Nieuwsarchief

Brandweerwedstrijden in IJsselmuiden

Op en bij de gemeentewerf op het bedrijventerrein in IJsselmuiden werden zaterdag de regionale brandweerwedstrijden gespeeld. Diverse korpsen uit Overijssel en daarbuiten deden een poging om eerste te worden met een van de twee onderdelen die gespeeld konden worden. Het publiek was van harte welkom bij de wedstrijden. Er was genoeg ruimte om de wedstrijden te aanschouwen, zowel langs 'de baan' als in het 'brandende gebouw'.

Een van de twee onderdelen was de 112 baan. Bij het incident was de machinist van een heimachine onwel geraakt waardoor een heipaal uit de machine kon raken. Een medewerker raakte bekneld onder de heipaal. De bediener van de machine moest gereanimeerd worden, terwijl de medewerker bevrijdt moest worden vanonder de heipaal door middel van hefkussens. Nadat de twee personen gered waren, vloog de heimachine ook nog eens in de brand. Bij deze wedstrijd werd assistentie verleend door ambulancepersoneel en de politie.

Het tweede onderdeel waar weer andere korpsen aan mee deden was de TAS HD baan. Hierbij was het scenario dat er een binnenbrand was in een bedrijf, waarbij nog diverse personen in het pand aanwezig waren. Door de flinke rookontwikkeling in het pand was het even zoeken voor de hulpverleners. Een persoon zat nog in een heftruck bekneld, terwijl een paar meter verderop een flinke brand was.

Locatie Reageren 2.637x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Ijsselmuiden:

Te water geraakte auto achtergelaten op de Spoorstraat in IJsselmuiden
Automobilist slaat door gladheid over de kop en raakt te water in IJsselmuiden
Bedrijfsbus gekanteld bij ongeval op kruising Zwolseweg - Oosterlandenweg IJsselmuiden
Het weer in Wezep
Bewolkt 15,9°C
NNW 1,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier