Nieuwsarchief

Grote brand verwoest boerderij Hattem

Een grote uitslaande brand heeft zondagochtend vroeg een boerderij aan de Geldersekade in Hattem volledig verwoest. De brandweer van Hattemerbroek kreeg om drie minuten over half zes 's ochtends een melding van een brand in een agrarisch bedrijf op de provinciegrens tussen Gelderland en Overijssel. Binnen twee minuten werd ook het korps van Hattem gealarmeerd, alsmede de hoogwerker van brandweer Zwolle.

Ter plaatse bleek er geen redden meer aan de boerderij. De vlammen sloegen bij aankomst van de brandweer metershoog boven de woning uit. Ook was er nog een flinke explosie, mogelijk als gevolg van het ontploffen van een aanwezige gasfles in het agrarische gedeelte van het pand.

Door de aanwezige wind werd het vliegvuur richting een andere boerderij met rieten dak geblazen. Omdat de in brand staande boerderij al niet meer te redden was, heeft de brandweer zich gericht op het behoud van de andere boerderij iets verderop. Brandweer Elburg werd verzocht om met spoed ter plaatse te gaan met het watertransport, waarmee 500 meter slangen kunnen worden uitgelegd. Brandweer Hattem heeft vervolgens de boerderij met rieten dak nat gehouden gedurende de brand.

De bewoners konden op tijd de woning verlaten. Er zijn twee ambulances ter plaatse geweest, waarvan er een met spoed richting Zwolle is terug gekeerd. Een aantal betrokkenen waren nogal emotioneel, wat zich uitte in een confrontatie met de politie. Daarbij is onder andere pepperspray gebruikt. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

Omstreeks zeven uur is de brandweer begonnen met het nablussen. Een groot gedeelte van het pand was op dat tijdstip al ingestort. Het weiland naast de boerderij is afgezet in verband met mogelijk vrijgekomen asbest. Hoe de brand is ontstaan is op dit moment nog onbekend. Het team brandonderzoek (TBO) is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de brand.Foto / illustratieZie ook: Explosie (gasfles?) tijdens brand op video RTV Hattem: klik hier.


Locatie 1 reactie 6.731x

Reactie (1)

BruggemanWoensdag 11 mei 2011 – 22:28
Ik vraag mij af waar de analyse van aanrijtijden etc. blijft n.a.v. van de brand aan de Geldersekade in Hattem. Bij de vorige brand in het grensgebied van de regio's is dit uitvoerig gedaan. Was de brandweer van Hattemerbroek er echt zo snel? Gezien de foto's konden ze weinig meer uitrichten. Opvallend is ook dat er een watertransport opgeroepen moest worden vanuit Elburg, was dit niet sneller te regelen vanuit Zwolle of Kampen? Lijkt mij een stuk sneller?
Groeten,
Hendrik


In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Forse schade bij eenzijdig ongeval op de A50 bij Hattem
Bewoner uit woning gered door brandweer bij woningbrand Richtershoeve Hattem
Automobilist aangehouden bij ongeval op de A28 bij knooppunt Hattemerbroek
Het weer in Wezep
Bewolkt -1,4°C
ZZO 1,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
RT @010fotograaf Bij een schietpartij op de Rodenburgstraat in Rotterdam zijn begin van de middag twee personen gewond geraakt. De politie doet ter plaatse onderzoek en is nog op zoek naar de dader(s). https://t.co/aX82qm6ldi
Vrijdag 09 december 2022 - 13:56
RT @RTV_Rijnmond Er zijn twee gewonden volgens de politie, de dader(s) zijn nog voortvluchtig. https://t.co/AShDc3hMNx
Vrijdag 09 december 2022 - 13:50
[Traumahelikopter 13:45.48] A1 (DIA) 13991 Hogestraat 8191 Wapenveld 116030 regio6
Vrijdag 09 december 2022 - 13:45
RT @PdDenekamp Automobiliste zwaargewond bij botsing tegen boom op Wijheseweg Lees meer bij @WeblogZwolle : https://t.co/Jz5drxNZVa #zwolle https://t.co/Rdp87qGSCN
Vrijdag 09 december 2022 - 13:30
RT @Kolpen Grote ambulance opschaling nav. een schietpartij op de Rodenburgstraat in #Rotterdam. Code 10 opschaling staat voor tussen de 10 en 20 slachtoffers die direct hulp nodig hebben. https://t.co/wVJOQ1QHJg
Vrijdag 09 december 2022 - 13:12
Code 10 voor de ambulance en eveneens melding schietpartij. #rotterdam https://t.co/hu9LIy91Qd
Vrijdag 09 december 2022 - 13:10
Nieuws: Dringende oproep: camerabeelden gezocht in Wezep n.a.v. vondst zwaargewonde man - https://t.co/qCx3RB8bqQ https://t.co/142lB0aYXr
Vrijdag 09 december 2022 - 12:01
[Politie 11:41.19] Aanrijding letsel Nieuweweg Hattem
Vrijdag 09 december 2022 - 11:41