Nieuwsarchief

Grote uitslaande brand Spar Oldebroek

Een grote uitslaande brand heeft dinsdagavond de supermarkt Spar in Oldebroek volledig verwoest. De brand werd rond kwart voor tien ontdekt, toen naast het inbraakalarm van de Spar ook het brandalarm van een Evangelische opvanghuis afging in het pand er naast. De brandweer van Oldebroek was vrij snel ter plaatse, waarna vrijwel direct flink werd opgeschaald. De brandweer van Elburg, Hattemerbroek, Harderwijk en Apeldoorn kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. De 21 bewoners van het Evangelische opvanghuis zijn vrijwel direct geëvacueerd. Zij hebben de nacht doorgebracht op het bungalowpark in 't Loo.

In eerste instantie was er sprake van flinke rooktontwikkeling. De brand woedde op dat moment binnen in het pand in het kantoorgedeelte. Vervolgens sloeg de brand over naar het winkelgedeelte en richting het dak. Omstreeks tien voor half 11 sloegen, een half uur na het ontdekken van de brand, de eerste vlammen uit het dak van het pand. Daarna was er geen houden meer aan en was het zaak om het pand naast de supermarkt te behouden. Dit was een pittige klus, omdat er tussen de twee panden maar een afstand van 0,5 tot 2 meter zat.

Rond kwart over een is een shovel van Van Werven ter plaatse gekomen om een aantal muren van het pand omver te krijgen. Dit omdat het instortingsgevaar groot was en het nablussen daardoor bemoeilijkt werd. De supermarkt moet als verloren worden beschouwd. Hoe de brand is ontstaan, is op dit moment nog onbekend. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen bij de brand. Wel zijn er drie mensen behandeld vanwege rookinhalatie.

Door de centrale ligging van de winkel in het dorp Oldebroek trok de brand veel bekijks. De politie was na ongeveer een half uur ter plaatse om de locatie af te zetten. Veel toeschouwers trotseerden de rook om de brand te zien.


Locatie 1 reactie 3.387x


Reactie (1)

MWoensdag 23 februari 2011 – 07:20
en toen was er geen spar meer.....
zonde, misschien wel een nieuw begin voor de spar omdat ze ook niet naar het nieuwe pand mogen.


Al ruim 30 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Foto's wegwerkzaamheden N308 Zuiderzeestraatweg Wezep - Oldebroek
Automobiliste met auto over de kop in sloot Mheneweg Zuid Oldebroek
Automobiliste botst tegen geparkeerde auto in centrum Oldebroek
Het weer in Wezep
Zonnig 30,0°C
N 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 30 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
RT @POL_Gelderland UPDATE: vanmiddag is op het politiebureau een 77jr. man uit Epe verhoord als verdachte van het ongeval. Dankzij tips van getuigen is het voertuig en de bestuurder getraceerd. Ook met het slachtoffer/aangever is vandaag nog gesproken. Hiermee wordt de berichtgeving afgerond. ^JA https://t.co/XL2hzKd1Gh
Vrijdag 07 augustus 2020 - 17:12
@JulienOtten98 Prima te doen, druk in de trein maar de Sprinter van net zat niet vol. De VIRM die net aankwam zat wel voller.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 12:09
@frans_welkamp Bij het CBR, met zo’n examinator.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 11:23
RT @adrm1984 @pieter_baas @Stefanuzz Seinen om aan te geven dat je wil inhalen mag conform het Verdrag van Wenen, dat geratificeerd is door Nederland. Daar kun je van vinden wat je wilt, maar het is toegestaan. Onnodig links rijden echter niet.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 10:03
@pieter_baas 120km/h (na 19.00u), voorheen 130km/h. Ik reed in echte kilometers ±125-130km/h (op de snelheidsmeter is dat 130-135km/h) ongeveer denk ik. Auto’s voor mij zullen als ik het inschat zo’n 105-115km/h gereden hebben, sowieso onder de Vmax.
Donderdag 06 augustus 2020 - 23:48
@pieter_baas Groot licht gebruik ik ook liever niet, uiterst middel en inderdaad intimiderend soms. Maar als je goed spiegelt, is het overduidelijk dat er verkeer aan komt. Die auto’s hadden al lang en breed op rijstrook 2 moeten zitten, dan hoef je niet te schrikken.
Donderdag 06 augustus 2020 - 23:44
@dicktheboss Klopt, wachtte totdat alles achter mij weg was om dan naar rechts te gaan. Alleen die quad en BMW had ik vanaf links niet op mijn kruising verwacht (ze reden rondjes op dat stuk zag ik later op de dashcam terug).
Donderdag 06 augustus 2020 - 23:38