Nieuwsarchief

Uitputtingsslag voor vastzittend paard

Een paard is maandagavond aan de Grevenhoeve in Hattem vervelend vast komen te zitten in drijfzand. Omstreeks half acht werd de brandweer van Hattem opgeroepen om het dier uit zijn benarde positie te halen. Dat bleek een ware uitputtingsslag te zijn voor zowel het paard als de brandweer. Het terrein waar het dier vast kwam te zitten was het braakliggende bouwterrein voor de nieuwe woonwijk aan de rand van Hattem. Door de regen van de afgelopen dagen was het zand modderig geworden.

Met brandweerslangen, planken en allerlei andere hulpmiddelen probeerde de brandweer en omstanders het paard te helpen, maar dat verliep lastig omdat de benen van het paard helemaal waren weggezakt. Na een aantal pogingen kwam hij op z'n zij terecht. Een dierenarts kwam ter plaatse en gaf het ongelukkige dier een spuitje met een pepmiddel. Buurtbewoners zorgden ondertussen voor water en wat appeltjes voor het paard. Ook de hardwerkende brandweerlieden werden voorzien van wat te drinken.

Een graafmachine werd ingezet om zand weg te halen, zodat het paard minder steil omhoog moest lopen. Vervolgens werd het paard naar boven gesleept, waarna er even een rustpauze werd ingelast. Na een kleine tien minuten werd de laatste poging gedaan om het dier op vier benen te krijgen, wat uiteindelijk ook slaagde.

De eigenaar en het paard gingen gelijk terug naar de stallen, terwijl de brandweer de slangen schoon konden spuiten. Na bijna twee uur was de klus geklaard. Eind goed, al goed.


Zie ook de video van Mads Kroes:


Locatie 5 reacties 3.594x

Reacties (5)

NoortjeMaandag 20 juni 2011 – 22:47
Een paard heeft benen.

Francis van BruggenMaandag 20 juni 2011 – 22:54
Ik ben z0 blij dat Image er heelhuids uit is gekomen en mij persoonlijk maakt het niet uit of je het over poten of benen hebt hoor. Hij is gelukkig kerngezond, bijna 21 jaar en gaat hopelijk nog een paar mooie jaren mee.
dank voor alle hulp!
Francis

NoortjeMaandag 20 juni 2011 – 23:00
Ik heb ook niet bedacht dat een paard benen heeft. Ik vind persoonlijk wel dat 'poten' een beetje beledigend klinkt als je het over zo'n mooi edel dier hebt.

FrancisMaandag 20 juni 2011 – 23:06
Geeft niets hoor.
En overigens, het spuitje was een pepmiddel en geen pijnstiller. We waren bang dat het paard de moed zou opgeven.

MaureenDinsdag 21 juni 2011 – 18:45
Gelukkig dat die ouwe er goed uit gekomen is, was wel even schrikken om dit zo te zien Francis!


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Auto in brand op carpoolplaats langs de Hessenweg - A50 bij Hattem
Het weer in Wezep
Zonnig 14,2°C
Z 11,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier