Europa-Allee om de bezoekers een (ongewenst?) nat pak te bezorgen. De spectaculaire waterkanon stond mogelijk per ongeluk op het publiek gericht in plaats van op de berm aan de andere kant van de weg, waardoor alles en iedereen nat werd en veel fototoestellen drijfnat werden. Een tweede poging ging gelukkig wel goed, wat het kritische puntje van even daarvoor wat temperde.

Over de gehele dag gezien mag de brandweer van Kampen van een groot succes spreken; mede door de hoge opkomst en het uitblijven van langdurige regenval is deze open dag er eentje die niet snel vergeten zal worden.

Locatie Reageren 2.920x


Al ruim 30 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist aangereden en overleden bij ongeval op de N50 bij Kampen
Oldtimer deels uitgebrand op de N50 bij Kampen-Zuid
30-jarige man uit Hattemerbroek vast na wilde achtervolging; wapens, harddrugs en wietplantage aangetroffen
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,8°C
WZW 4,7km/h
0,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 30 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Nieuws: Automobiliste met auto over de kop in sloot Mheneweg Zuid Oldebroek - https://t.co/n00rQ0mhKI (foto's) https://t.co/wkPOPMenD5
Woensdag 15 juli 2020 - 11:56
[Politie 10:14.59] Aanrijding Letsel (Beknelling licht) Mheneweg Zuid Oldebroek
Woensdag 15 juli 2020 - 10:15
Bijzonder persalarm, mooi dat zulke informatie ook door voorlichting in Brabant via de pager wordt gestuurd. https://t.co/fwaCr6fhOd
Dinsdag 14 juli 2020 - 21:33
@Rijkswaterstaat Dan lag het dus niet aan mij :-) Ik ben benieuwd, in de berichtgeving zie ik vooral ‘zomer 2020’ voorbij komen, maar tot oktober kan ik niks vinden in de overzichten. Alvast bedankt voor de moeite!
Dinsdag 14 juli 2020 - 15:47
Deze vergelijking had ik nog niet gepost, te leuk om niet te delen. Mijn zelfgemaakte ‘artist impression’ van oktober 2017 vs. de realiteit in juli 2020. En die bij het viaduct van de Hanzelijn werd net even anders, maar bijna identiek. https://t.co/Yar8VapAO7
Dinsdag 14 juli 2020 - 15:23
@JulienOtten98 Daar is over nagedacht, Bravo!
Dinsdag 14 juli 2020 - 14:46
@Rijkswaterstaat Goedemiddag. Ik heb even lopen zoeken bij o.a. https://t.co/BdowURCy7p, maar ik kan (nog) niet vinden wanneer deze werkzaamheden op de A28 bij Zwolle plaatsvinden: https://t.co/OOXJAeKps4 - is hier al een planning van bekend?
Dinsdag 14 juli 2020 - 13:09
Morgen de winterjas maar een dagje aan dan? ???? #frisjes #horrorzomer En nee, ik heb er niet in geknipt. Zo was het net echt in de uitzending. ???? https://t.co/jIAMtPOgTP
Dinsdag 14 juli 2020 - 12:32
Nieuws: Kopstaart aanrijding op de N35 tussen Zwolle en Heino - https://t.co/vWhmUrZVZK (foto's) https://t.co/QukWOSbdBA
Maandag 13 juli 2020 - 23:42