Nieuwsarchief

Grote uitslaande brand Spar Oldebroek

Een grote uitslaande brand heeft dinsdagavond de supermarkt Spar in Oldebroek volledig verwoest. De brand werd rond kwart voor tien ontdekt, toen naast het inbraakalarm van de Spar ook het brandalarm van een Evangelische opvanghuis afging in het pand er naast. De brandweer van Oldebroek was vrij snel ter plaatse, waarna vrijwel direct flink werd opgeschaald. De brandweer van Elburg, Hattemerbroek, Harderwijk en Apeldoorn kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. De 21 bewoners van het Evangelische opvanghuis zijn vrijwel direct geƫvacueerd. Zij hebben de nacht doorgebracht op het bungalowpark in 't Loo.

In eerste instantie was er sprake van flinke rooktontwikkeling. De brand woedde op dat moment binnen in het pand in het kantoorgedeelte. Vervolgens sloeg de brand over naar het winkelgedeelte en richting het dak. Omstreeks tien voor half 11 sloegen, een half uur na het ontdekken van de brand, de eerste vlammen uit het dak van het pand. Daarna was er geen houden meer aan en was het zaak om het pand naast de supermarkt te behouden. Dit was een pittige klus, omdat er tussen de twee panden maar een afstand van 0,5 tot 2 meter zat.

Rond kwart over een is een shovel van Van Werven ter plaatse gekomen om een aantal muren van het pand omver te krijgen. Dit omdat het instortingsgevaar groot was en het nablussen daardoor bemoeilijkt werd. De supermarkt moet als verloren worden beschouwd. Hoe de brand is ontstaan, is op dit moment nog onbekend. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen bij de brand. Wel zijn er drie mensen behandeld vanwege rookinhalatie.

Door de centrale ligging van de winkel in het dorp Oldebroek trok de brand veel bekijks. De politie was na ongeveer een half uur ter plaatse om de locatie af te zetten. Veel toeschouwers trotseerden de rook om de brand te zien.


Locatie 1 reactie 4.342x

Reactie (1)

MWoensdag 23 februari 2011 – 07:20
en toen was er geen spar meer.....
zonde, misschien wel een nieuw begin voor de spar omdat ze ook niet naar het nieuwe pand mogen.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Nieuwe brandweerkazerne in Oldebroek feestelijk geopend
Brand in stapel poetsdoeken in garagebedrijf in Oldebroek
Automobiliste botst tegen geparkeerde voertuigen op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek
Het weer in Wezep
Regen 14,3°C
WZW 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier